Tip dana: Argentina – Kolumbija: Domaćin bez pritiska, Kolumbijcima visi plasman na Mundijal!

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, ali nas i ovog puta očekuju mečevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano krajem godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Argentine i Kolumbije.
Susret između ove dve i te kako kvalitetne selekcije je zakazan za 00:30h.

Argentina: Primarni cilj je već ostvaren!

Iako sve nije teklo najbolje na startu kvalifikacija, Argentina je bez većih problema uspela da dođe do plasmana na Mundijal, pa će Lionel Skaloni u narednim susretima moći da ukaže priliku nekim fudbalerima koji su do sada imali manju minutažu.
Treba napomenuti da će Mesi propustiti ovaj kvalifikacioni ciklus, ali se to nimalo nije osetilo u duelu prošlog kola, kada je Argentina slavila na gostovanju kod Čilea, kome su bodovi bili preko potrebni.
Taj duel je završen rezultatom 1:2, a zanimljivo je da su svi golovi na tom susretu viđeni u prvom poluvremenu, obzirom da je prednost gostima doneo Di Marija u desetom minutu susreta, a na izjednačenje se čekalo svega jedanaest minuta kada je Bereton pogodio za 1:1.
Pobedu drugoplasiranom timu na tabeli je doneo Lautaro Martinez golom u 35. minutu, čime je fudbaler Intera još jednom pokazao da se trenutno nalazi u sjajnoj formi.
Bio je to peti trijumf Argentinaca na strani koji su pored toga i dva puta remizirali, uz podatak da još uvek nije poznato kako će biti registrovan duel sa Brazilcima koji je prekinut posle samo sedam minuta zbog kršenja antikovid pravila argentinskih fudbalera, a zanimljivo je da međunarodna fudbalska federacija (FIFA) još nije odlučila kako će registrovati tu utakmicu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, Argentina je u ovim kvalifikacijama odigrala sedam mečeva na svom terenu i ostvarila četiri trijumfa i tri remija uz deset postignutih i samo dva primljena gola.
Takođe, veoma zanimljivo je da Leo Mesi i drugari na četiri poslednja duela na domaćem terenu nisu primili niti jedan gol, iako su protivnici na tim mečevima bili Brazil, Urugvaj, Peru i Bolivija, što je još jedan od pokazatelja kolko dobro u ovim kvalifikacijama igra četa Lionela Skalonija koji za sada radi sjajan posao na klupi Argentine.

Kolumbija: Može li ova selekcija do Mundijala?

Nema nikakve sumnje da su Kolumbijci najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja južno-američkih kvalifikacija, pošto se ova selekcija trenutno nalazi tek na šestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju kvalifikacija ne donosi plasman na Mundijal.
Nije sve krenulo loše po ovu selekciju na startu, međutim kako je vreme prolazilo Falkao i drugari su pružali sve slabije partije i na kraju došli do toga da moraju da strepe za plasman na Svetsko prvenstvo, a na sve to im ni raspored nije najsjajniji, pošto prvo gostuju kod Argentine, dok ih u martu očekuju dva veoma teška duela i to gostovanje kod Venecuele, ali i duel na domaćem terenu protiv Bolivije koja je primera radi ne tako davno demolirala selekciju Urugvaja sa 3:0.
Ipak, sva je prilika ukoliko Kolumbija na ova tri meča ostvari isto toliko trijumfa, plasman na Mundijal se gotovo sigurno neće dovesti u pitanje, međutim, sve to će biti izuzetno težak zadatak obzirom da izabranici Rejnalda Ruede igraju katastrofalno u poslednje vreme.
Naime, šestoplasirana selekcija na tabeli ne samo da nije ostvarila trijumf u prethodnih šest susreta već nije uspela da postigne ni gol, što je podatak koji možda i najbolje odslikava nemoć Kolumbije u poslednje vreme.
I kada su svi mislili da je konačno došlo vreme za makar jedan gol, ali i trijumf na domaćem terenu protiv Perua, ova selekcija je poražena sa 0:1 i to nakon gola koji su primili u finišu susreta kada je pogodio Flores.
Što se tiče gostovanja, do sada je Kolumbija odigrala sedam mečeva van svog terena i ostvarila samo jedan trijumf, čak četiri remija i dva poraza.
Na poslednja četiri susreta van svog terena puleni selektora Ruede ne znaju za trijumf, dok su pre tog posta odigrali svoj verovatno i najbolji meč u ovim kvalifikacijama, kada su na gostovanju kod Perua slavili sa 0:3, ali su kao što smo već napomenuli, Peruanci uspeli da im se osvete u prošlom kolu.

Naš predlog

Veliko je pitanje za koji sastav će se opredeliti Lionel Skaloni, pošto su Argentinci već obezbedili plasman na Mundijal i sigurno je da će ovaj stručnjak odmoriti svoje najbolje fudbalere koje već za vikend očekuju novi izazovi u ligama širom Evrope.
Sa druge strane, Kolumbijci prosto moraju da idu na trijumf na ovom duelu, što neće biti nimalo lak zadatak, ali smo ipak mišljenja da četa Rejnalda Ruede neće doživeti poraz na ovom gostovanju, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.
Ne treba ovde očekivati previše golova, pošto je poznato da ih na mečevima Kolumbije skoro uopšte i nema, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.56.
Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.