Tip dana: Torino – Fiorentina: Ko će do trijumfa u duelu “bratskih” klubova?

U ponedeljak je nešto skromnija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Torina i Fiorentine.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Torino: Koji su krajnji dometi “bikova”?

Torino je u poslednje vreme bio ozbiljno pogođen koronavirusom pa će ovo biti prvi meč za popularne “bikove” u 2022. godini.
Trenutno je situacija takva da se izabranici Ivana Jurića nalaze na trinaestom mestu na tabeli, ali uz dva meča manjka u odnosu na gotove sve timove i zanimljivo je ukoliko bi najstariji italijanski klub slavio u ta dva zaostala susreta došao bi na samo bod od mesta koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencija.
Poslednji meč je ova ekipa odigrala još 22. decembra, kada je Torino na “Đuzepe Meaci” poražen od Intera, i to uz dosta muke, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je trinaestoplasirana ekipa na tabeli odigrala deset mečeva na svom stadionu i doživela samo dva poraza, uz dva remija i čak šest trijumfa, a svakako treba napomenuti podatak da su “bikovi” na poslednjih pet susreta na domaćem terenu ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to u duelu sa Empolijem, kada je bilo 2:2.
Poslednji meč na svom terenu trinaestoplasirani tim na tabeli je odigrao protiv Verone koja igra sjajno ove sezone i tu su izabranici Ivana Jurića slavili sa minimalnih 1:0.
Kada su u pitanju međusobni mečevi sa Fiorentinom, poslednji meč između ova dva tima je odigran krajem avgusta, kada su “ljubičasti” slavili sa 2:1.
Inače, Ivan Jurić za ovaj susret neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera Belotija što će bez ikakve sumnje biti veliki hendikep za Torino.

Fiorentina: “Viola” blista na krilima Dušana Vlahovića!

Nekoliko poslednjih godina su bile baš loše za Fiorentinu pošto ova ekipa nikako nije uspevala da se domogne pozicije koja vodi u neko od evropskih takmičenja, a da stvari budu gore po sve navijače ovog tima, ekipa sa stadiona “Artemio Franki” je često puta uz dosta muke dolazio i do opstanka u društvu najboljih.
Ipak, ako se po jutru dan poznaje, deluje da će ova sezona biti drugačija, i ne treba nikoga da iznenadi ukoliko “ljubičaste” naredne godine gledamo u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a utisak je da bi Liga Konferencije, možda čak i Liga Evrope bila po meri ambicija ovog tima.
Naime, trenutno je situacija takva da se izabranici Vinćenca Italijana koji radi sjajan posao na klupi ovog kluba nalaze na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Juventus, od koga ekipa sa “Artemio Frankija” ima i dva meča manje, pa bi sa pobedama u ta dva susreta Fiorentina došla do pozicije koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Poput Torina, i Fiorentina je svoj poslednji meč u Seriji A odigrala još krajem decembra zbog jako loše situacije sa koronavirusom, a u poslednjem susretu “ljubičasti” su remizirali na nimalo prijatnom gostovanju kod Verone, kada je bilo 1:1.
Pre svega, treba istaći da je za ovako dobre partije Fiorentine možda i najzaslužniji srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je trenutno najbolji strelac najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pošto je postigao čak šesnaest golova, a dodao je i dve asistencije.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je četa Vinćenca Italijana odigrala deset mečeva kao domaćin i ostvarila četiri trijumfa, jedan remi i pet poraza.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da su u pitanju dva bratska kluba, pa smatramo da je najbolje da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda.
Ipak, deluje da bi “Viola” na krilima Dušana Vlahovića mogla da postigne dva pogotka na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.27.
Generalno, ne treba da iznenadi ako ovo bude jedan meč sa dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.