Tiket dana (nedelja, 16.01.2022)

tiket dana

Izbor utakmica je sasvim zadovoljavajući i danas, biće i nekih derbija, ali je sigurnije igrati na favorite. Podsećamo da su predložene kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Bilefeld – Grojter Firt – 1 @ 2.00 u Mozzartbet

U poslednjoj utakmici 19. kola nemačke Bundeslige sastaju se dve poslednjeplasirane ekipe. Međutim, situacija u Bilefeldu i Firtu je posve drugačija. Dok je domaćin u dobroj formi i sakupio je 17 bodova, samo jedan manje od prvog tima van zone ispadanja, dotle su gosti u gotovo izgubljenoj poziciji sa samo šest bodova na svom kontu. Možda je za Grojter ovo i poslednja prilika da produže nadu u opstanak, jer u slučaju novog poraza ne verujemo da će imati snage, ali i elana da naprave neku seriju trijufa u preostalom delu prvenstva. Mora se reći da je Grojter trenutno znatno bolji nego što je to bio na početku sezone. Na tri prethodne utakmice na svom terenu nisu izgubili, pobedili su Union Berlin, a remizirali sa Augzburgom i Štutgartom. Zanimljivo je da nisu primili ni gol na te tri utakmice, a samo jedan postignuti pogodak bio im je dovoljan za osvajanje pet bodova, od šest koliko imaju ukupno. Arminija igra sve bolje, u tri prethodna kola uzeli su sedam bodova. Poluezonu su završili pobedama nad Bohumom u Bilefeldu i na gostovanju u Lajpcigu, da bi prošle sedmice nadoknadili dva gola minusa u Frajburgu i osvojili bod. Jeste teško trijumfovati u meču koji morate dobiti, ali ne vidimo način da ovde jedinica izostane. Koeficijent za pobedu Arminije je odličan i u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Vest Hem – Lids – T12+ @ 1.60 u Mozzartbet

”Čekičari” su ponovo u seriji pobeda i ne odustaju od borbe za plasman u Ligu šampiona. Taj cilj neće biti lako ostvariti, tri ekipe se već znaju, Siti, Liverpul i Čelsi neće ispustiti svoju šansu, a za jedno preostalo mesto u evropskoj eliti za timove iz Premijer lige, boriće se Arsenal, Totenhem, Mančester junajted i Vest Hem, a ko zna, možda i Vulverhempton i Lester. Zato tim Dejvida Mojesa ne sme da gubi bodove u duelima kao što je ovaj sa Lidsom. Jesu Jorkširci prošle sezone, kada su vratili u elitu nakon dve decenije, bili hit, ali u ovoj sezoni Biljelsina četa nije ni nalik tom timu. Lids je tek 16. na tabeli, posle Noriča i Njukasla primili su najviše golova u ligi, a pre pobede nad Barnlijem u poslednjoj prvenstvenoj utakmici, imali su tri vezana poraza sa 14 primljenih golova. Ipak, tada su rivali redom bili Čelsi, Siti i Arsenal, pa je bilo teško i očekivati neke bodove iz tih mečeva. Zanimljivo je da su se ova dva rivala sastala na istom mestu pre sedam dana, samo u okviru FA kupa. Vest Hem je tada slavio sa 2:0 i izborio prolaz dalje, ali su ”čekićari” slavili i na Eland Roudu u Lidsu krajem septembra, u prvom delu sezone. I prošle sezone je Vest Hem dobio oba duela u Premijer ligi protiv Lidsa, pa je jasno da im Jorkširci odgovaraju kao rival. Naš predlog je domaćin daje dva gol, a za T12+ u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.60.

Roma – Kaljari – 1/1 @ 2.00 u Mozzartbet

Tri kola Roma ne zna za pobedu. Posle remija sa Sampdorijom ”vučica” je izgubila dva derbija, protiv Milana na San Siru i Juventusa na svom Olimpiku. Posebno je blan bio poraz od ”Stare dame”, kada Romi nije bilo dovoljno ni vođstvo od 3:1, pošto su za samo sedam minuta primili tri gola, da bi u finišu promašili penal, i igrali sa fudbalerom više. Na tapetu navijača je i trener Žoze Murinjo. Roma jeste na relativno visokom šestom mestu, ali ima devet bodova manje od četvrtoplasirane Atalante i jedan meč više odigran. To četvrto mesto je krajnji cilj rimske ekipe koja ni ove sezone nije igrala u Ligi šampiona, pa čak ni u Ligi Evrope. Ipak, dvocifren zaostatak za timovima koji takođe jure tu poziciju, ne sluti na dobro. Kaljari je u zoni ispadanja, i to od početka prvenstva. Sada su 18. na tabeli, a nadu budi činjenica da je Venecija, prvi tim iznad crte, samo jedan bod udaljena. Ekipa sa Sardinije boriće se za opstanak do samog kraja, ali njihove šanse uopšte nisu zanemarljive. Kaljari iza sebe ima dve uzastopne pobede, prvo na gostovanju u Đenovi protiv Sampdorije, a onda i, posle preokreta, protiv Bolonje. Bila je ovo ubedljivo najuspešnija sedmica Kaljarija u ovoj sezoni. Sa tih šest bodova Kaljari dolazi relativno rastereće na Olimpiko i to je njegova najveća šansa. Roma nema izbora i mora da pobedi, ili će se nešto drastično dogoditi, a mislimo i na moguću promenu trenera. U prvom delu sezone Roma je pobedila na Sardiniji, a verujemo da će i sada. Naš predlog je prelaz 1/1 sa koeficijentom 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 6.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.