Tip dana: Atalanta – Inter: Da li je došlo vreme za prvi poraz “neroazura” posle devet uzastopnih trijumfa?

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje i posle duže vremena nas očekuju nekoliko spektakularnih susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Bergamu gde će četvrtoplasirana Atalanta na svom terenu ugostiti lidera na tabeli italijanske Serije A – ekipu Intera.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Može li “Boginja” konačno da pobedi Inter?

Nažalost, fudbaleri Atalante nisu uspeli da i treći put zaredom dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su u svojoj grupi zauzeli treće mesto, a u ključnom meču su pred svojim navijačma doživeli poraz od Viljareala, pošto je taj duel završen rezultatom 2:3.
“Boginja” će takmičenja nastaviti u Ligi Evrope i sigurno da izabranici Đanpjera Gasperinija slove za jednog od najozbiljnijih kandidata za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, a za protivnika u šesnaestini finala tim iz Bergama je dobio grčki Olimpijakos i nema nikakve sumnje da je italijanska ekipa veliki favorit u tom dvomeču.
Što se Serije A tiče u ovom trenutku se Atalanta nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Juventus, koji ima čak dva meča više, a poslednji od ta dva je odigran sinoć kada je “stara dama” bez većih problema savladala Udineze sa 2:0.
Kada je “Boginja” u pitanju, ova ekipa je u prošlom kolu na gostovanju deklasirala upravo Udineze, a taj duel na Friuliju je završen sa više nego ubedljvih 2:6.
U međuvremenu su izabranici Đanpjera Gasperinija bez većih problema slavili i u italijanskom Kupu protiv Venecije, a taj duel je završen rezultaom 2:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je “Boginja” odigrala devet mečeva na svom stadionu i ima po tri pobeda, poraza i remija, a u poslednjem susretu na svom terenu tim iz Bergama je doživeo težak poraz od Rome kada je bilo 1:4, pa je sigurno da će četa Đanpjera Gasperinija učiniti sve da se svojim najvernijim navijačima iskupi već na ovom duelu protiv aktuelnog šampiona Intera, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.

Inter: Da li je vreme za prvi poraz posle devet uzastopnih trijumfa?

Za razliku od Atalante koja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, Inter je to ove sezone konačno uspeo da uradi i to nakon nelkoliko neuspešnih pokušaja.
Na kraju su “neroazuri” završili na drugom mestu u grupi, iza Real Madrida a za protivnika u nokaut fazi milanska ekipa je dobila Liverpul, što će svakako biti jedan od najvećih derbija doigravanja.
Naravno, treba napomenuti da “neroazuri” u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Atalante, obzirom da su izabranici Simonea Inzagija sredinom nedelje došli do trofeja u Superkupu, i to pošto su bili bolji od Juventusa i to nakon gola Aleksisa Sančeza u poslednjim trenucima drugog produžetka.
Kada je Serija A u pitanju, stvari za sada teku po planu obzirom da se aktuelni šampion trentno nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranog gradskog rivala, koji ruku na srce ima i meč manje.
U prošlom kolu su “neroazuri” odigrali još jedan poprilično dobar meč na svom terenu i u derbiju kola slavili protiv Lacija, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je aktuelni šampion Italije odigrao deset mečeva na strani i ostvarioo sedam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Naravno, kada se malo vratimo dalje dolazimo do zaključka da izabranici Simonea Inzagija već dugo ne znaju za neuspeh u Seriji A, a na poslednjih devet mečeva Inter ima isto toliko pobeda, i nekako se stiče utisak da bi ta serija ekipe iz Milana mogla da se prekine na ovom susretu.
Za kraj, poslednji međusobni suret između ova dva tima je odigran krajem septembra na stadionu “Đuzeoe Meaca” kada je bilo 2:2, uz podatak da je u finišu susreta Dimarko promašio penal, ali je i gostima iz Bergama poništen gol na dva minuta kraja, pa je utisak da je nerešeni ishod najpravediniji.

Naš predlog

Utisak je da će “neroazuri” negde morati da kiksnu do kraja šampionata, a deluje da je gostovanje u Bergamu prava prilika za to, obzirom da Atalanta igra fantastično u poslednje vreme.
Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.95.
Za one koji su pomalo nesigurni u trijumf “Boginje” mišljenja smo da je dupla šansa 1X više nego prihvatljiva obzirom da je kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 1.58.
Za kraj, oba tima neguju napadački stil fudbala i treba očekivati golove u Bergamu pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.