Derbi dana: Panatinaikos – Olimpijakos: Ko će do trijumfa u najvećem derbiju grčkog fudbala?

Kao što smo već nekoliko puta napomenuli, u nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra u Atini gde će fudbaleri Panatinaikosa dočekati Olimpijakos.
Početak najvećeg derbija grčkog fudbala je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Panatinaikos: Može li PAO konačno da pobedi Olimpijakos?

Prošlu sezonu su fudbaleri Panatinaikosa završili na petom mestu na tabeli što znači da je ova ekipa ponovo ostala bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, a upravo to će biti primarni cilj i ovog puta.
U ovom trenutku se PAO nalazi takođe na petoj poziciji uz isti broj bodova kao i četvrtplasirana Janjina, ali svakako treba napomenuti da ta ekipa ima i meč viška pa bi eventualnim trijumfom na najvećem grčkom derbiju tim iz Atine konačno došao do pozicije broj četiri koja donosi plasman u Ligu Konferencije, a utisak je da bi upravo to takmičenje bilo po meri ovog kluba koji je dosta dugo u senci Olimpijakosa.
Na poslednjih pet susreta fudbaleri Panate su ostvarili tri trijumfa i dva poraza, a u prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod neugodnog Volosa, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Pre toga je ovaj tim odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ovogodišnjeg izdanja grčke Superlige u kom su bez većih problema na svom terenu savladali Aris sa 2:0, a zanimljivo je da je tim iz Atine pre toga vezao dva trijumfa sa istim rezultatom, a protivnici na tim susretima su bili Atromitos i Janjina, za koju smo već pomenuli da je trenutno glavni konkurent Panatinaikosu za poziciju broj četiri.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je petoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva na svom terenu i ostvario sedam trijumfa, uz samo jedan remi i jedan poraz, što nam govori da je PAO trenutno najbolji domaćin u ligi, što je svakako podatak koji može da obraduje sve navijače ovog tima uoči duela sa ljutim rivalom.
Inače, na poslednja tri međusobna susreta sa Olimpijakosom, izabranici Ivana Jovanovića su bez trijumfa, pošto su doživeli dva poraza i jedan remi, a zanimljivo je da su u tom periodu primili čak sedam golova i postigli samo dva.
Poslednju pobedu nad najtrofejnijim grčkim klubom koji je prošlog leta došao do 46. titule, Panatinaikos je ostvario u februaru prošle godine, kada je bilo 2:1.

Olimpijakos: Nova titula je na vidiku!

Zanimljivo je da su fudbaleri Olimpijakosa prošle sezone osvojili svoju 46. titulu šampiona Grčke i to upravo nakon trijumfa nad ljutim rivalom Panatinaikosom.
Tada je tim iz Pireja slavio sa 3:1, iako nije sve najbolje krenulo na tom susretu za aktuelnog šampionata, obzirom da je Makeda doneo Panati vođstvo, što je samo razljutilo najtrofejniji grčki klub koji je golovima rezervista obezbedio novi naslov prvaka.
Sigurno je da i ovog puta izabranici Pedra Martinsa imaju najveće šanse da dođu do titule šampiona Grčke, obzirom da se Pirejci trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani PAOK, što je svakako ogromna razlika.
U prošlom kolu je Oli mimo svih očekivanja samo remizirao na gostovanju kod Smirne, a taj duel je završen bez golova, i sigurno da je to bio jedan od najslabijih mečeva aktuelnog šampiona u ovogodišnjem izdanju grčke Superlige.
Inače, na pet poslednjih susreta Olimpijakos je ostvario čak četiri trijumfa uz pomenuti remi u prošlom kolu, a u tom periodu su izabranici trenera Martinsa postigli osam golova, a primili samo jedan.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je tim iz Pireja odigrao osam mečeva na strani i bio je perfektan sve do prošlog kola, pošto je do tada aktuelni šampion odigrao sedam mečeva van svog terena i ostvario i isto toliko trijumfa, pa je samim tim još veći žal zbog remija u prošlom kolu.
U Ligi Evrope je Oli na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli i došao do plasmana u šesnaestinu finala, a za protivnika je ova ekipa dobila Atalantu, koja slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Poslednji međusobni susret između Olimpijakosa i Panatinaikosa je odigran početkom oktobra, a taj meč je završen bez golova, što se retko dešava kada je u pitanju najveći derbi grčkog fudbala.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između dva ljuta rivala, doći ćemo do zaključka da je Olimpijakos na poslednjih dvanaest mečeva sa Panatinaikosom doživeo samo jedan poraz, i svakako da je tim iz Pireja favorit i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.98.
Iako su ovo uglavnom mečevi sa malim brojem golova, dosadašnji tok Superlige nam je doneo baš dosta golova i mišljenja smo da će ih biti i u derbiju Atine, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.05.
Za kraj, smatramo da će Olimpijakos postići makar dva gola na ovom gostovanju pa vam predlažemo da odigrate igru G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.