Tip dana: Anže – Sent Etjen: Ima li kraja agoniji Sent Etjena?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali zaostali duel francuskog šampionata između Anžea i Sent Etjena.
Duel između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Anže: Solidne partije, opstanak ne bi trebalo da se dovede u pitanje!

Fudbaleri Anžea su prošle sezone zauzeli trinaesto mesto na tabeli što je bez ikakve sumnje obradovalo sve najvernije navijače ovog tima, pošto je to između ostalog značilo i da je ova simpatična ekipa obezbedila opstanak u društvu najboljih, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to biti primarni cilj i ovog puta.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da Anže i u ovom šampionatu pruža poprilično dobre partije, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno dvanaesto mesto na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na recimo petoplasirani tim Rena, a opšte poznato je da je ta peta pozicija ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu Konferencije.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa odigrala još jedan sjajan meč i na svom terenu savladala Troju, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Ruku na srce, mora se priznati da su gosti na tom susretu imali više upućenih udaraca ka golu rivala, ali je realizacija zakazala, što je Anže znao da iskoristi i upiše svoju sedmu pobedu u sezoni.
Na poslednjih pet mečeva dvanaestoplasirani tim na tabeli ima polovičan učinak, pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario dva trijumfa, doživeo dva poraza i jednom remizirao.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je Anže odigrao deset mečeva na svom stadionu i ostvario deset trijumfa, jedan remi i četiri poraza.
Poslednji međusobni susret između Anžea i Sent Etjena je odigran krajem oktobra, i bio je to jedan zaista fantastičan susret na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.

Sent Etjen: Najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju Lige 1!

Sent Etjen je prošlu sezonu završio na jedanaestom mestu na tabeli, što je naravno okarakterisano kao veliki neuspeh, međutim, niko nije mogao ni da pretpostavi da će ova ekipa sa dugom tradicijom igrati ovako u ovom šampionatu.
Naime, ne treba biti previše pametan pa reći da je ova ekipa najveće razočarenje u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga francuskog fudbala, obzirom da se tim sa stadiona Žofroa-Gišar trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo dvanaest osvojenih bodova, što je zaista loše.
Poražavajuće zvuči podatak da je Sent Etjen na poslednjih sedam mečeva u Ligi 1 doživeo isto toliko poraza, a poslednju pobedu “fenjeraš” je ostvario još sredinom novembra kada je savladana Troja u gostima.
U prošlom kolu je tim sa stadiona Žofroa-Gišar odigrao jedan solidan meč ali je na kraju ipak poražen i to na gostovanju kod favorizovanog Liona, kada je bilo 1:0.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada se Sent Etjen baš i nije proslavio obzirom da je odigrao deset mečeva van svog terena i ostvario jedan trijumf, dva remija i čak sedam poraza.
Kao što smo već pomenuli, poslednjeplasirana ekipa na tabeli ne zna za trijumf na poslednjih sedam mečeva, a kada su u pitanju pet poslednjih duela, mora se priznati da ni raspored nije bio baš najsjajniji, ali svakako da to nije opravdanje za ove očajne rezultate jednog od najtrofejnijih francuskih klubova.
Inače, verovatno mali broj ljudi zna da je Sent Etjen jedan od najuspešnijih klubova u istoriji francuskog fudbala sa osvojenih deset titula u nacionalnom prvenstvu, kao i šest trofeja nacionalnog Kupa, 5 Superkupa i 1 Liga kupa.
Ipak, sve to će biti blaga uteha za sve navijače ovog tima ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju sezone ispadne u Ligu 2, što je kako sada stvari stoje realan scenario obzirom da tim sa Žofroa-Gišar stadiona u ovom trenutku ima čak osam bodova manjka u odnosu na tim koji se nalazi na prvom bezbednom mestu na tabeli koje i naredne sezone garantuje igranje u društvu najboljih.

Naš predlog

Sent Etjen prosto mora da ide na trijumf na ovom duelu, iako će to biti izuzetno težak zadatak obzirom da ova ekipa na sedam poslednjih mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala ima isto toliko poraza, ali je samo pitanje trenutka kada će jedan od najtrofejnijih francuskih klubova proigrati i vrlo lako se može desiti da to bude slučaj na ovom gostovanju kod Anžea, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.45.
Za one koji nisu ubeđeni u čistu pobedu Sent Etjena, treba podsetiti da je dupla šansa i više nego dobra obzirom da je Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.