Tiket dana (petak, 04.02.2022)

tiket dana

Posle dve sedmice pauze i jednog vikenda, vraćaju nam se najjače evropske lige. Šampionati polako ulaze u finiš, doduše prolećni deo još nije ni krenuo kod svih, ali je ostalo manje utakmica nego što je odigrano. Kvote koje predlažemo bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Nirnberg – Ingolštat – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Nakon prvenstvene pauze Nirnberg je odigrao dva meča, zabeležio jednu pobedu i jedan poraz. Zanimljivo je da je izgubio na svom terenu od Paderborna, dok su slavili na gostovanju u Dizeldorfu. Bila su to dva teška rivala, pa se može reći da je Ingolštat, bar po položaju na tabeli, protivnik po meri. Iako se nalazi na 7. mestu, u bavarskom klubu se nadaju da mogu do povratka u Bundesligu. Optimizam temelje na činjenici da je liga ove sezone izjednačen ija nego ikad, a za Cvajtu je tako nešto uvek i važilo. Sa 33 osvojena boda iz 20 utakmica Nirnberg je samo šest udaljen od vodećeg Darmštata, a samo dva od trećeplasiranog Verdera. Proleće u Cvajti biće veoma uzbudljivo jer su tu i Sent Pauli, Hamburger, Šalke, Hajdenhajm, a svi oni imaju aspiracije ka Bundesligi. Ingolštat nema, šta više oni se nadaju čudu i opstanku u Cvajti. Sada su ”fenjeraši”, osvojili su samo 10 bodova, a još toliko im treba da bi stigli prvi tim iznad crte, s tim da Fortuna za to vreme ne osvoji nijedan. Po startu u 2022. godini teško je da će se to ostvariti, Ingolštat je upisao oba poraza, prvo kod Hajdenhajma, a onda na svom terenu protiv Darmštata. Jedinica se sama nameće, a za pobedu Nirnberga u kladionici Mozzartbet kvota je 1.75.

Mančester junajted – Midlzboro – 1,0-3 @ 2.05 u Mozzartbet

Ovog vikenda ponovo neće biti premijerligaškog fudbala, a razlog su utakmice FA kupa, tačnije šesnaestine finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Prvu utakmicu ove runde igraju Mančester junajted i Midlzboto, tim iz Čempionšipa. Možda za goste, koji se bore za povratak u elitu, FA kup nije u fokusu, ali sigurno da neće doći na čuveni Old Traford samo da otaljavaju posao. Igrati na ”Teatru snova”, protiv Kristijana Ronalda i ostalih ”Crvenih đavola” izazov je sam po sebi i, hteli vi to ili ne, morate da budete na svom najvećem nivou. Junajted je imao dve sedmice da se igrači još više naviknu na Ralfa Rangnika i njegove metode, a pauza je došla nakon dve vezane pobede u prvenstvu, prvo protiv Brentforda, a onda i derbiju sa Vest Hemom. Tada je Junajted slavio golom u poslednjoj sekundi sudijske nadoknade, pa se može reći da su imali i malo sreće. M'Boro je u odličnoj formi, u poslednjih deset utakmica imaju osam pobeda i po jedan poraz i remi. Nalazi se na šestom emstu na tabeli Čempionšipa, i pokušaće da dođu do drugog koje donosi direktan plasman u Premijer ligu, ako u tome ne uspeju, gledaće da igraju baraž i na taj način izbore ulazak u elitu. Za ovaj meč naš predlog je pobeda domaćina, ali uz mali broj golova. Za 1,0-3 u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.05.

Volendam – Jong Utreht – 1/1,2+ @ 1.77 u Mozzartbet

U utakmici holandske druge lige lider na tabeli bi trebalo da ima lak zadatak protiv mladog tima Utrehta. Volendam je u odličnoj formi već duže vreme i nije čudo što zauzima prvo mesto u Erste diviziji. U prvu ligu ulaze dve prvoplasirane ekipe, a sada su to oni i Emen, dok dosta zaostaju Den Hag i Ekscelzior. Volendam je bez poraza od polovine avgusta, kada su izgubili jedini put u prvenstvu, i to od Den Haga na svom terenu. Od tada su naređali 21 utakmicu bez poraza, sa 15 pobeda i šest remija. Njihov rival, tim Jong Utrehta, ređa poraze. Imaju ih četiri u nizu, i u tom intervalu nisu postigli ni gol. Zanimljivo da oni imaju samo jedan trijumf u poslednjih 11 mečeva, a njega su ostavrili na gostovanju kod ekipe Venlo, bivšeg čalana Eredivizije. Ne treba biti prorok pa shvatiti da mladom timu Utrehta predstoji još jedan poraz, peti u nizu, uz punu mrežu. Na poslednje dve utakmice gubili su sa po 4:0, a ne može se reći da su Dordreht i Ajndhoven jači od Volnedama. Možda se domaći ne budu preterano trudili ako rano obezbede trijumf, pa uz prelaz 1/1 dodajemo samo dva gola na Volendam, koji je u Utrehtu slavio samo 1:0 u prvom delu sezone. Za kombinaciju 1/1,2+ u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.77.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.