Tip dana: Lion – Sent Etjen: Sudar posrnulih velikana! Ko će do trijumfa u derbiju Rone?

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali možda i najveći derbi francuskog fudbala, u kom će Lion na svom terenu ugostiti Sent Etjen.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Lion: Očekivali smo dosta više!

Pre početka šampionata su fudbaleri Liona svakako slovili za jednog od glavnih favorita za osvajanja šampionske titule, ali već sada slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa.
Naime, tim sa Žerlana se u ovom trenutku nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli uz čak 22 boda manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ.
Na poslednjih pet susreta izabranici Petera Boša su ostvarili samo jedan trijumf, uz čak četiri remija, a u prošlom kolu je Lion uz dosta muke slavio na gostovanju kod Troje, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Ono sa čime navijači jednog od najtrofejnijih francuskih klubova mogu da budu zadovoljni su partije njihovog omiljenog tima u Ligi Evrope, pošto su popularni “dečaci” osvojili ubedljivo prvo mesto u grupi što im je donelo plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Na šest odigranih susreta izabranici trenera Boša su ostvarili čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Rendžersa, kada je inače već sve bilo rešeno oko plasmana u narednu fazu.
Što se tiče francuske Lige 1, do sada je tim sa Žerlana odigrao deset mečeva na svom stadionu i doživeo samo jedan poraz, uz četiri trijumfa i čak pet remija.
Ono što je veoma zanimljivo je podatak da je nekadašnji šampion Francuske poslednji trijumf na domaćem terenu ostvario još krajem oktobra, kada su “dečaci” bili bolji od Lansa kada je bilo 2:1.
Trener Liona ima dosta kadrovskih problema kada je ovaj duel sa Sent Etjenom u pitanju, pošto neće moći da računa na Slimanija, Ekambija i Kadevera koji su na Kupu afričkih nacija, dok su Denajer, Diomande, Pintor i Adelaid povređeni što svakako predstavlja ogroman hendikep za jedanaestoplasiranu ekipu na tabeli.

Sent Etjen: Najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja Lige 1!

Verovatno mali broj ljudi zna da je Sent Etjen jedan od najuspešnijih klubova u istoriji francuskog fudbala sa osvojenih deset titula u nacionalnom prvenstvu, kao i šest trofeja nacionalnog Kupa, 5 Superkupa i 1 Liga kupa.
Međutim, kada se prisetimo svih tih sjajnih rezultata u istoriji ovog kluba, treba reći da je poslednji trofej Sent Etjen osvojio još 2013. kada su došli do Liga Kupa.
Ne treba biti previše pametan pa reći da je ova ekipa najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, obzirom da se tim sa stadiona Žofroa-Gišar trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo dvanaest osvojenih bodova, što je zaista loše.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa ne zna za trijumf, a u tom periodu su izabranici Paskala Duprea doživeli isto toliko poraza, primili čak dvanaest golova a postigli samo jedan i to u prošlom kolu kada su poraženi na svom terenu od Lansa, pošto je taj duel završen rezultatom 1:2.
Poveli su domaći golom Budebuza u 38. minutu, ipak, u nastavku je usledio preokret, a strelci su bili Sotoka u 77. minutu i Fofana u petom minutu sudijske nadoknade, što je šokiralo navijače domaćeg tima koji će vrlo verovatno svoju omiljenu ekipu naredne sezone bodriti u Ligi 2.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je “fenjeraš” devet mečeva na strani i ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i čak šest poraza, a poslednji meč van svog terena je ekipa Sent Etjena odigrala sredinom decembra kod Remsa, kada je bilo 2:0.
Poslednji međusobni meč između Liona i Sent Etjena odigran je početkom oktobra prošle godine, kad su dve ekipe na stadionu “Žofroa-Gišar” podelile bodove pošto je na kraju bilo 1:1, a zanimljivo je da su pre toga “dečaci” na istom terenu slavili sa više nego ubedljvih 0:5.

Naš predlog

Nekada su mečevi između ova dva tima odlučivali o tituli šampiona Francuske, a sada je situacija takva da obeju ekipa žele trijumf kako bi popravile svoj očajan status na tabeli.
Lion pokazuje znake života, što smo najbolje videli u prošlom kolu na gostovanju kod Troje, kada je bilo 0:1, dok Sent Etjen igra katastrofalno u poslednje vreme i veliko je pitanje da li ćemo desetostrukog šampiona Francuske i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala.
Zbog svega toga prednost dajemo domaćoj ekipi i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.41.
Obično nam mečevima između ova dva i te kako trofejna tima donose pregršt golova i mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.