NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Sinoć nas je DeRozan sprečio da naplatimo tiket, falila su mu tri poena, ali ništa zato, pred nama su novi NBA okršaji. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Oklahoma Tander – Portland Trejlblejzersi – 2 @ 1.60 u Meridianbet

Oklahoma (14-34) na 13 mečeva u januaru ima samo jednu pobedu, a povredio se prvi igrač ekipe Šej Gildžes-Aleksander i neće ga biti zbog skočnog zgloba sve do Ol-star pauze. Na tih 10 mečeva do utakmice svih zvezda raspored i nije bio blagonaklon prema ekipi Tandera, tu su šest mečeva na strani i to protiv Dalas Maveriksa, Portland Trejlblejzersa, Sakramento Kingsa, Filadelfije Seventisiksera, Čikago Bulsa i Njujork Niksa. Dok Oklahoma najviše šansi za pobedu u ovom periodu verovatno ima u prvom, i to noćašnjem meču protiv Portlanda, i u poslednjem meču pred odmor, takođe kući protiv San Antonija Sparsa, preostala dva meča u ovoj seriji Tander će igrati na svom terenu protiv Golden Stejt Voriorsa i Toronto Reptorsa.

Tim iz Oklahome daje najmanje poena (100.8) u celoj NBA ligi ove sezone, dve ekipe sa najslabijim skorom u takmičenju se nalaze ispred Tandera po broju datih poena u proseku, i to Detroit Pistonsi na 29. mestu sa 102.3 poena i Orlando Medžik na 28. mestu sa 102.5. Sada Oklahoma na neko vreme neće moći da računa na svog prvog strelca Šej Gildžes-Aleksandera, koji ima u proseku  22.7 poena po meču. Jedina dva preostala dvocifrena košarkaša u poenima u Tandersu ove sezone su Lu Dort (16.3) i Džoš Gidi (11.6). U Oklahomi se hrabre da će odsustvo Gildžes-Aleksandera nadoknaditi snagom kolektiva, da je to njihova komparativna prednost, da su se na poslednjem meču protiv Indijane Pejsersa svi igrači (11) koji su izašli na parket upisali u strelce i da imaju čak 10 utakmica ove sezone u kojima su  9 igrača dali 9 ili više poena, kakav uspeh.

Portland Trejlblejzersi (21-29) su i bez Demijena Lilarda značajno talentovanija ekipa od Oklahome Tandera, posebno imajući u vidu da domaći tim neće moći da računa na Šeja Gildžesa-Aleksandera. Ipak najveća prepreka Portlandu bi mogao biti umor, ovo je druga utakmica u dva dana (back-to-back), čak šesnaesta utakmica u januaru za tim iz Oregona, peti meč u sedam dana, Trejlblejzersi su igrali u utorak, sredu, petak, nedelju i igraće sada u ponedeljak po američkom vremenu. Sa druge strane Tander je u nizu od 7 poraza, ali nisu imali meč od petka po američkom vremenu, iako u Oklahomi  nisu dovoljno kvalitetni ove sezone ovo je ipak najjača košarkaška liga na svetu, iznenađenja su moguća. Samo u NBA programu proteklog dana smo imali prilike da vidimo dve pobede najslabije plasiranih ekipa u ligi protiv visoko plasiranih timova na tabeli, Detroit Pistonsi (12-37) su pobedili Klivlend Kavalirse (30-20), a Orlando Medžik (11-40) je savladao Dalas Maverikse (29-22).

Naš predlog je pobeda Portland Trejlblejzersa (uključujući produžetke) u meču protiv Oklahome Tandera, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.60.

