Tip dana: Betis – Alaves: Tim sa “Benito Viljamarina” nastavlja trku na sva tri fronta!

U utorak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Benito Viljamarin” u Andaluziji, gde će fudbaleri Betisa ugostiti Alaves.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Betis: Mogu li Andalužani do plasmana u Ligu šampiona?

Fudbaleri Betisa su prošlu sezonu završili na sjajnom šestom mestu na tabeli što je između ostalog ovog timu i donelo plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da su Andalužani bez većih problema uspeli da dođu do direktnog plasmana u osminu finala.
Izabranici Maurisija Pelegrinija igraju fenomenalno i u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, obzirom da se zeleno-beli nalaze na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je ruku na srce Betis remizirao na gostovanju kod Rajo Valjekana koji takođe igra fenomenalno ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Na poslednjih pet susreta Betis je ostvario dva trijumfa, dva poraza uz taj remi u pomenutom kolu i utisak je da Andalužani u poslednje vreme nisu na svom prepoznatljivom nivou, ali ne treba zaboraviti da je ekipa sa “Benito Viljamarina” imala dosta kadrovskih problema u tom periodu, mada i to polako dolazi na svoje mesto.
Inače, što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada su izabranici trenera Pelegrinija odigrali deset mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, dva remija i tri poraza.
Za kraj, za vikend je Betis slavio i u velikom derbiju Andaluzije u okviru španskog Kupa Kralja, pošto je ova ekipa na svom terenu savladala Sevilju, a taj meč je završen rezultatom 2:1, što je zeleno-belima donelo plasman u četvrtfinale, što je svakako dosta obradovalo sve navijače ovog tima, obzirom da se njihova omiljena ekipa i dalje nalazi u borbi za trofeje na sva tri fronta.
Ono što je veoma zanimljivo da je derbi meč između Betisa i Sevilje na stadionu “Benito Viljamarin” prekinut posle incidenta u kom je igrač gostiju Đoan Đordan pogođen u glavu tvrdim predmetom.

Alaves: Baskijcima sledi velika borba za opstanak!

Kako sada stvari stoje utisak je da su fudbaleri Alavesa jedni od glavnih kandidata da na kraju prvenstva napuste najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa iz Baskije nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
Kada se setimo prošle sezone doći ćemo do zaključka da je Alaves i tada imao dosta problema, pošto je ova ekipa praktično u samom finišu prvenstva uspela da obezbedi opstanak u društvu najboljih, jer je baskijski tim sezonu završio na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na tim koji je na kraju završio u popularnoj “Segundi”.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, Alaves se baš i nije proslavio pošto su izabranici Havijera Kaljeha bez trijumfa u tom periodu, a osamnaestoplasirani tim na tabeli je doživeo dva poraza i čak tri remija, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada su Baskijci na svom terenu remizirali protiv Bilbaa, a taj meč na stadionu “Mendizoroza” je završen bez golova.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Alaves odigrao devet mečeva na strani i utisak je da se ova ekipa baš i nije proslavila pošto su u tom periodu izabranici Havijera Kaljeha ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak šest poraza što je zaista previše.
Poslednji trijumf na strani plavo-beli su ostvarili još sredinom oktobra kada su slavili na gostovanju kod Kadiza, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Za kraj, Alaves je na tri poslednja susreta van svog terena doživeo isto toliko poraza, i to pošto je tim iz Baskije u tom periodu primio čak devet golova, što je podatak koji svakako neće obradovati sve navijače ovog tima uoči gostovanja kod favorizovanog Betisa.

Naš predlog

Ne treba ovde previše razmišljati pa konstatovati da je domaća ekipa apsolutni favorit na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.49.
Na tri poslednja međusobna duela sa Alavesom, Andalužani su ostvarili isto toliko trijumfa, i to pošto je dva puta na strani bilo 0:1, a jednom u Sevilji 3:1. Utisak je da će ovo biti jedan i te kako efikasan meč zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.
Možda i najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju je ta da će domaća ekipa postići dva i više golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.