Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igraju četiri utakmice košarkaške Evrolige. Za vas smo izdvojili tri košarkaša i predložili tipove za njihov učinak. Podsećamo da su kvote i granice podložne promenama.

Vejd Boldvin (Baskonija) + poeni (granica 13,5) @ 1.75 u Meridianbet

Baskonija nije ispunila zadate ciljeve u dosadašnjem delu sezone, španski tim se nalazi tek na 15. mestu Evroligi sa 7 pobeda i 12 poraza. U šampionatu Španije baskijskom timu isto ne cvetaju ruže, u sredu, u možda presudnom duelu za plasman na završnicu Kupa Španije, izgubili su u Lugu od Breogana rezultatom 89:83. Džanan Musa je na putu da postane najkorisniji igrač (MVP) u ACB ligi ove sezone, reprezentativac Bosne i Hercegovine je imao još jednu sjajnu predstavu, dao 26 poena na tom duelu. Ovim porazom Baskonija je svoje šanse da prođe na završnicu Kupa Španije u košarci (Copa del Rey de Baloncesto) svela na teoriju. Ne samo da je tim iz Vitorije poražen od direktnog rivala u borbi za jednu od poslednjih ulaznica za to prestižno takmičenje, već sada zavise od rezultata Tenerifa u zaostalim mečevima tog tima. Za tim Baskonije u Evroligi sledi krucijalni deo sezone, u predstojećih 5,6 mečeva se odlučuje da li će se španski predstavnik uključiti u borbu za plej-of. Rivali u tom periodu Baskoniji će biti između ostalih Zenit, Olimpijakos, Olimpija Milano, UNIKS i Makabi. Pre tih okršaja preduslov za sve su dva trijumfa protiv Bajerna na domaćem terenu i protiv Panatinaikosa na strani u sledećem kolu.

Vejd Boldvin je značajno poboljšao formu u poslednje vreme, na 3 poslednja meča u Evropi ima preko dvadeset poena u proseku. Prvo je odigrao utakmicu sezone u Evroligi protiv svog bivšeg kluba Bajerna, kada je ovaj američki bek u Minhenu dao 30 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije. U poslednjem meču za Baskoniju u 2021. godini Boldvin je u ubedljivoj pobedi nad Barselonom u Evroligi učestvovao sa 16 poena, isti učinak od 16 poena je Amerikanac imao i u porazu od Real Madrida na poslednjem meču u evropskom takmičenju. Na poslednjih 5 mečeva Baskonije Boldvin je imao solidne brojke i u ACB ligi, to su sledeći učinci: 26 poena (Bilbao), 16 poena (Betis), 16 poena (Saragosa), 22 poena (Andora) i  15 poena (Breogan). Boldvin drži visok nivo u poslednje vreme, trenutno je najbolji strelac ekipe u Evroligi sa 12,3 poena u proseku po meču. Čini se da je nerazumevanje na relaciji prethodnog trenera tima Duška Ivanovića i Vejda Boldvina napravilo nesagledivu štetu na ostvarenje ambicija Baskonije u ovoj sezoni. Sadašnji trener Baskonije Neven Spahija je shvatio ko bi trebalo da bude vođa tima, ali malo prekasno, šteta je već napravljena. Boldvinu je potrebna i pomoć saigrača, ovaj tim Baskonije je napravljen za mnogo veća dela.

Naš predlog su + poeni na Vejda Boldvina, granica je postavljena 13,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Nikola Milutinov (CSKA) + skokovi (granica 8,5) @ 1.85 u Meridianbet

Trener Olimpije iz Milana, Etore Mesina, je još jednom pred utakmicu Evrolige svog tima istakao da će od presudne važnosti biti zaštita obruča i kretanje lopte u napadu. Sad, da li se ove konferencije za štampu trenera Mesine stvarno odvijaju, ili se samo menjaju zaštita obruča i skokovi, dok kretanje lopte uvek ostaje, pitanje je za neku drugu priliku. Ono što je jasno da u Milanu prepoznaju da im najveća pretnja u skoku preti od Nikole Milutinova, srpski igrač je posebno opasan u ofanzivnim skokovima, na tom planu je na 1. mestu u Evroligi i ima skoro 3 skoka po meču (2,91) u proseku. Ovaj meč je od velikog značaja za oba tima, CSKA (12-7) i Olimpija Milano (12-6) su pretendenti za najviši plasman i učesnici Fajnal fora prošle sezone u Evroligi. U prvom delu sezone Olimpija Milano je slavila sa deset poena razlike (84:74) u Italiji, bitna je pobeda, ali i koš razlika zbog mogućeg izjednačenja u broju pobeda i poraza u regularnom delu, pa se o svemu mora voditi računa.

