NBA tiket (nedelja-ponedeljak)

Pred nama je još jedna uzbudljiva noć na NBA parketima, ali smo mi za predloge uzeli utakmice koje se igraju večeras po srednjeevopskom vremenu. Ovo je predlog našeg tiketa. Kvote i granice, koje smo predložili, podložne su promenama.

Atlanta Hoksi – Los Anđeles Lejkersi- Hendikep 1 (granica 4.5 poena) @ 1.52 u Meridianbet

Atlanta Hoksi (23-25) su ponovo u igri, imaju 6 pobeda u nizu, došli su na deseto mesto u Istočnoj konferenciji, a to je pozicija koja vodi na plej-in turnir. Nema potrebe za nekim drastičnim promenama u Hoksima do kraja roka za razmenu igrača (10. februar), ovaj tim ima kvalitet, i Atlanta nije slučajno bila učesnik finala Istoka prošle sezone. Problem za Hokse ove sezone je bila odbrana, teško će bilo koji tim koji ima Treja Janga u prvih pet i kao glavnog vođu da bude elitna defanzivna ekipa. Atlanta je napadačka ekipa, sa velikim ofanzivnim arsenalom, za njih je samo bitno da ne budu jedna od najslabijih odbrambenih ekipa u ligi, da se nekako pomere ka sredini po tom parametru.

Los Anđeles Lejkersi (24-26) su izgubili i drugi vezani meč bez Lebrona Džejmsa u sastavu, po medijskim izveštajima on je zbog bola u kolenu otpisan i za treći meč u nizu protiv Atlante. Postoji mogućnost da se u ovoj utakmici u Džordžiji, posle jedne utakmice pauze vrati Entoni Dejvis. U poslednjoj utakmici Lejkersa i porazu protiv Šarlot Hornetsa  (117:114) odrešene ruke je dobio Rasel Vestbruk. Čini se da je Vestbruk odigrao utakmicu sezone, imao je 35 poena na kraju, ovaj bek je 30 od svojih 35 poena dao u drugom poluvremenu, najviše od svih igrača Lejkersa u jednom poluvremenu još od vremena legendarnog Kobija Brajanta. Sa druge strane Vestbruk je promašio šut za pobedu i ostaje otvoreno pitanje da li je ovom višestrukom Ol-star košarkašu i najkorisnijem igraču NBA lige (MVP) iz 2017. godine tim Los Anđeles Lejkersa sa Lebronom Džejmsom prava sredina koja će maksimizovati sve njegove igračke potencijale. Ipak je Vestbruk na 33. mestu večite liste poentera u NBA ligi sa 22,802 poena, samo njegova kompatibilnost sa Džejmsom je i dalje sporna. Možda Lejkersi neigranjem Lebrona Džejmsa i na trećem meču zaredom žele da pokažu da Vestbruk  nije izgubio svoje košarkaške sposobnosti mogućim trejd partnerima. Njujork Niksi bi verovatno oberučke dočekali Vestbruka, samo što Evan Furnije i Kemba Voker u paketu i nisu baš dovoljno primamljivi u sezoni trejdova.  Vestbruk je svakako nedostajao, takav karakter se retko sreće, na meču u Šarlotu se svađao sa pola tima  Hornetsa, ljuljao je bebu (rock the baby) Majlsu Bridžisu, a košarkaš tima iz Severne Karoline je uzvraćao da je ovaj  previše mali za njega. Jedno je biti svadljiv i prgav na terenu bez impresivnog učinka, a sasvim drugo kada ste najbolji u dresu svog tima. U verovatnijem scenariju da Vestbruk ipak ostane u Los Anđelesu, Lejkersi na Zapadu nisu bez šansi da doguraju daleko, Lebron Džejms je i u svojoj devetnaestoj sezoni u NBA ligi pokazao da je i dalje u stanju da se nosi sa znatno mlađom konkurencijom.

Naš predlog je hendikep 1 uključujući produžetke (granica 4.5 poena) na Atlantu Hokse u meču protiv Los Anđeles Lejkersa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.52.

