NBA tiket (subota-nedelja)

Još jedna uzbudljiva noć na NBA parketima je pred nama. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Nikola Jokić (Denver Nagetsi) + poeni (granica 27,5) @ 1.85 u Meridianbet

Lejkersi su trenutno, a posebno u odsustvu Entonija Dejvisa, jedna od najslabije pokrivenih ekipa u NBA ligi na centarskim pozicijama. Tim iz Los Anđelesa je toliko loš na tom polju da su izabrali da u startnih pet igraju i bez klasičnog centra, što je i razumljivo gledajući partije koje ove sezone pružaju Dvajt Hauard i Deandre Džordan. Hauard ima ove sezone 5,2 poena na 14,5 minuta po meču, dok Džordan retko kad i igra u poslednje vreme, i na proseku je od 4,4 poena za 13 minuta provedenih na terenu po meču. U poslednje vreme Lejkersi igraju sa tri beka u prvih pet, to su Rasel Vestbruk, Ejveri Bredli i Malik Monk, i dva krilna igrača Stenli Džonson i Lebron Džejms. Ma koliko da je hvaljen, Lebron Džejms na poziciji petice igra silom prilika, ako na ovoj utakmici stave ”Kralja” na jednog od najboljih centara u takmičenju i prošlosezonskog najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikolu Jokića, to ne izgleda kao najbolje rešenje u najavi. Prvo, Džejms bi se previše potrošio u odbrani, a ipak je preko potreban u napadu Lejkersima, a drugo pitanje koliko bi mogao da zaustavi Jokića u defanzivi. Srpski igrač je jednostavno previše dobar, preveliki je za sve igrače koji trenutno uzimaju najviše minuta u timu iz Los Anđelesa, tako da je možda i  najbolje za Lejkerse da se pažnja preusmeri na ostale igrače Denver Nagetsa, a da se uđe u veliki rizik sa Nikolom Jokićem.

Naš predlog su + poeni na Nikolu Jokića, granica je postavljena na 27,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Vašington Vizardsi – Portland Trejlblejzersi – Hendikep 1 (granica 4,5 poena) @ 1.53 u Meridianbet

Tim iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država ima 3 pobede u nizu, dve poslednje su došle bez prvog strelca Bredlija Bila, koji se nalazi u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols). Vraćanjem igrača iz povreda, i to pre svega Ruija Hačimure i Tomasa Brajanta, dovodi trenera Vizardsa Vesa Unsolda Džuniora na slatke muke. Sada Vizardsi imaju u rotaciji i nekog igrača više, pa će biti potrebno zadovoljiti sve lične ambicije. Pored Hačimure, Brajanta i Bila, u ovom timu ima još dosta solidnih igrača, to su Kajl Kuzma, Montrezl Herel, Spenser Dinvidi i Kentavijus Kaldvel-Poup. A od ostalih igrača određenu minutažu imaju startni centar Danijel Gafford, Izraelac Deni Avdija i Brazilac Raul Neto. Naravno, ne sme se zaboraviti ni na bivšeg igrača Partizana Davisa Bertansa, mada na jednom od skorašnjih lista Letonac je završio na vrhu liste najgorih ugovora u NBA ligi. Naime, Bertans ima ovu i još 3 sezone ugovor sa Vizardsima, vredan 65 miliona dolara za te 4 godine. Ove sezone Bertans igra nešto preko 15 minuta po meču, uz učinak 6,4 poena po utakmici. Svakako letonski reprezentativac ne igra kao neko ko je treći najplaćeniji igrač u timu ove sezone. Vašington Vizardsi se nalaze na 8. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 22 pobede i 20 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Portland Trejlblejzersi se trenutno nalaze na ničijoj zemlji, brzo moraju da donesu odluku koji su im takmičarski ciljevi do kraja ove sezone. Naime, prva zvezda tima Demijen Lilard je imao operativni zahvat na abdomenu i stanje će mu biti procenjeno za 5 do 6 nedelja, prvobitno je bio određen i duži period za reevaluaciju stanja od 6 do 8 nedelja. Dobra vest je da je Si Džej Mekolum završio svoj rehabilitacioni proces i da bi trebalo da se vrati na teren u ponedeljak po američkom vremenu u utakmici protiv Orlando Medžika. Dok se Norman Pauel nalazi u protokolima od 9. januara, a mladi Anferni Simons nije sa timom zbog ličnih razloga i ne očekuje se njegov nastup na utakmici protiv Vašington Vizardsa. Portland Trejlblejzersi se nalaze na 11. mestu na Zapadu, imaju 16 pobeda i 25 poraza u dosadašnjem delusezone. Odluka koja se tiče tima iz Oregona se odnosi na to da li da idu u napad na doigravanje i ove sezone, bar ovo deseto mesto u Zapadnoj konferenciji i plej-in pozicija je dostižno, ili pak da krenu u suprotnom pravcu u neko brzo građenje (rebuilding) tima. Na način da Portland ne ide u jurenje za doigravanjem ove sezone već da padnu nisko na tabeli i da ako imaju sreće da na lutriji uzmu neki visoki pik na ovogodišnjem NBA draftu. Kakva je odluka doneta u menadžmentu Trejlblejzersa će biti poznato sigurno do kraja roka za razmenu igrača i od toga kakve su izmene izvršene u ekipi iz Portlanda.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 4,5 poena) na Vašington Vizardse u meču protiv Portland Trejlblejzersa. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Džejms Harden (Bruklin Netsi) + asistencije (granica 9,5) @ 1.65 u Meridianbet

