NBA tiket (petak-subota)

Nastavljamo sa praćenjem dešavanja u NBA ligi. Pred nama je još jedna uzbudljiva noć. Predložene kvote i granice u bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Janis Adetokumbo (Milvoki Baksi) + poeni (granica 30,5) @ 1.85 u Meridianbet

Adetokumbo je propustio poslednji meč svojih Milvoki Baksa protiv Toronto Reptorsa, kao razlog je navedena prehlada, ali možda je hteo da uzme koji dan odmora više pred važan meč protiv Bruklin Netsa u gostima. Radi se o okršaju trenutno drugog i trećeg tima na Istoku, rivalima koji su među glavnim favoritima za osvajanje titule u NBA ligi ove sezone, dok su prošle sezone u polufinalu Istočne konferencije Netsi i Baksi igrali uzbudljivu majstoricu na kraju. Nesumnjivo da su Baksima u pohodu na prošlosezonsku titulu u NBA ligi upravo Netsi bili najveći protivnici i nešto slično se očekuje i ove godine, da se upravo ova dva tima umešaju u borbu za trofej. Na individualnom planu u borbi za najkorisnijeg igrača NBA  lige (MVP) Janis Adetokumbo i Kevin Durent su među vodećim kandidatima za osvajanje prestižne nagrade. Čini se da bi faktor za to ko će na kraju biti i lauret nagrade za najkorisnijeg igrača mogla biti i pozicija tima odnosno broj pobeda ekipe osvajača nagrade, trka je u ovom trenutku toliko tesna da na kraju svaki detalj može biti odlučujući. Od Grka se u ovoj utakmici možda traži i više imajući u vidu izostanke sa kojim se suočavaju Milvoki Baksi. Naime, bekovska linija je posebno pogođena, Džru Holidej treći strelac (18,4) i prvi asistent (6,7) ekipe je 6. januara ušao u zdravstvene i sigurnosne protokole (health and safety protocols) i ne očekuje se njegov nastup u meču sa Bruklinom. Čak i pored skraćenja broja dana (5) u vezi protokola Holidej je tek pre neki dan ušao u protokole, tako da ovaj bek može igrati samo ako ima dva uzastopna negativna testa  na COVID-19 u poslednjih 48 sati. U protokole su ušli isto iz bekovske linije Grejson Alen 4. decembra, Džordž Hil 5. decembra, Pet Konaton 4. decembra, dok Donte Divinćenco ima povredu skočnog zgloba i neće ga biti na terenu dve do tri nedelje. Baksi su promptno reagovali i doveli Lengstona Galoveja na desetodnevni ugovor. Ipak na ovom meču protiv Netsa bi lopta u napadu u najvećem delu vremena trebalo da bude u rukama Janisa Adetokumba, svakako više nego uobičajeno. Dobra prilika za Adetokumba da pokaže svoje izuzetne kvalitete  protiv velikog protivnika sa Kevin Durentom i Džejmsom Hardenom u svojim redovima.

Naš predlog su + poeni na Janisa Adetokumba, granica je postavljena na 30,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kevin Durent (Bruklin Netsi) + poeni (granica 30,5) @ 1.85 u Meridianbet

Aktuelni prvaci Milvoki Baksi dolaze u Njujork, na mesto sa kojeg su prošle sezone u nezaboravnoj sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije posle produžetaka skršili snove o tituli Bruklin Netsa. Naravno da ovaj meč u regularnom delu sezone nema ni blizu taj značaj, sezone je duga, najbitnije je zdravlje i da se dođe u kompletnom sastavu u plej-of. Ipak, svaki okršaj Kevina Durenta i Janisa Adetokumba nosi sa sobom posebnu draž, radi se o najboljim krilnim i ne samo krilnim igračima u 21. veku. Mada Adetokumbo svakako i Durent u određenoj meri mogu da pokrivaju više pozicija u timu, Grk se čini kao da može da igra sve od jedinice do petice i da kad uzme loptu pod svojim košem malo ko može da ga zaustavi u slalomu do drugog koša. Durent je poziciono ipak više klasično krilo, ubojiti strelac, pravi košgeter, sa sjajnim šutem, solidnim ulazom i dobrim razumevanjem igre. Košarkaš Bruklin Netsa je trenutno prvi strelac NBA lige i ima 30 poena u proseku po meču. Čini se da bi brojni izostanci u Milvokiju mogli dodatno da pogoduju i najboljem igraču Bruklina,  posebno je Džru Holidej uprkos visinskoj razlici uživao u izazovu čuvanja Durenta u odbrani. Sa druge strane Durent je bio specijalno obradovan povratkom svog prijatelja Kajrija Irvinga na prošloj utakmici u Indijani. Ipak, na ovom meču Irvinga neće biti zbog pravila koja važe u Njujorku u vezi COVID-19.

