Tip dana: Lans – Lil: Ko će do trijumfa u derbiju severa Francuske?

U utorak je ponovo poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel šesnaestine finala francuskog Kupa u kom će Lans na svom terenu dočekati Lil u derbiju severa Francuske.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Lans: Odličan start prvenstva, ali je onda usledio veliki pad!

Lans je prošle sezone pružao sjajne partije u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, a ostaje veliki žal što je ovoj ekipi zamalo izmakao plasman u Ligu Konferencija, pošto je na kraju ovaj tim šampionat završio na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Ren.
I pored toga, sveukupni utisak je i više nego dobar obzirom da je tim sa severa Francuske obezbedio opstanak u društvu najboljih što će bez ikakve sumnje i ovog puta biti primarni cilj.
Naravno, treba istaći da je Lans i u ovu sezonu ušao na jedan fantastičan način, čak je ovaj tim nakon nekoliko kola bio najbliži pratioc prvoplasiranom PSŽ-u, ali je isto tako utisak da kako vreme prolazi tako i najprijatnije iznenađenje prošlog izdanje Lige 1 pruža sve slabije partije.
Naime, trenutno se izabranici Franka Hejza nalaze na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani Monpelje, a pominjemo to peto mesto iz razloga što je to i poslednja pozicija koja na kraju regularnog dela prvenstva donosi plasman u Ligu Konferencije.
Na poslednjih pet mečeva se fudbaleri Lansa baš i nisu proslavili pošto je ova ekipa u tom periodu doživela dva poraza i tri remija.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli doživeo poraz od Nice, a taj duel na Azurnoj obali završen je rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Lans odigrao devet mečeva kao domaćin i u tom periodu su izabranici trenera Hejza doživeli samo jedan poraz, uz četiri trijumfa i četiri remija.
Poslednji međusobni susret između Lansa i Lila odigran je sredinom septembra prošle godine, kada su žuto-crveni slavili sa 1:0, i sigurno je da bi nešto slično fudbaleri ove ekipe voleli da ponove i na ovom meču šesnaestine finala francuskog Kupa, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Lil: Aktuelni šampion Francuske igra sve bolje!

Ono što se prošle godine dešavalo u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala će se sasvim sigurno još dugo vremena prepričavati.
Naime, malo ko se nadao da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe, ali i veliku tugu u taboru prebogatih Parižana koji su uložili ogromna finansijska sredstva, ali na kraju ostali bez trofeja.
Verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske trener Kristog Galtje je samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate ove sezone.
Zbog svega toga je verovatno i logično što nije sve sjajno krenulo na startu šampionata, ali za razliku od Lansa koji kako sezona odmiče igra sve slabije, aktuelni šampion Francuske polako ali sigurno podiže formu i za očekivati je da ova ekipa uskoro napadne i pozicije koje vode u Ligu šampiona, a trenutno drugoplasirani i trećeplasirani tim na tabeli ima pet bodova viška u odnosu na Lil, što svakako nije nenadoknadiva razlika.
Na poslednja četiri susreta izabranici Džoslina Guverneka su ostvarili tri trijumfa i jedan remi i to u velikom derbiju sa Lionom kada mimo svih očekivanja nije bilo golova.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli slavio u jednom fenomenalnom susretu sa Bordom na kom smo videli čak pet golova, pošto je na kraju bilo 2:3 za branioca titule.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je Lil odigrao deset mečeva van svog terena i nije se baš proslavio pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila tri trijumfa, tri remija i četiri poraza, ali isto tako valja napomenuti da je na tri poslednja duela na strani tim sa severa Francuske ostvario dva trijumfa i jedan remi.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan susret u kome ipak prednost dajemo gostujućem timu koji je barem na papiru daleko kvalitetniji rival zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.60.
Za one koji nisu previše ubeđeni u pobedu Lila, mišljenja smo da je X2 idealna prognoza, za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.72.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da ovo bude i jedan meč sa dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.