Tip dana: Marsej – Anže: Tim sa Velodroma juri Ligu šampiona, Anže im tradiocionalno ne leži! Ko će do trijumfa?

U petak je interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni susret 23. kola francuske Lige 1 u kom će Marsej na svom terenu ugostiti Anže.
Duel između ova tima je zakazan za 21 čas.

Marsej: Može li ova ekipa do Lige šampiona?

Generalno, utisak je da svi navijači Marseja mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, tim sa Velodroma se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Nicu, i kako sada stvari stoje utisak je da će ova dva tima voditi veliku borbu za direktan plasman u Ligu šampiona, pošto je poznato da drugo mesto donosi direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, dok treća donosi plasman u plej-of za ulazak u elitno takmičenje.
U prošlom kolu su izabranici Horhea Sampaolija doživeli posle dosta vremena poraz i to u velikom derbiju od Liona, a taj duel na Žerlanu završen je rezultatom 2:1, iako je Marsej prvi došao do vođstva na tom susretu.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Velodroma je ostvario dva trijumfa, dva remija uz taj pomenuti poraz u prošlom kolu od Liona, i ono što nekako treba apostrofirati je da Marsej u poslednje vreme izgleda dosta bolje na strani nego na domaćem terenu, pošto je trećeplasirani tim na tabeli na poslednjih pet gostovanja ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, a kada su u pitanju dueli na domaćem terenu četa trenera Sampaolija je na pet poslednjih mečeva ostvarila samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija.
Naravno, treba napomenuti da će Marsej biti i znatno oslabljen na ovom duelu pošto zbog reprezentativnih obaveza u timu neće biti Dienga, Žersona i Geja što će svakako biti veliki nendikep za domaćina.
Poslednji međusobni susret između Marseja i Anžea je odigran sredinom septembra, a tada nije bilo golova, što se zaista retko dešava kada su u pitanju dueli između ove dve ekipe.
Za kraj, do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao jedanaest mečeva kao domaćin i baš se i nije proslavio obzirom da je u tom periodu ostvario četiri trijumfa, pet remija uz dva poraza.

Anže: Solidna sezona, opstanak ne bi smeo da se dovede u pitanje!

Treba podsetiti da su fudbaleri Anžea prošle sezone zauzeli trinaesto mesto na tabeli što je bez ikakve sumnje obradovalo sve najvernije navijače ovog tima, pošto je to između ostalog značilo i da je ova simpatična ekipa obezbedila opstanak u društvu najboljih, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to biti primarni cilj i ovog puta.
Kako sada stvari stoje utisak je da će izabranici Žerara Batikla dosta lakše doći do opstanka nego što je to bilo ko mogao da očekuje.
Naime, klub sa zapada Francuske se trenutno nalazi na odličnom dvanaestom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u onosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Naravno, treba podsetiti i da je četa trenera Batikla na jedan fenomenalan način započela ovaj šampionat, obzirom da je u jednom trenutku ovaj tim bio i na sjajnoj šestoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je Anže ruku na srce odigrao jedan slab meč na svom terenu protiv “fenjeraša” Sent Etjena, koji je do sada bez ikakve sumnje najmanje pokazao od svih klubova u elitnom rangu francuskog fudbala, a taj duel je na kraju završen rezultatom 0:1.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Anže odigrao jedanaest mečeva van svog terena i u tom periodu doživeo samo dva poraza, uz dva trijumfa i čak sedam remija.
Na poslednjih pet susreta dvanaestoplasirani tim na tabeli je ostvario samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, pa je utisak da izabranicima Žerara Batikla u poslednje vreme baš i ne cvetaju ruže.
Što se tiče odsutnih fudbalera, za Anže na ovom meču na Velodromu neće nastupiti Bahoken i Ebose koji su sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija, a pored njih neće biti ni povređenih Šoua i Kaleda.
Za kraj, na poslednjih pet međusobnih mečeva sa Marsejom, fudbaleri Anžea imaju polovičan učinak, obzirom da su doživeli dva poraza, ostvarili jedan trijumf, a dva puta nije bilo pobednika što se uostalom desilo i na poslednjem međusobnom susretu između ova dva tima.

Naš predlog

Marseju se daleko potrebniji bodovi na ovom meču, dok Anže neće imati imperativ pobede na gostovanju gde je u prethodnih nekoliko godina umeo dobrano da namuči favorizovanu ekipu.
Ipak, smatramo da će domaćin ovde upisati novi trijumf pa vam preproučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.
Vrlo lako se može desiti da ovo bude jedan efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.91.
Za kraj, mišljenja smo da je nekako i najrealnija igra kada je ovaj duel na Velodromu u pitanju ta da će domaćin postići makar dva gola, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.