Naš predlog su + poeni na Kevina Durenta, granica je postavljena na 30,5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Los Anđeles Lejkersi – Atlanta Hoksi – Ukupno poena + (granica 225,5) @ 1.85 u Meridianbet

Lejkersi imaju 3 pobede u nizu, sva 3 trijumfa su ostvarena na domaćem terenu, prvo je tim iz Los Anđelesa pobedio oslabljenu Minesotu Timbervulfse, a onda su došle i dve pobede protiv timova koji se nalaze van zone doigravanja Portland Trejlblejzersa i Sakramento Kingsa. Tako da bi ovu seriju pobeda Lejkersa trebalo uzeti sa rezervom, u narednim duelima sa bolje plasiranim ekipama će se videti da li je tim iz Kalifornije na dobrom tragu ili su brojni košarkaški analitičari u pravu kada su već sada otpisali Lebrona Džejmsa i družinu iz kruga favorita za osvajanje titule u NBA ligi ove sezone. Naime, statistički pokazatelji velikim delom ne idu na ruku Lejkersima, koji se nalaze na 26. mestu u NBA ligi po broju primljenih poena (112,0), na 27. mestu su broju defanzivnih skokova, na 29. mestu po broju dozvoljenih ofanzivnih skokova, na 26. mestu po broju dozvoljenih asistencija, na 22. mestu po broju dozvoljenih šuteva, a po defanzivnom rejtingu se nalaze na 27. mestu. Sve u svemu, kad se pogleda i uživo, čini se da Lejkersi imaju previše veterana, neki od njih nisu više u stanju da dobro igraju odbranu, neki nisu bili u stanju da igraju odbranu ni u prošlosti. U menadžmentu Los Anđeles Lejkersa razmišljaju kako da poprave svoj roster, mogućnosti su skučene, čini se da će i dalje morati da računaju na superljudske sposobnosti Lebrona Džejmsa. Tim iz Los Anđelesa je sa 3 vezane pobede popravio svoju poziciju na tabeli, nalaze se na 6. mestu na Zapadu, imaju 20 pobeda i 19 poraza.

U Atlanti Hoksima ključno pitanjeda li će igrati Tre Jang u meču protiv Los Anđeles Lejkersa. Naime, Jangu je posle rekordnih 56 poena datih Portland Trejlblejzersima, nedovoljnih za pobedu, ustanovljena lakša povreda, ukočenost leđa i ovaj bek nije igrao u poslednjoj utakmici i pobedi protiv Sakramento Kingsa. Čini se da ova povreda Janga ne bi trebalo da bude ozbiljnije prirode, izazov igranja protiv velikih Lejkersa u Los Anđelesu je ogroman, posebno za košarkaša tima iz Istočne konferencije, pošto ti timovi imaju manje prilika da igraju sa timovima sa Zapada. Hoksi nemaju problema da daju poene ove sezone, problem tima iz Džordžije što malo šta mogu da odbrane. Čini se da je od presudne važnosti učinak u odbrani Klinta Kapele, Švajcarac je kičma defanzivnog uspeha Hoksa i primetan je pad u njegovoj igri u odnosu na prošlu sezonu u dosadašnjem delu regularnog toka tekuće sezone u NBA ligi. Atlanta Hoksi se nalaze na 12. mestu u Istočnoj konferencija, imaju 17 pobeda i 20 poraza.

Naš predlog su + poeni na utakmici Los Anđeles Lejkersa i Atlanta Hoksa, granica je postavljena na 225,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 30,5) @ 1.85 u Meridianbet

Džejms je, čini se, našao eliksir mladosti ili se hrani zdravo, u svojoj devetnaestoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ”Kralj” i dalje pokazuje izvanredne partije. Naime, Lebron Džejms je među najboljim poenterima ove sezone u NBA ligi i ima 28,6 poena u proseku po meču. Čini se da bez Džejmsa na najvećem broju obrtaja bi Lejkersi imali probleme i sa slabijim timovima u takmičenju ove sezone, u taboru tima iz Los Anđelesa se nadaju da će situacija značajno da se popravi povratkom Entonija Dejvisa i možda nekim pojačanjem putem razmene igrača do kraja NBA trejd zimske sezone.

Naš predlog su + poeni na Lebrona Džejmsa, granica je postavljena na 30,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 11.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.