Bruklin Netsi (26-15) na poslednjih 6 mečeva na svom terenu imaju čak 5 poraza, jedina pobeda je došla posle prudužetaka u utakmici sa San Antonio Sparsima. Na poslednjih 9 mečeva uopšte Netsi imaju 6 poraza, što je dovelo do toga da tim iz Njujorka padne na treće mesto u Istočnoj konferenciji, Majami Hit (27-15) je trenutno na 2. mestu na Istoku. Na poslednjem meču u svojoj dvorani, bez svoje prve zvezde Kevina Durenta, Bruklin je  ubedljivo poražen od ekipe koja je na 14. mestu na Zapadu, Oklahome Tander (14-27). Posle jedne utakmice na kojoj je bio pošteđen, očekuje se povratak Durenta na meču protiv Nju Olreans Pelikansa. Posle ovog meča Netsi na 11 sledećih utakmica 9 igraju na gostovanju, mada Bruklinu je izgleda hendikep kada igraju domaćem terenu, posebno ako se ima u vidu nedavni povratak na teren Kajrija Irvinga, ali u ovom trenutku samo na utakmicama koje se igraju van Njujorka. Bruklin Netsi ove sezone imaju 11 pobeda i 11 poraza na domaćem terenu, dok na gostovanjima tim iz ”Velike jabuke” ima 11 pobeda i samo 4 poraza. Ipak, za mir u kući Bruklinu je potrebna jedna sigurna pobeda, sa druge strane Nju Orleans Pelikansi predvođeni Brendonom Ingramom dolaze puni motiva na ovu utakmicu.

Naš predlog su + asistencije na Džejmsa Hardena, granica je postavljena na 9,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.65.

Rasel Vestbruk (Los Anđeles Lejkersi) + asistencije (granica 8,5) @ 1.85 u Meridianbet

Vestbruk na poslednja tri meča je pružio izuzetno blede partije, dao je 9,6 i 8 poena, uz šut iz igre 20 % (8-40), za tri je imao na ta tri meča 0 od 6, ovaj bek trojku nije dao na poslednjih 6 utakmica, uz šut 0 od 15. Ne postoji drugi način za Vestbruka nego da odgovori sa još većom agresivnošću, kritike na njega pljušte sa svih strana. Na kratke staze se očekuje pozitivna reakcija Vestbruka u noćašnjem meču protiv Denver Nagetsa, plejmejker Lejkersa je imao neke zanimljive duele sa Nikolom Jokićem u prošlosti. Na duže staze Rasel Vestbruk ima igračku opciju (player option) u ugovoru sa Lejkersima vrednu preko 47 miliona dolara i za sledeću sezonu. Po svemu sudeći trenutno najplaćeniji igrač u timu Lejkersa će tu opciju svakako iskoristiti, jedino ako ne dođe do neke razmene igrača. Da, Vestbruk je plaćeniji od Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa gledajući ovu ali i narednu sezonu.

Naš predlog su + asistencije na Rasela Vestbruka, granica je postavljena na 8,5 asistenicija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 8.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.