Tip dana: Burkina Faso – Senegal: Može li Burkina Faso do nove senzacije i plasmana u finale?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi polufinalni meč na Kupu afričkih nacija u kom će snage odmeriti Burkna Faso i Senegal.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova.

Burkina Faso: Može li ova selekcija do nove senzacije?

Malo ko se nadao da će ova selekcija pružati ovoliko dobre partije na Kupu afričkih nacija, i kada se sve sabere i oduzme slobodno možemo govoriti o tome da je Burkina Faso najprijatnije iznenađenje ovog turnira, obzirom da je ova reprezentacija došla do plasmana u polufinale.
U grupi su izabranici selektora Sanoa završili na drugom mestu i to iza selekcije Kameruna od koga je Burkina Faso doživela i jedini poraz u dosadašnjem toku turnira.
Taj duel je završen pobedom domaćina od 2:1, a treba napomenuti da je Burkina Faso prva došla do vođsstva na tom duelu, ali je Kamerun brzo preokrenuo i došao do zasluženog trijumfa.
U preostala dva susreta ova selekcija je prvo slavila protiv Zelenortskih ostrva, a potom i remizirala sa Etiopijom što je bilo dovoljno za plasman u narednu fazu.
U nokaut fazi izabranici selektora Sanoa su prvo eliminisali Gabon nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a potom su fudbaleri Burkine Faso mimo svih očekivanja savladali Tunis u četvrtfinalu turnira sa minimalnih 1:0 i po četvrti put u svojoj istoriji naći će se u polufinalu elitnog takmičenja afričkog kontinenta.
Jedini strelac na meču bio je Outara u nadoknadi vremena prvog poluvreme, što je, ispostaviće se, bilo dovoljno da fudbaleri Burkine Faso zabeleže ogroman uspeh.
Poslednji međusobni susret sa Senegalom ova selekcija je odigrala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, kada je bilo 2:2, a inače ono što svakako uliva optimizam ovoj reprezentaciji je podatak da na tri poslednja međusobna susreta sa Senegalom, Burkina Faso ne zna za poraz.

Senegal: Najveći favorit turnira ima sve u svojim rukama!

Selekcija Senegala je u Kamerun doputovala sa statusom najvećeg favorita turnira, što svakako i ne čudi, obzirom da za ovu reprezentaciju nastupaju takva imena poput Manea, Kulibalija, Geja, Manjana i drugih.
U grupnoj fazi su Senegalci odigrali nekoliko poprilično slabih mečeva, a poražavajuće zvuči podatak da je najveći favorit turnira u tom delu takmičenja postigao samo jedan gol i to u sedmom minutu sudijske nadoknade protiv Zimbambvea kada je pogodio Sadio Mane.
U preostala dva susreta grupne faze Kulibali i drugari su oba puta odigrali mečeve bez golova i to prvo protiv Gvineje, a potom i protiv Malavija.
Međutim, utisak je da kada je bilo najpotrebnije Senegal je krenuo sa dosta boljim partijama, i prvo eliminisao u osmini finala Zelenortsku Republiku sa 2:0, da bi nakon toga ova selekcija odigrala svoj verovatno i najbolji meč na ovom turniru protiv Ekvatorijalne Gvineje u četvrtfinalu, u duelu koji je završen rezultatom 3:1.
Što se samog meča tiče, Famara Dijediju je doveo Senegal u vodjstvo u 28. minutu, međutim Ekvatorijalna Gvineja je do izjednačenja stigla u 57. minutu kada je pogodio Builia.
Ipak u nastavku susreta je favorizovana selekcija zaigrala nešto bolje i došla do trijumfa, a golove za pobedu Senegala postigli su do kraja meča Šejhu Kujate u 68. i Ismaila Sar u 79. minutu.
Za kraj, utisak je da su izabranici selektora Sisea na najboji mogući način tempirali formu za ovaj turnir, pa apsolutno ne treba da iznenadi ukolko Senegalci dosta lakše nego što se to očekuje dođu do plasmana u veliko finale, iako nikako ne treba potceniti Burkinu Faso koja kao što smo već napomenuli na tri poslednja međusobna susreta sa jednom od najkvalitetnijih afričkih selekcija ne zna za poraz.

Naš predlog

Mišljenja smo da su Senegalci veliki favoriti na ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.90.
Iako je ulog ogroman mišljenja smo da će na ovom polufinalnom susretu ipak biti golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 2+ za koju je Meridianbet pripremio solidnu kvotu 1.65.
Za kraj, iz istog razloga vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.