Čikago Bulsi – Portland Trejlblejzersi – Ukupno poena + (granica 228.5) @ 1.88 u Meridianbet

Čikago Bulsi (30-18)  se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, na narednih 13 mečeva 10 igraju u svojoj dvorani, ovaj period bi mogao biti ključan za tim iz Ilinoisa da se stabilizuje na vodećim pozicijama na tabeli pred borbe u doigravanju. Najvažnije za Bulse da su ponovo u timu zajedno Demar Derozan i Zek Levin, njih dvojica u kombinaciji predstavljaju ubitačni tandem Čikaga ove sezone. Derozan je izabran na mesto startera na Ol-star meču, peti put u karijeri i treći put u startnih pet za ovog košarkaša. On je trenutno šesti strelac u NBA ligi sa 26.5 poena po meču, njegov klupski kolega i izvesno učesnik Ol-star meča u ulozi rezerve Zek Levin je na 14. mestu najboljih poentera u takmičenju sa 25 poena u proseku.

Sa druge strane Portland Trejlblejzersi (21-28) su napravili svoj pakleni tandem u izostanku Demijena Lilarda, taj ubojiti bekovski par čine oporavljeni Si Džej Mekolum i Anferni Simons. Ova dva igrača na utakmicama u januaru su zajedno znala da pokušaju i preko 20 puta u šutu za tri poena u toku meča. Na prvom mestu u NBA ligi po tom parametru je Stef Kari sa 12.7 pokušaja po meču, na 2. mestu se nalazi Fred Vanvlit sa 9.9, a Si Džej Mekolum se nalazi na 13. mestu sa 8.1 pokušaja za tri ove sezone, dok Anferni Simons sa povećanom ulogom u timu u odsustvu Lilarda samo u januaru na 13 mečeva  ima preko deset pokušaja za tri poena u proseku. Meč Bulsa i Trejlblejzersa bi trebalo da obiluje dinamičnom igrom, sa mnogo poseda i brzom realizacijom. Tim Čikago Bulsa se visoko kotira u Istočnoj konferenciji, dok su Trejlblejzersi poboljšali igru u poslednje vreme, na poslednjih 10 mečeva tim iz Oregona ima 6 pobeda.

Naš predlog su + poeni na meču Čikago Bulsa i Portland Trejlblejzersa, granica je postavljena na 228.5 poena (uključujući produžetke) u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.88.

Demar Derozan (Čikago Bulsi) + poeni (granica 26.5) @ 1.85 u Meridianbet

Derozan igra kao preporođen u Čikago Bulsima, čini se da su 3 sezone u San Antonio Sparsima bile čisto gubljenje vremena za ovog igrača.  Sistem koji forsira trener Sparsa Greg Popović očigledno nije previše prijao Derozanu, ovaj igrač je navikao na malo više slobode u igri, uživa u improvizaciji i individualnoj kreaciji. Košarkaš Bulsa ove sezone igra skoro košarku karijere, izabran je na Ol-star meč, a u paru sa Zek Levinom je vratio tim iz Čikaga na vrh Istočne konferencije.

Naš predlog su + poeni na Demara Derozana, granica je postavljena na 26.5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + skokovi (granica 10.5 ) @ 1.72 u Meridianbet

U meču Bulsa i Trejlblejzersa jedan od ključnih duela bi mogao biti i na centarskim pozicijama, radi se o okršaju Nikole Vučevića i Jusufa Nurkića, oni su dva solidna centra, i obojica se nalaze u prvih deset najboljih skakača NBA lige ove sezone. Nikola Vučević (11.3) je na deobi šestog i sedmog mesta najboljih skakača u takmičenju, dok je Jusuf Nurkić (10.9) na 9. mestu u ligi. Crnogorski igrač na poenterskom planu ima slabiju sezonu u odnosu na prethodne, ali na skakačkom polju je ubedljivo prvi skakač Bulsa, na drugom mestu je tek Lonzo Bol sa nešto preko 5 skokova po meču.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 10.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.72.

Ukupna kvota na NBA tiketu u kladionici Meridianbet iznosi 9.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.