Između CSKA i Olimpije Milano postoje brojne poveznice, kako na igračkom, tako i na trenerskom planu. Etore Mesina je u dva navrata, i sve zajedno 6 sezona, bio trener moskovskog tima, osvojio je dve Evrolige i u svih 6 sezona je vodio tim do Fajnal fora. Serhi Rodrigez je igrao dve sezone i osvojio Evroligu 2019. godine, Špancu fali još 9 asistencija da bi došao do neverovatne brojke od 1500 asistencija u najjačem klupskom takmičenju. Kajl Hajns će uvek imati posebno mesto u srcima navijača CSKA, Amerikanac je igrao sedam godina u ruskom timu, osvojio dve evroligaške titule i 6 titula u regionalnom takmičenju (VTB ligi). Sa druge strane Danijel Heket je igrao dve sezone u Olimpiji Milano.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Milutinova, granica je postavljena na 8,5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Ognjen Dobrić (Crvena zvezda)  –  poeni (granica 8,5 poena) @ 1.85 u Meridianbet

ASVEL je primio rekordnih 100 (75:100) poena u zaostalom meču Evrolige protiv Monaka odigranom u utorak, to je baš mnogo poena za domaći teren u meču bez produžetaka. U duelu ASVEL-a (8-11) i Crvene zvezde (7-11) se očekuje bespoštedna borba do poslednje kapi znoja, francuski tim mora da pokaže reakciju na slabu defanzivnu izvedbu u poslednjem meču u evropskom takmičenju. Ova dva tima gaje nadu da bi mogli da se uključe u borbu za plej-of, ko izgubi u ovom meču protiv neposrednog takmaca je značajno smanjio šanse za dogravanje, a te šanse ni ovako nisu prevelike. Gledajući statističke podatke ASVEL još ima i dobar broj pobeda, čini se da bi Zvezda imala velike prilike za pobedu u ovom meču da crveno-beli nemaju iza sebe ovoliku dugu pauzu. Naime, Crvena zvezda nije imala takmičarski meč od 2. januara i utakmice sa Splitom u ABA ligi, a ni na tom meču nije nastupio ponajbolji igrač tima iz Beograda ove sezone Nikola Kalinić. Za to vreme ASVEL je imao 4 meča, dva u Evroligi i dva u šampionatu Francuske, u punom su ritmu, a veliko je pitanje u kakvom su trenutnom stanju košarkaši Zvezde.

Da je situacija idealna Crvena zvezda bi mogla da se nada dobrom rezultatu protiv ASVEL-a, čak i na gostovanju u Francuskoj, ovako pitanje pobednika je otvoreno. Čini se da ovo što ASVEL igra ove sezone odgovara sistemu Crvene zvezde, mnogo izolacija, timski malo asistencija, francuski tim je na 17. mestu u Evroligi po broju asistencija. Eli Okobo i Kris Džons su glavni pokretači u ASVEL-u, sa druge strane Zvezda ima veliki broj solidnih defanzivaca na spoljnim pozicijama. U prvom meču ove sezone crveno-beli su slavili u Beogradu rezultatom 73:67. ASVEL se timski po broju skokova nalazi takođe na 17. mestu, a pod znakom pitanja je učešće Džejmsa Gista. Ova dva tima ni na šuterskom planu ne stoje najbolje, Zvezda daje najmanje trojki (6,67) u Evroligi, ASVEL je tek mesto iznad sa 6,95 trojki po meču. Beogradski tim se malo popravio, ali je i dalje na poslednjem mestu u Evroligi po procentu (30,53 %) u šutu za tri poena. Po broju datih poena ASVEL i Crvena zvezda se nalaze u donjem domu Evrolige, tako da bi se mogla očekivati jedna borbena utakmica, sa velikim angažovanjem u odbrambenim zadacima.

Naš predlog su – poeni na Ognjena Dobrića, granica je postavljena na 8,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 5.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.