Tip dana: Kaljari – Bolonja: “Sardi” u izuzetno teškoj situaciji, može li Kaljari do opstanka?

U utorak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na Sardiniji gde će Kaljari ugostiti Bolonju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Kaljari: Mogu li “Sardi” do opstanka?

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Kaljarija pružati ovoliko slabe partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, a nažalost trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi tek na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u Seriju B.
Podsećamo vas da se Kaljari i prošle sezone jedva spasao ispadanja iz društva najboljih, ali je tada tim iz Sardinije odigrao fenomenalno finiš prvenstva, i nije isključeno da se ista situacija ponovi i sada.
Nagoveštaj nešto boljih partija se desio u prošlom kolu kada je tim sa Sardinije slavio na izuzetno teškom gostovanju kod Sampdorije koja važi za ekipu koja igra sjajno na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su popularni “Sardi” odigrali deset mečeva i ostvarili samo jedan trijumf, uz četiri remija i čak pet poraza što je zaista previše.
Inače, i Kaljari trenutno ima dosta problema sa odsutnim i povređenim fudbalerima, pošto iz raznih razloga za ovu ekipu na meču protiv Bolonje neće nastupiti Godin, Balde, Kaseres, Nandes, Strotman, Rog i Cepiteli, i odmah na prvi pogled vidimo da su u pitanju skoro svi starteri.
Poslednji međusobni meč između Kaljarija i Bolonje je odigran početkom novembra prošle godine, kada je ekipa koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović bez većih problema na svom stadionu slavila sa 2:0.
Na poslednjih pet susreta u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala “Sardi” se baš i nisu proslavili pošto su u tom periodu ostvarili pomenuti trijumf nad Sampdorijom u prošlom kolu, ali i čak tri ubedljiva poraza bez postignutog gola uz remi na svom terenu protiv Torina kada je bilo 1:1.

Bolonja: Siniša Mihajlović radi sjajan posao!

Sve dok Siniša Mihajlović nije preuzeo Bolonju, ova ekipa se po nepisanom pravilu uvek borila za opstanak u društvu najboljih, a neretko smo ovaj tim gledali i u Seriji B.
Ipak, od kako je popularni “Miha” stigao na stadion “Renato Dal’ Ara”, Bolonja iz godine u godinu ide stepenicu više, pa se na početku ove analize postavlja pitanje, da li je ovo konačno sezona u kojoj će ova simpatična ekipa izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja, a utisak je da bi novoformirana Liga Konferencije, bila baš po meri, kada su ambicije ovog tima u pitanju.
Naime, iako se trenutno Bolonja nalazi na dvanaestom meču na tabeli treba istaći da ova simpatična ekipa ima samo pet bodova manjka u odnosu na trenutno šestoplasirani tim na tabeli, ali i čak dva meča manje, pa bi sa ta dva eventualna trijumfa u zaostalim utakmica tim sa stadiona “Renato Dal’ Ara” došao do pozicije broj šest koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Konferencija.
Poslednji susret u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala izabranici Siniše Mihajlovića su odigrali 22. decembra kada su na nimalo lakom gostovanju kod Sasuola deklasirali tim iz Ređo Emilije pošto je rezultat na kraju bio 0:3.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je Bolonja odigrala devet mečeva na strani i ostvarila tri trijumfa, dva remija i četiri poraza, a ono što je posebno zanimljivo je da je dvanaestoplasirana ekipa na tabeli te tri pobede na strani ostvarila u poslednja četiri meča van svog terena, što je jasan znak da pored standardno dobrih partija na domaćem terenu, Bolonja igra sve bolje i na strani.
Za ovaj duel na Sardiniji, Siniša Mihajlović neće moći da računa na čak dvanaest fudbalera, što zbog koronavirusa, to zbog povreda, ali i zbog odsustva pojedinih fudbalera koji su na Kupu afričkih nacija.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa će ovaj meč igrati u znatno oslabljenim sastavima, ali i u takvoj situaciji prednost ipak dajemo domaćoj ekipi kojoj su bodovi preko potrebni pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.80.
Za one koji su pomalo skeptični u čistu jedinicu, preporučujemo vam da probate sa duplom šansom 1X za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.49.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da na Sardiniji bude dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.