Tip dana: Valensija – Espanjol: “Slepi miševi” jure četvrtu pobedu u nizu, Espanjol želi prvi trijumf na strani!

Poslednji dan 2021. godine nam donosi nekoliko veoma zanimljivih mečeva a svakako najinteresantniji se igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije dočekati Espanjol.
Susret između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Valensija: Sjajne partije u poslednje vreme!

Nakon nekoliko poprilično loših sezona čini se da fudbaleri Valensije konačno u ovom šampionatu pružaju onakve partije kakve apsolutno svi i očekujemo.
Naime, popularni “slepi miševi” se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli, uz podatak da bi eventualnim trijumfom na ovom susretu protiv Espanjola došli do pozicije broj četiri koja na kraju prvenstva kao što je opšte poznato donosi direktan plasman u Ligu šampiona, gde Valensija nije igrala od sezone 2019/20.
Do sada su izabranici trenera Bordalasa koji je prethodnih nekoliko godina sa dosta uspeha vodio Hetafe, odigrali osamnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i doživeli samo četiri poraza, uz po sedam trijumfa i isto toliko nerešenih rezultata.
U poslednje vreme tim sa Mestalje igra zaista sjajno pošto je trenutno osmoplasirana ekipa na tabeli u tom periodu ostvarila tri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Hoze Bordalasa slavili u velikom derbiju Valensije na gostovanju kod Levantea u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:4.
Naravno, ne treba zaboraviti da su “slepi miševi” u jednom trenutku imali i dva gola zaostatka na tom susretu, ali su fudbaleri Valensije odigrali fantastično drugo poluvreme i uz po dva gola Gudeša i Solera upisali treći uzastopni trijumf u La Ligi čime su istakli ozbiljnu kandidaturu za poziciju broj četiri i plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je osmoplasirana ekipa na tabeli odigrala devet mečeva na “Mestalji” i doživela samo jedan poraz, uz četiri trijumfa i isto toliko trijumfa.
Nažalost i Valensija ima ogromnih problema sa odustnim fudbalerima, pošto Hoze Bordalas za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na čak osmoricu fudbalera, što zbog koronavirusa, što zbog problema sa povredama, dok će srpski internacionala Uroš Račić ovaj meč propustiti zbog crvenog kartona.

Espanjol: Katalonci žele prvi trijumf na strani!

Ispadanje Espanjola iz La Lige pre dve godine je bilo jedno od najvećih iznenađenja ne samo u španskoj La Ligi, već i u “ligama petica”.
Međutim, tim iz Katalonije je prošle sezone u Segundi pružao fenomenalne partije i uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, gde će primarni cilj pre svega biti opstanak, iako već sada slobodno možemo reći da povratnik u “Primeru” neće imati previše problema oko toga.
Naime, izabranici Visentea Morena se trenutno nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se trenutno nalaze u najopasnijoj zoni što je svakako fina zaliha uoči nastavka šampionata.
Na poslednjih pet mečeva tim iz Katalonije je ostvario dva trijumfa i tri poraza, a ponovo se kao i u onoj poslednjoj prvoligaškoj sezoni za ovu ekipu potvrdilo da Espanjol igra fenomenalno na svom terenu, ali isto tako očajno na strani.
Do sada je primera radi četa trenera Morena odigrala devet mečeva na svom stadionu i doživela samo jedan poraz, uz čak šest trijumfa i dva remija, a šta bi tek bilo kada bi katalonska ekipa pružala makar malo bolje partije na strani, gde je Espanjol za sada na devet odigranih mečeva bez trijumfa uz tri remija i čak šest poraza, što ovaj tim čini drugim najgorim gostom u ligi, uz naravno Levante koji se nalazi na začelju tabele.
Inače, u prošlom kolu je tim iz Katalonije očekivano doživeo poraz na gostovanju kod Selte, dok je pre toga ova ekipa u jednom sjajnom susretu na svom terenu savladala Levante, kada je bilo 4:3.
Poput Bordalasa i trener gostiju ima dosta problema kada je sastav tima za ovaj veoma važan meč u pitanju, pošto Moreno neće moći da računa na čak šest standardnih fudbalera od čega su trojica pozitivna na koronavirus, dok preostala trojka ima problema sa povredama.
Poslednji međusobni susret između Valensije i Espanjola je odigran u julu 2020. godine kada su “slepi miševi” na Mestalji slavili sa 1:0, a sigurno je da je osmoplasirana ekipa na tabeli i ovog puta veliki favorit, pogotovu ako uzmemo u obzir katastrofalan skor tima iz Katalonije na strani.

Naš predlog

Valensija igra fenomenalno u poslednje vreme, dok im u goste dolazi Espanjol koji igra sjajno na svom terenu, ali isto tako tim iz Katalonije pruža katastrofalne partije na strani zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.
I jedna i druga ekipa su ove sezone odigrale dosta mečeva na kojima je bilo baš puno golova i nešto slično treba očekivati i ovog puta na “Mestalji” zbog čega vam predlažemo da probate sa golovima, tačnije sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.