Derbi dana: Čelsi – Liverpul: Poraženi iz ovog duela može polako da se oprašta od borbe za titulu šampiona Engleske!

Nakon nekoliko dana kada je ponuda za klađenje bila poprilično slaba, nedelja nam donosi pregršt zanimljivih mečeva a derbi dana se igra na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija dočekati Liverpul.
Duel između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Očajne partije u poslednje vreme!

Čelsi je sjajno startovao u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, međutim kako vreme prolazi tako i šampion Evrope pruža sve slabije partije.
Naime, iako se u ovom trenutku popularni “plavci” nalaze na drugom mestu na tabeli tim sa “Stamford Bridža” ima čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti koji je juče uz dosta muke slavio na gostovanju kod Arsenala, kada je bilo 1:2, uz gol Rodrija u trećem minutu sudijske nadoknade.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Tomasa Tuhela su ostvarili dva trijumfa uz čak tri remija, od kojih se poslednji desio na domaćem terenu protiv Brajtona, kada je bilo 1:1.
Da stvari budu gore po “plavce” Čelsi je izjednačujući gol na tom susretu primio u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je utisak da je Brajton i pre mogao da poravnanja rezultata obzirom da su gosti igrali poprilično dobro većim tokom susreta.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su izabranici Tomasa Tuhela odigrali deset susreta na “Stamford Bridžu” i doživeli samo jedan poraz uz četiri trijumfa i čak pet remija.
Zanimljivo je da je aktuelni šampion Evrope na poslednjih pet mečeva na svom terenu čak četiri puta remizirao uz samo jedan trijumf i to protiv Lidsa kada je bilo 3:2.
Trener “plavaca” za ovaj veoma važan susret sa Liverpulom neće moći da računa na Čilvela koji je nedavno doživeo tešku povredu i za njega je sezona najverovatnija završena, dok pored sjajnog levog spoljnog igrača u londonskoj ekipi neće biti Kristensena, Džejmsa, a najverovatnije ni Tijaga Silve, Loftus-Čika i Vernera, što bi već moglo da predstavlja veliki problem za Čelsi u nastojanju da dođe do veoma važnog trijumfa kako bi se šampion Evrope ponovo uključio u borbu za titulu u Premijer ligi.

Liverpul: “Redsi” polako gube dah!

Prošla sezona je sasvim sigurno nešto što su svi navijači Liverpula već zaboravili, obzirom da se ova ekipa baš i nije proslavila obzirom da su “Redsi” jedva došli do plasmana u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su izabranici Jirgena Klopa u svojoj grupi zauzeli prvo mesto i sa maksimalnih osamnaest bodova obezbedili plasman u nokaut fazu gde će odmeriti snage sa Interom, što neće biti nimalo lak zadatak za šampiona Evrope iz 2019. godine.
Inače, kada je u pitanju Premijer liga, trenutno se tim sa “Enfilda” nalazi na trećem mestu na tabeli uz dvanaest bodova manjka u odnosu na Mančester Siti.
Poput Čelsija i Liverpul ima dosta problema u poslednje vreme obzirom da izabranici Jirgena Klopa na dva poslednja meča ne znaju za trijumf.
Naime, prvo su “Redsi” u derbiju sa Totenhemom odigrali nerešeno, pošto je meč sa izabranicima Antonija Kontea završen rezultatom 2:2.
Nakon toga je trećeplasirani tim na tabeli doživeo svoj drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Premijer lige i to na gostovanju kod Lestera, a taj meč je završen pobedom popularnih “lisica” od 1:0.
Kada su u pitanju susreti na gostovanjima, do sada je šampion Engleske iz 2020. godine odigrao deset mečeva van svog terena i ostvario šest trijumfa, dva remija i dva poraza.
Što se tiče sastava za ovaj derbi meč sa Čelsijem, Jirgen Klop neće moći da računa na Robertsona koji ima crveni karton, dok zbog povreda najverovatnije neće nastupiti Alkantara kao i Minamino i Oriđi, iako postoji mala šansa da poslednja dvojica zaigraju na “Stamford Bridžu”.
Poslednji međusobni susret između Liverpula i Čelsija je odigran krajem avgusta na “Enfildu” a tada su ove dve ekipe podelile bodove pošto je na kraju bilo 1:1.

Naš predlog

Na poslednjih nekoliko međusobnih duela između Čelsija i Liverpula nije bilo previše golova, ali smo mišljenja da nas ovog puta očekuje drugačiji susret obzirom da će oba tima ići na trijumf, kako se ne bi prerano oprostili od borbe za titulu šampiona Engleske.
Zbog svega toga smatramo da je najrealnije da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila još bolju kvotu koja iznosi 1.80.
Za one najhrabrije savetujemo vam da probate i sa igrom 4+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.