NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Spremili smo još jedan NBA tiket. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Los Anđeles Lejkersi – Juta Džez – Hendikep 2 (granica 4,5  poena) @ 1,73 u Meridianbet

Lejkersi bez Entonija Dejvisa u sastavu na 13 mečeva imaju 5 pobeda i 8 poraza. Četiri od tih pet trijumfa su došli protiv timova koji se nisu nalazili na mestima na tabeli koja bi direktno vodila u plej-of, neki od timova nisu ni na plej-in mestima, kao Hjuston, Portland, Atlanta, Sakramento. Dok je peta pobeda Lejkersa došla protiv značajno oslabljenih Timbervulfsa, mada ni tim iz Mineapolisa nije u prvih 6 na tabeli Zapada. Neke od tih pobeda u  poslednje vreme  jesu bile impresivne na prvi pogled, sa velikom razlikom i mnogo poena, ipak ostaje utisak da su Lejkersi u problemima. Naime, bez Dejvisa došlo do još veće potrošnje Lebrona Džejmsa, ”Kralj” na tih 13 mečeva, za više od 36 minuta po meču ima 33,46 poena i nešto preko 9 skokova po meču. Na svih 13 mečeva Džejms je bio najefikasniji u svom timu, u tom periodu ovaj krilni igrač je najmanje dao 25 poena, a najviše 43 poena. Lebron Džejms ima 38 godina i ovo mu je 19. sezona u NBA ligi, nesumnjivo da se radi o čudu prirode, ali sve ima svoje limite. Igrati maltene svaki drugi dan sa ovom potrošnjom nije lako, jednom od najboljih košarkaša u istoriji je potrebna pomoć. Pomoći u aktuelnom rosteru bez Entonija Dejvisa i nema mnogo. Na centarskim pozicijama Dvajt Hauard je morao da počne u startnoj petorci protiv Nikolje Jokića i Denver Nagetsa i držao se dobro, doduše samo u prvoj četvrtini, u tom periodu je ovaj centar dao 11 od svojih 13 poena. U noćašnjoj utakmici Hauard i Deandre Džordan bi ponovo mogli biti na mukama, u grad dolazi Rudi Gober, jedino da računaju na umor Francuza u drugoj uzastopnoj utakmici u dva dana (back-to-back) i to što mu je poslednja utakmica sa Denverom bila prva posle pet utakmica pauze. Od ostalih igrača Lejkersa dobrim partijama u poslednje vreme se ističe Malik Monk, dok je Rasel Vestbruk uglavnom pod paljbom košarkaške javnosti zbog svojih predstava. Medžik Džonson je putem društvenih mreža kritikovao igrače Lejkersa za nedovoljno zalaganja (lack of effort) u ubedljivom porazu (133:96) protiv Denver Nagetsa. Čini se ipak da je u tom meču ipak bila kombinacija fenomenalne šuterske večeri tima iz Kolorada i ograničenja u kvalitetu ekipe Lejkersa i da problem nije to da se košarkaši ekipe iz Los Anđelesa nisu dovoljno trudili. Lejkersi ove sezone nemaju baš mnogo pobeda protiv timova sa vrha, izgubili su od Golden Stejta, dva puta od Finiks Sansa, dva puta od Čikago Bulsa, Bruklin Netsa i Milvoki Baksa. Tim iz Los Anđelesa se nalazi na 8. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju 21 pobedu i 22 poraza.

Juta Džez sa spremnim Rudi Goberom u sastavu je potpuno drugi tim, oseća se olakšanje u timu, igra je tečnija, svako zna šta mu je uloga u timu, igrači dugo igraju zajedno. U noćašnjem meču Juta je savladala na strani Denver Nagetse rezultatom 125:102, presudila je poslednja četvrtina i 20 poena (34:14) razlike u tom periodu za tim iz Solt Lejk Sitija. Tim Jute se nalazi na 3. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju 29 pobeda i 14 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Mišljenja smo da je kompletna Juta Džez trenutno bolji tim od Los Anđeles Lejkersa. Možda se stvari preokrenu u korist tima iz Los Anđelesa porvatkom Entonija Dejvisa, ali sada mnogo toga zavisi od Lebrona Džejmsa. Lejkersi bi u slučaju sjajnog šuterskog dana ili neke indisponiranosti Jute mogli da pobede u ovom meču, u najjačoj ligi na svetu nema mnogo košarkaša koji su zalutali na košarkaški teren. U suprotnom Juta Džez sa pravom ulazi u ovaj meč sa ulogom favorita.

