Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igraju neke od ranije odloženih utakmica košarkaške Evrolige. Evo našeg predloga za učinak igrača. Kvote i granice podložne su promenama.

Majk Džejms (Monako) + poeni (granica 17,5 poena) @ 1.85 u Meridianbet

Kada se u Monaku bude pravila rekapitulacija sezone u Evroligi, možda se kao odlučujuća uzme utakmica u prvom delu sezone između Monaka i ASVEL-a igrana 26. novembra prošle godine, kada su gosti iz Vilerbana slavili (84:85) trojkom Vilijama Hauarda sa skoro pola terena u poslednjim trenucima meča. Ubrzo posle te utakmice  je došlo do promene trenera i umesto Zvezdana Mitrovića je došao Saša Obradović. Sada je Monako na deobi 11. i 12. mesta u Evroligi sa Bajernom iz Minhena, oba tima imaju po 8 pobeda i 11 poraza. Može se reći da do kraja regularnog dela  sezone u Evroligi nije sve u rukama tima iz Monaka i da ima vrlo malo prostora za grešku. Neki timovi su napravili značajnu prednost u odnosu na tim iz Kneževine i to se kao direktna meta francuskom predstavniku postavljaju pre svega CSKA (12-7) na 5. mestu, Olimpija Milano (11-6) na 6. mestu, UNIKS (11-7) na 7. mestu, dok je Anadolu Efes (9-10) na 8. mestu najbliži Monaku u trci za plej-of, ali turski tim je aktuelni klupski prvak Evrope i očekuje se njihova bolja forma. Majk Džejms je imao sjajnu predstavu u poslednjem meču i pobedi Monaka u Evroligi protiv Bajern Minhena na strani. Američki bek je imao 26 poena i 6 asistencija, uz šut iz igre 5 od 10 za dva poena i 5 od 7 za tri poena.  Vođa Monaka Džejms je dobio poštedu u utakmici šampionata Francuske protiv tima Nantera, prioritet u Monaku se naravno daje Evroligi i zaostalom meču 19. kola sa ASVEL-om. Derbi najboljih timova u francuskoj košarci će u svom prvom planu imati okršaj Eli Okoba i Krisa Džonsa sa jedne strane u dresu ASVEL-a, i Majka Džejmsa sa druge strane u dresu Monaka.

Naš predlog su + poeni na Majka Džejmsa, granica je postavljena na 17,5 poena u Meridianbet kladionici, a koficijent iznosi 1.85.

Serhio Rodrigez (Olimpija Milano) + asistencije (granica 4,5) @ 1.72 u Meridianbet

U zaostalom meču 18. kola Evrolige u Milanu se sastaju šestoplasirana Olimpija Milano (11-6) i šesnaestoplasirana ALBA (6-11). Italijanski tim očekuje sigurnu pobedu protiv nemačkog predstavnika koji nije imao takmičarski meč od 2. januara. Naime, timu iz Berlina je zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19 odloženo 5 mečeva u Evroligi i Bundesligi, za to vreme italijanska ekipa je imala 4 meča, posebno se ističe vredna pobeda Olimpije u poslednjem meču u Evroligi protiv Barselone na strani. Iskusni španski košarkaš Rodrigez je dobio dan odmora i nije igrao u utakmici Olimpije Milano u šampionatu Italije. Trener Milaneza Etore Mesina je svestan da je potrebno pojačati učinak u evropskom takmičenju i poštedu u meču protiv Pezara su dobili veterani Rodrigez i Kajl Hajns. Na meču Evrolige za Olimpiju Milano pored duže odsutnih Šejvona Šildsa i Dina Mitoglua po najavama neće nastupiti ni poslednje pojačanje Trej Kel, zato što je ovaj američki bek došao u Milano početkom 2022. godine, a ovde se radi o meču koji je trebalo da bude odigran u prošloj godini. Ćaćo Rodrigez se nalazi na 3. mestu na večnoj listi asistenata u Evroligi sa 1488 asistencija, ispred njega su samo Vasilis Spanulis (1606) na 1. mestu i Nik Kalates (1581) na 2. mestu. Iskusni Rodrigez je i ove sezone najbolji asistent u svom timu, ima 4,82 asistencija po meču i nalazi se na 4. mestu u Evroligi u proseku po broju asistencija.

Naš predlog su + asistencije na Serhija Rodrigeza, granica je postavljena na 4,5 asistencija u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.72.

Malkolm Dilejni (Olimpija Milano) + poeni (granica 10,5) @ 1.85 u Meridianbet

Dilejni je bio meč-viner za svoj tim u meču protiv Barselone, u fantastičnoj četvrtoj četvrtini kada su Milanezi dali 28 poena, ovaj američki bek je učestvovao sa 9 poena, odnosno 3 trojke. Na kraju je bivši igrač Bajern Minhena, Lokomotive Kubanj i upravo Barselone, između ostalih imao učinak od 15 poena na svom kontu. U odsustvu prvog strelca Olimpije ove sezone u Evroligi, Šejvona Šildsa (12,6), Dilejni bi mogao da se posebno istakne svojim košgeterskim sposobnostima. Malkolm Dilejni je imao problema sa povredama ove sezone, igrao je na 11 utakmica u Evroligi i samo na 6 utakmica u šampionatu Italije. Ipak, i pored toga Amerikanac je jedini dvocifreni igrač u poenima pored Šildsa za Olimpiju Milano u Evroligi ove sezone, Dilejni ima 10,2 poena u proseku. U prvom delu  Evrolige ALBA je iznenađujuće slavila protiv Olimpije u Milanu rezultatom 81:76, jedan od retkih koji je dobio prelaznu ocenu i najefikasniji u milanskoj ekipi je bio upravo Malkolm Dilejni sa 12 poena.

Naš predlog su + poeni na Malkolma Dilenija, granica je postavljena na 10,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 5.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.