Tiket dana (petak, 28.01.2022)

tiket dana

Pred nama je vikend u kome nema fudbala u najjačim ligama, ne igra se nijedna od ”liga petice”, pa ćemo se posvetiti kvalifikacijama za Mundijal u Americi i Aziji, te slabijim i nižim evropskim ligama. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Venecuela – Bolivija – x2 @ 2.15 u MaxBet

Kvalifikacije za Mundijal u grupi Južna Amerika polako se bliže kraju. Ostala su još četiri kola da se odigraju, a već su poznate dve selekcije koje idu u Katar. Radi se o velikanima svetskog i južnoameričkog fudbala, višsetrukim prvacima sveta, Brazilu i Argentini. To se, ruku na srce i očekivalo, mada su i ove dve selekcije u ranijim kvalifikacijama za najveću svetsku smotru fudbala imali određenih problema. Sada su plasman overili na vreme, a posebno je ubedljivo to učionio Brazil. Traže se još dve selekcije koje idu direktno u Katar, kao i jedna koja će to pokuašti da ostvari u baražu. Za sada je Ekvador najbliži cilju, ali ni još nekoliko nacionalnih timova nije bez izgleda. Među njima su Kolumbija, Peru, Čile, Urugvaj, pa i Bolivija i Paragvaj. Jedini bez šanse su reprezentativci Venecuele. Upravo Venecuela u ovom kolu dočekuje Boliviju, kojoj bi od ovog meča mogla da zavisi sudbina. U slučaju trijumfa u Barinasu, Bolivija bi ravnopravno konkurisala za oslazak na Mundijal sa ostalim pretendentima. Problem je što ova selekcija bodove uglavnom osvaja na svom terenu, na ogromnoj nadmorskoj visini u La Pazu, gde su osvojili 13 od 15 bodova, koliko ukupno imaju. Vezali su tri pobede na svom terenu, ali na strani su po bod uzeli samo Paragvaju i Čileu. Možda bi sada motiv mogao da presudi, pogotovo jer već za tri dana dočekuju Čile, pa bi sa šest vezanih bodova sigurno povećali svoje šanse. Problem je što u dve poslednje utakmice igraju sa Kolumbijom na strani i Brazilom kući. Venecuela se oprostila i neće imati neki veliki motiv. Na poslednjih osam utakmica u kvalifikacijama imaju sedam poraza i jednu pobedu. Pokušajte sa duplom šansom na goste koja se plaća odličnom kvotom 2.15 u kladionici MaxBet.

Hadersfild – Stouk – 1 @ 2.55 u MaxBet

Da Čempionšip u svakom kolu priredi bar nekoliko iznenađenja, svedoci smo iz sedmice u sedmicu. Radi se o njtežem i najneizvesnijem takmičenju na Ostrvu, pa nije ni čudo što ga kladioci često preklinju. U uvodnom meču 29. kola druge lige Engleske Hadersfild na Kirklizu dočekuje Stouk. Oba tim bili su premijerligaši, Stouk neštoranije od ”terijera”, ali su se i duže zadržali u eliti. Ruku na srce, ovde se radi o duelu dve ekipe približnog kvaliteta. Razlika je jedino u trenutnoj formi, a Hadersfild je baš u naletu. ”Terijeri” su bez poraza na osam prvenstvenih i jednoj kup utakmici. Poslednji put su poraženi još krajem novembra na svom terenu od Midlzboroa. U prethodnih osam kola imaju pet pobeda i tri remija, pa su stigli već do 6. pozicije, poslednje koja vodi u doigravanje. Za Hadersfild, koji je loše počeo sezonu, plasman u plej of je krajnji domet, a tamo, u okršajima sa još tri rivala, sve je moguće, pa i povratak u Premijer ligu. Na ovih pet pobeda, koliko su zabeležili u prethodna dva meseca, nijednom nisu slavili sa više od gola razike, što samo potvrđuje teoriju da ovo nije tim od koga mnogi zaziru. Prošlog vikenda su pobedili Reding u gostima, bilo je 4:3, što im je bila četvrta pobeda na poslednjih pet gostovanja. Ne pamtimo kada je Haderslfild imao tako dobar niz na strani. Njihov rival, ekipa Stouka, ne može se pohvaliti dobrom formom. Oni su izgubili četiri od poslednjih pet utakmica i skliznuli čak do 11. mesta pred ovaj duel. Za razliku od Hadersfilda, Stouk je dobro počeo sezonu i jedno vreme bio u samom vrhu. Problem je kriza koja je zahvatili ovaj klub krajem novembra, od kada su na devet utakmica čak šest puta poraženi. U prvom delu sezone Stouk je slavio protiv ”terijera” sa 2:1, ali je to bilo još u septembru, a sada su se stvari promenile. Ako volite ovo takmičenje, odigrajte jedinicu, a ako ne, preskočite ovaj duel. Za pobedu Hadersfilda u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 2.55.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 5.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.