Tip dana: Valensija – Sevilja: “Berberini” leče rane iz derbija Andaluzije!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali verovatno i najzanimljiviji duel 22. kola španske La Lige u kom će snage na “Mestalji” odmeriti ekipe Valensije i Sevilje.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Valensija: “Slepi miševi” žele u Evropu, da li je to realno?

Iza Valensije je nekoliko ne baš dobrih sezona u kojima ova ekipa nažalost nije uspevala da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, što se pre tog sušnog perioda nije dovodilo u pitanje.
Zbog svega toga ne treba previše razmišljati o tome koji su primarni ciljevi “slepih miševa” kada je ova sezona u pitanju, pošto je svakako u pitanju mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, iako je veoma diskutabilno da li bi upravo kluba sa “Mestalje” obradovalo igranje u novoformiranoj Ligi Konferencija.
Trenutno se Valensija nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, i u ovom trenutku izabranici trenera Bordalasa imaju samo pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani tim na tabeli, a poznato je da to peto mesto na kraju prvenstva donosi direktan plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je Valensija poražena na gostovanju kod Real Madrida, što je svakako i bilo očekivano, a taj duel na stadionu “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 4:1.
Na poslednjih pet susreta popularni “slepi miševi” su ostvarili tri trijumfa uz dva poraza, a treba naglasiti da su to sve bili mečevi sa velikim brojem golova.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je četa Havijera Bordalasa odigrala deset mečeva na “Mestalji” i ostvarila četiri trijumfa, četiri remija uz dva poraza.
Ipak, Valensija se na poslednjih nekoliko međusobnih susreta sa Seviljom nimalo nije proslavila obzirom da su “slepi miševi” poslednji trijumf nad Andalužanima ostvarili pre pune tri godine, a još gore zvuči podatak da je Sevilja na poslednjih pet međusobnih susreta isto toliko puta slavila nad Valensijom, pa je sigurno da desetoplasirani tim na tabeli očekuje i te kako težak posao na ovom derbi meču 22. kola španske La Lige.

Sevilja: Pobedom Andalužani dolaze na samo dva boda od lidera na tabeli!

Ako bi računali samo partije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, onda je sigurno da svi navijači Sevilje mogu da budu prezadovoljni.
Međutim, utisak je da su Andalužani obziljno podbacili u Kup takmičenjima, a tu pre svega mislimo na Ligu šampiona, gde ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, i pored toga što izabranici Đulijena Lopategija nisu bili u nimalo teškoj grupi, gde su pored njih bile još i ekipe Salcburga, Lila i Volfsburga.
Ruku na srce, Andalužani će nastaviti takmičenje u šasnaestini finala Liga Evrope gde će odmeriti snage sa Dinamom iz Zagreba.
Na sve to, “berberini” su nedavno eliminisani i iz španskog Kupa Kralja i to od gradskog rivala Betisa, pošto je taj meč na “Viljamarinu” završen rezultatom 2:1.
Zbog svega toga je sigurno da će se Sevilja u narednom periodu u potpunosti fokusirati na špansku La Ligu, pošto trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real, ali i uz podatak da Madriđani imaju meč više, pa bi četa trenera Lopategija eventualnim trijumfom na gostovanju kod Valensije prišla na samo dva boda zaostatka od lidera na tabeli i time se ravnopravno uključila u borbu za titulu šampiona Španije.
U prošlom kolu je Sevilja uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Hetafea, a taj duel na “Sančez Pichuanu” je završen rezultatom 1:0.
U poslednje vreme Andalužani igraju fenomenalno pošto su na pet poslednjih susreta ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Barselone, kada je bilo 1:1.
Što se tiče mečeva van svog terena, do sada je Sevilja na gostovanjima odigrala deset mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, tri remija i dva poraza.

Naš predlog

Pre svega treba istaći jedan neverovatan podatak, a to je da je Sevilja na poslednjih pet međusobnih okršaja sa Valensijom ostvarila isto toliko trijumfa.
Tradicija je tu da bi se poštovala, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.40.
Ne treba ovde očekivati previše golova, obzirom da Andalužani uglavnom igraju mečeve sa malo pogodaka, što bi slučaj mogao da bude i večeras na “Mestalji” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa prelazom X-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 5.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.