Derbi dana: Seltik – Rendžers: “Old Firm” – derbi koji prevazilazi sve fudbalske granice!

U sredu je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Seltika i Rendžersa.
Početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Seltik: Zeleno-beli napadaju titulu!

Kada je u pitanju prošla sezona, sigurno je da smo od Seltika daleko više očekivali obzirom da su zeleno-beli na kraju šampionati završili na drugom mestu na tabeli uz čak 25 bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Renderžs, pa je samim tim i sezona okarakterisana neuspešnom.
Svakako da će primarni cilj izabranika Angelosa Posteglua biti povratak titule šampiona Škotske, što neće biti nimalo lak zadatak obzirom da Rendžers i ovog puta ima prednost na tabeli, koja ruku na srce u ovom trenutno iznosi samo dva boda, što je i te kako prihvatljiva razlika.
Loše partije aktuelnog šampiona su iskoristili zeleno-beli i eventualnom pobedom na “Old Firmu” bi se domogli prve pozicije na tabeli, što svakako niko nije mogao ni da pretpostavi nakon očajnog starta Seltika.
U prošlom kolu je četa trenera Posteglua slavila na svom terenu protiv Dandija sa 1:0, i to golom Abade u poslednjem minutu regularnog toka, a treba napomenuti da su zeleno beli deset minuta pre pobedonosnog gola ostali sa deset fudbalera na terenu pošto je isključen Biton.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je najtrofejniji škotski klub odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu i još uvek ne zna za poraz, a pored toga drugoplasirani tim na tabeli je ostvario čak devet trijumfa uz dva remija.
Trener Seltika ima dosta problema kada je u pitanju sastav tima za ovaj susret obzirom da neće moći da računa na čak sedam mahom standardnih fudbalera, i svakako da će to biti veliki hendikep za timo koji je rešen da povrati pehar namenjen šampionu Škotske.
Za kraj, svakako treba napomenuti podatak da je Seltik poslednju pobedu u “Old Firmu” ostvario još 2019. godine, nakon čega su zeleno-beli na sedam uzastopnih susreta bez trijumfa, međutim, tradicije i postoje da bi se rušile.

Rendžers: Tim iz Glazgova drži sve u svojim rukama!

Prošla sezona je bila i više nego uspešna za tim iz Glazgova, koji je pod dirigentskom palicom Stivena Džerarda uspeo da dođe do titule šampiona Škotske uz čak dvadeset pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Seltik.
Apsolutno nema nikakve sumnje da će dva stara znanca i ovog puta voditi glavnu reč kada je u pitanju titula šampiona ove zemlje, a trenutno je situacija takva da se Rendžers nalazi na prvom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Seltik, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu su izabranici Đovani Van Bronhorsta odigrali jedan poprilično uzbudljiv susret na gostovanju kod Ros Kauntija, gde smo videli čak šest golova, a na kraju je bilo 3:3, što je već drugi kiks aktuelnog šampiona u poslednja tri kola, pošto je pre toga ova ekipa remizirala i na gostovanju kod Aberdina kada je bilo 1:1.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjuima do sada je Rendžers odigrao jedanaest mečeva na strani i ostvario čak osam trijumfa, dva remija i jedan poraz, a zanimljvo je da su ta dva nerešena rezultata na strani došla u poslednja dva meča van domaćem terena, što je jasan pokazatelj da se aktuelni šampion trenutno nalazi u krizi.
Inače, svi navijači Rendžersa mogu da budu prezadovoljni sa skorom svoje omiljene ekipe u međusobnim mečevima sa Seltikom, pošto tim koji sa klupe predvodi Brendon Rodžers na poslednja tri “Old Firma” ima isto toliko trijumfa.
Poslednji meč između Seltika i Rendžersa odigran je krajem avgusta prošle godine, kada je lider na tabeli slavio sa 1:0 i to golom Helandera.
Trener gostiju za ovaj duel neće da računa na nekolicinu standardnih fudbalera, što zbog reprezentativnih obaveza, to zbog povreda.
Zbog nešto lošujih rezultata u poslednje vreme, Rendžersu se ozbiljno drma prvo mesto na tabeli, a ako nas je na nešto ova eipa navikla u prethodnih nekoliko sezona to je da je najbolja kada je to najpotrebnije.

Naš predlog

Na poslednjih sedam međusobnih mečeva između Seltika i Rendžersa tim iz Glazgova ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila čak šest trijumfa uz samo jedan remi.
Ipak, Seltik će učiniti sve da prekine taj crni niz i pobedom pretekne najljućeg rivala na tabeli, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.31.
Takođe, mišljenja smo da će ovo biti jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.95, a smatramo da je najbolja prognoza za “Old Firm” da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.