Er Džej Beret (Njujork Niksi) + poeni (granica 20.5) @ 1.85 u Meridianbet

Njujork Niksi (23-27) se ne nalaze u dobrom trenutku, imaju 3 poraza u nizu, i šest neuspeha na poslednjih 7 mečeva. Ispali su iz mesta koja vode u doigravanje, tim iz ”Velike jabuke” je trenutno na 12. mestu u Istočnoj konferenciji. Trener Niksa Tom Tibodo očigledno nema poverenje u Kembu Vokera i Evana Furnijea, ova dvojica počinju u startnih pet ali jedino ako imaju baš dobar učinak u prvoj četvrtini ostaju na parketu veći broj minuta. Na jednom od mečeva u poslednje vreme protiv Klivlend Kavalirsa, u kojem su Niksi bili do kraja u igri, Voker i Furnije nisu bili na parketu u samoj završnici, prednost su dobili mladi igrači Imanuel Kvikli i Kventin Grajms. Situacija sa Kembom Vokerom i nije tako dramatična, ovaj igrač ima ugovor sa Niksima ovu i sledeću godinu, vredan nešto preko 17 miliona dolara, mnogo veći problem je ugovor Evana Furnijea. Francuz ima ovu i još 3 godine ugovora sa timom iz Njujorka, vrednog preko 60 miliona dolara, jedina olakšavajuća okolnost da je četvrta godina ugovora timska opcija (team option). Dva kamena temeljca Niksa ove sezone su Džulijus Rendl i Er Džej Beret, Kanađanin ima sjajan početak godine. Naime, Beret je na 14 mečeva u januaru imao preko 20 poena (22.57) u proseku po meču, na nivou cele sezone kanadski igrač je drugi strelac Niksa sa 17.5 poena po meču. Samo u januaru Beret je imao 3 meča sa preko 30 poena i 7 mečeva sa 23 ili više poena na svom kontu. 

Naš predlog su + poeni na Er Džej Bereta u meču protiv Sakramento Kingsa, granica je postavljena na 20.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Klivlend Kavalirsi – Nju Olreans Pelikansi – Hendikep 1 (granica 5.5 poena) @ 1.54 u Meridianbet

Klivlend Kavalirsi (30-20) su noćas odigrali loš meč, izgubili su od jedne od najlošije plasiranih ekipa u NBA ligi u dosadašnjem delu sezone Detroit Pistonsa (12-37) rezultatom 115:105. U drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) Kavalirsi imaju okršaj sa još jednom ekipom sa slabim učinkom, Nju Orleans Pelikansima (18-31). Pored duže odsutnih Kolina Sekstona i Rikija Rubija, tim iz Ohaja na 3 vezane utakmice nije mogao da računa na Finca Laurija Markanena zbog povrede skočnog zgloba.

Do februara i Ol-star pauze obično su stvari već izdefinisane u NBA ligi, sve dobre ekipe liče jedna na drugu, zna se ko su nosioci, podeljene su uloge u timu, svako zna šta radi. Sa druge strane svaka loša ekipa je loša na svoj način, a Pelikansi su baš loša ekipa ove sezone. Nije ni čudo što je Zajon Vilijamson za rehabilitaciju izabrao da ode na potpuno drugi kraj zemlje, od Nju Olreansa  4 hiljade kilometara udaljeni Portland. Jedini povučeni dres (retired jersey) Nju Orleans Pelikansa je onaj Pita Maravića, samo mali problem što čovek nikad nije igrao za ovu franšizu. Naime, Pit Maravić je igrao za Nju Orleans Džez sadašnju Jutu Džez. Pelikansi su u istoriji imali dva sjajna igrača u svojim redovima, ali obojica su hteli da pobegnu iz Nju Orleansa glavom bez obzira, to su Kris Pol i Entoni Dejvis. Ne bi bilo iznenađenje da i Zajon Vilijamson u bliskoj budućnosti isforsira odlazak iz Nju Orleansa i svoju budućnost vidi u nekoj ekipi sa boljom organizacijom i svetlijom perspektivom.

Naš predlog je hendikep 1 (granica 5.5 poena) na Klivlend Kavalirse u meču protiv Nju Orleans Pelikansa. Za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.54.

Evan Mobli (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 15.5) @ 1.85 u Meridianbet

U noćašnjem  sudaru konkurenata za nagradu najbolji debitant u NBA ligi (NBA Rookie of the Year Award) prevagu je odneo prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Kejd Kaningem. Naime, u pobedi svojih Detroit Pistonsa Kaningem je upisao drugi tripl-dabl učinak u ovoj sezoni, ovaj bek je meč završio sa 19 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Evan Mobli je bio jedan od retkih na nivou u redovima Kavalirsa na meču sa Pistonsima, imao je 18 poena i 9 skokova na svom kontu. Ipak, i dalje ostaje utisak da je Mobli na vodećem mestu u trci za najboljeg rukija ove sezone, njegove solidne  individualne učinke prati i dobar timski rezultat Kavalirsa ove sezone.

Naš predlog su + poeni na Evana Moblija u meču protiv Nju Orleans Pelikansa, granica je postavljena na 15.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za nć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 8.43.

1 Comment

  1. NIJE MI JASNO STA LI SE MUCITE DA PISETE TEKSTOVE OD 4 METRA KAD POJMA NEMATE.
    UBEDLJIVO STE NAJGORI SAJT PO PROGNOZIRANJU A ZA NBA TO OUPSTE NE BI TREBALI NI DA POMISLJATE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.