Tip dana: PSŽ – Nica: Parižanima Kup nije u prvom planu, može li Nica do sedmog vezanog trijumfa?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj za vikend, pa smo za vas ovog puta analizirali meč osmine finala francuskog Kupa u kom će fudbaleri PSŽ-a na svom terenu ugostiti Nicu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

PSŽ: Primarni cilj je Liga 1 i Liga šampiona!

Pravi šok je za sve ljubitelje francuskog fudbala bila prošlogodišnja titula Lila koji je iza sebe ostavio prebogate Parižane, pa ne treba ni pominjati da će ovog puta primarni cilj izabranika Maurisija Poketina biti osvajanje šampionata Francuske.
Uprava tima sa “Parka Prinčeva” je tokom leta odradila brutalan prelazni rok i napravila pravi “drim tim”, obzirom da je u klub pre svih stigao Lionel Mesi, ali i Serhio Ramos, Vajnaldum, Donaruma, Hakimi i Mendeš što nam govori da “sveci” imaju na svakoj poziciji po dva brutalna fudbalera.
Kada je u pitanju Liga 1, stvari za sada teku po planu i slobodno možemo reći da su Parižani praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar obzirom da se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Nicu, koja im interesantno i gostuje ovog puta u okviru osmine finala francuskog Kupa.
U prošlom kolu su inače izabranici Maurisija Poketina odigrali jedan fenomenalan meč i slavili na svom terenu protiv Remsa, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Strelci za lidera na tabeli bili su Verati koji je postigao dva gola, potom Serhio Ramos koji je zabeležio svoj prvenac u novom dresu, i Danilo za konačnih 4:0.
Što se tiče Lige šampiona, “sveci” se baš i nisu proslavili obzirom da su na kraju završili na drugom mestu u grupi iza Mančester Sitija, što im je donelo izuzetno teškog protivnika u osmini finala u vidu Real Madrida, što će svakako biti derbi meč nokaut faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja u kom Parižani imaju najviše moguće ambicije i prosto se postavlja pitanje da li je to ona godina u kojoj će lider na tabeli Lige 1 konačno dođi do “ušatog” trofeja.
Poslednji međusobni susret sa Nicom četa Maurisija Poketina je odigrala poćetkom decembra na “Parku Prinčeva” a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez pobednika, ali i bez golova.
Na svom terenu su do sada Parižani odigrali jedanaest mečeva i ostvarili čak deset trijumfa uz taj pomenuti remi sa Nicom, a kada je u pitanju Liga šampiona, “sveci” su bili maksimalni na “Parku Prinčeva” ali katastofalni na strani gde su sakupili samo dva boda, što je ipak bilo dovoljno za plasman u narednu fazu.

Nica: Kristof Galtje radi fenomenalan posao!

Pre svega, treba reći da je prošlu sezonu tim sa Azurne obale završio na devetom mestu na tabeli i ostao bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, a svakako da će to ovog puta biti primarni cilj, što po svemu sudeći ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.
Naime, u ovom trenutku se Nica nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, ali i uz dva boda viška u odnosu na trećeplasirani Marsej, a svakako da treba napomenuti da je ta druga pozicija ujedno i poslednja koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što bi svakako bio ogroman uspeh.
Čini se da je najzaslužniji čovek za odlične partije Nice trener Kristof Galtje koji je prošle sezone sa Lilom mimo svih očekivanja došao do šampionske titule.
Međutim, kada su svi očekivali da ovaj čovek sa popularnim “dogama” igra Ligu šampiona, Galtje je odlučio da napusti redove aktuelnog šampiona Francuske i preseli se na Azurnu obalu, gde je za sada potvrdio da je zaista odličan trener, pošto je veliko pitanje gde bi se Nica nalazila da nije njega na klupi.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli Lige 1 ostvario svoju petu pobedu u nizu, a ukupno šestu u svim takmičenjima, i to na nimalu prijatnom gostovanju kod Meca kada je bilo 0:2.
Od prvog do poslednjeg minuta je Nica bila bolji rival na terenu, ali je ova ekipa do prednosti ipak došla u drugom poluvremenu, kada je pogodio Tiram, a konačnih 0:2 je postavio Gouri.
Tim sa Azurne obale je do sada ubedljivo najbolji gost u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, obzirom da su izabranici trenera Galtjea odigrali jedanaest mečeva van svog terena i ostvarili čak osam trijumfa, jedan remi i samo dva poraza.
Takođe, veoma važan podatak je da je Nica na poslednjih sedam mečeva na strani ostvarila čak šest trijumfa uz samo jedan remi i to upravo na gostovanju kod PSŽ-a kada nije bilo golova, zbog čega sasvim sigurno fudbaleri ovog tima u veoma lepom raspoloženju dolaze u goste kod lidera na tabeli.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, primarni cilj Parižana će biti povratak šampionske titule u Pariz, ali i dugo očekivani trofej u Ligi šampiona.
Zbog svega toga, mišljenja smo da lider na tabeli Lige 1 neće slaviti na ovom susretu protiv sjajne Nice koja ima šest vezanih trijumfa, pa vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.39.
Vrlo lako se može desiti da na “Parku Prinčeva” prisustvujemo jednom i te kako efikasnom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.
Za kraj, za one najhrabrije, preporučujemo da probate sa čistom dvojkom za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 5.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.