Naš predlog je hendikep 2 uključujući produžetke (granica 4,5 poena) na Jutu Džez u meču protiv Los Anđeles Lejkersa. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.73.

Atlanta Hoksi – Milvoki Baksi – Milvoki Baksi daju više od 115,5 poena @ 1.66 u Meridianbet

Hoksi se nalaze u agoniji, na poslednjih 20 mečeva imaju samo 5 pobeda. Kem Rediš je prvi igrač Hoksa koji je putem razmene napustio Atlantu u ovom periodu, svakako neće biti i poslednji. Goruće piitanje u Hoksima ovih dana je samo da ne se donesu ipak prenagljene odluke do kraja roka za razmenu igrača (10. februar) ili je bolje ipak sačekati kraj sezone i tada uraditi evaluaciju. Naime, već je preveliki zaostatak za timovima koji se nalaze u zoni doigravanja, prednost nije nedostižna ali nije ni mala. Atlanta Hoksi se trenutno nalaze na 12. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 17 pobeda i 25 poraza. Ispred Atlante se, na koliko toliko dostižnoj udaljenosti, nalaze Toronto Reptorsi (21-19) na 8 mestu,  Njujork Niksi (22-21) i Vašington Vizardsi (22-21) na deobi devetog i desetog mesta i Boston Seltiksi (22-22) na 11. mestu.

Baksi se nalaze na 4. mestu Istočne konfrencije, imaju 27 pobeda i 18 poraza u dosadašnjem delu sezone. Na poslednjih 5 mečeva bez Džru Holideja Baksi imaju dve vredne pobede protiv jakih rivala Bruklin Netsa i Golden Stejt Voriorsa i tri poraza. Milvoki je bez svog startnog beka izgubio dva puta protiv Šarlot Hronetsa i jednom protiv Toronto Reptorsa. Ipak, čini se da nema velikih teškoća kod aktuelnih prvaka NBA lige, da igraju dozirano, bez velike potrošnje, da Baksi biraju mečeve i da bi Atlanta Hoksi, njihovi rivali iz prošlosezonskog finala Istočne konferencije mogli biti jak motiv za Milvoki da se predstavi u pravom izdanju.

Naš predlog je da će Milvoki Baksi dati više od 115,5 poena (uključujući produžetke) u meču protiv Atlante Hoksa. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.66.

Janis Adetokumbo (Milvoki Baksi) + poeni (granica 30,5) @ 1.85 u Meridianbet

Eventualnim dužim odsustvom Kevina Durenta trka za najkorisnijeg igrača u NBA ligi ove sezone se usložnjava. Može se slobodno reći, da ako Durent ne bude igrao duže vremena, ispada iz trke, a da vodeće mesto trenutno preuzima Janis Adetokumbo. Stef Kari je malo pao u formi, posebno igrama u 2022. godini, dok se glavni protivkandidati iz prošle sezone Nikola Jokić i Džoel Embid na velika vrata vraćaju u glavni krug favorita. Da bi ipak pojačao svoju kandidaturu i povećao šanse da po treći put osvoji ovu prestižnu nagradu (MVP) Adetokumbu će biti potrebni malo bolji timski  rezultati Milvoki Baksa u regularnom delu sezone. Individualne brojke za Adetokumba su svakako tu, ali ako se Baksi nađu na nekom od prva dva, tri mesta na Istoku na kraju regularnog dela najkorisniji igrač u NBA ligi ove sezone je skoro pa izvestan.

Naš predlog su + poeni na Janisa Adetokumba, granica je postavljena na 30,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kris Midlton (Milvoki Baksi) + aisstencije (granica 5,5) @ 1.65 u Meridianbet

U odsustvu Džrua Holideja velike deo u organizaciji igre pada većim delom i na Kris Midltona. Ne očekuje se nastup Holideja ni u šestoj uzastopnoj utakmici u meču protiv Atlante Hoksa. Midlton je treći asistent Baksa ove sezone sa 5,3 asistencija u proseku po meču, ispred njega su samo Holidej (6,7) i Janis Adetokumbo (6,1). Sa druge strane Atlanta Hoksi nisu dobra defanzivna ekipa ove sezone, po većini odbrambenih pokazatelja se ne nalaze na zavidnim mestima, tako se tim iz Džordžije nalazi na 29. mestu po broju dozvoljenih asistencija u NBA ligi ove sezone.

Naš predlog su + asistencije na Krisa Midltona, granica je postavljena na 5,5 asistencija u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.65.

Ukupna kvota na NBA tiketu u kladionici Meridianbet iznosi 8.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.