Tiket dana (utorak, 11.01.2022)

tiket dana

Danas se nastavlja Afrički kup nacija, a ima i utakmica koje su u prethodnom periodu bile odlagane. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Reding – Fulam – 2,0-3 @ 2.55 u Meridianbet

Ovo je utakmica 25. kola engleskog Čempionšipa u kojoj Reding srpskog trenera Veljka Paunovića dočekuje Fulam, koji predvodi centarfor reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović. Fulam je izgubio lidersku poziciju isključivo zbog odlaganja utakmica, pa su sada tek treći sa bodom manje od Blekburna, a četiri manje od Bornmuta. Ipak, ”kolibari” imaju dve utakmice manje odigrane od pomenutih timova. Reding takođe ima dva zaostala meča, a nalazi se tik iznad zone ispadanja. ”Kraljevi” su sakupili 22 boda, tri više od Piterboroa, prvog tima ispod crte. Fulam je ubedljivo najefikasniji tim lige, dali su 51 gol do sada, a najveće zasluge za to idu na adresu Aleksandar Mitrovića koji je postigao 22 gola. Međutim, Fulam nije slavio na prethodnih pet prvenstvenih utakmica, imaju četiri remija i poraz od Šefild junajteda na svom Krejven Kotidžu. Na tih pet mečeva dali su samo tri gola. U subotu su uspešno prebrodili još jedno kolo u FA kupu, pobedili su Bristol Siti u gostima, ali tek posle dodatnih 30 minuta, sa 1:0. Reding je zadužio Fulam, pobedio ga je u Londonu sredinom septembra, a sada očekujemo revanš ”kolibara”. Naš predlog je dvojka, ali golova ne bi trebalo da bude mnogo. Za 2,0-3 u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.55.

Nigerija – Egipat – GG @ 2.28 u Meridianbet

Duel ove dve selekcije svakako je jedan od derbija barem prve runde takmičenja. Očekuje se da ”orlovi” i ”faraoni” prođu dalje, a onda je sve moguće. Teško će se Gvineja Bisau i Sudan uključiti u trku za osvajanje prva dva mesta, pa će, najverovatnije, međusobni susrte ove dve selekcije odlučiti o pobedniku grupe. Egipat ima odličan tim predvođen sjajnim Mohamedom Salahom, možda trenutno i najboljim igračem sveta. Ostali reprezentativci nisu toliko poznati ljubiteljima fudbala u Evropi s obzirom da igraju u domaćem prvesntvu, uglavnom u dva najbolja kluba Zamaleku i Al Ahliju. Ovaj drugi klub je šampion Afrike već dve godine uzastopno. Selektor je poznati Portugalac Karlos Keiroš, koji nije imao velikih problema da ovu selekciju dovede do baraža za oslazak na Mundijal u konkurenciji nacionalnih timova Gabona, Libije i Angole. Nigerija je dovela podmlađenu selekciju, a veliki hendikep je nedolazak odličnog strelca Viktora Osimena, koji je povređen. Zbog izostanka napadača Napolija, ali i Denisa iz Votforda, te nekadašnjeg fudbalera Junajteda Igaloa, napad nigerijskih ”orlova” mogao bi da predvodi bivši Partizanov centarfor Umar Sadik, koji igra sjajno u Almeriji. Njegov partner u napadu trebalo bi da bude Lesterov špic Keleči Ihenačo. Ima tu još izvanrednih fudbalera, Ndidi, takođe iz Lestera, Čukvueze iz Viljareala, Ivobi iz Evertona i novi čaln Union Berlina, bivši igrač Liverpula, Taivo Avonidži. Biće ovo pravi spektakl u Kamerunu, a poraz jednog od timova ne bi bio tragičan. Zato očekujemo otvorenu igru i bar po gol na obe strane. Za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.28.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 5.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.