Derbi dana: Inter – Milan: “Derbi dela Madonina” – odavno nije bio veći ulog!

U subotu nas očekuje pregršt fenomenalnih susreta, a derbi dana se igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će Inter dočekati Milan u novom “Derbiju dela Madonina”.
Meč između dva milanska tima je zakazan za 18 časova.

Inter: “Neroazuri” su do sada najviše pokazali!

Prošle sezone je ekipa koju je sa klupe predvodio Antonio Konte napravila fantastičan uspeh i konačno ponovo zagospodarila Čizmom.
Naime, “neroazuri” su bez većih problema došli do Skudeta, a poslednji put kada je Inter bio na krovu Italije, Žoze Murinjo je vodio klub ka istorijskoj Tripleti, posle čega je nastao potpuni raspad ekipe i postepeno uzdizanje do trona posle jedanaest godina.
Veoma zanimljivo je da je “Posebni” ujedno i poslednji strani trener koji je osvojio Skudeto jer su posle njega to radili Antonio Konte, Masimilijano Alegri i Maurisio Sari.
Kako sada stvari stoje utisak je da je Inter ponovo glavni kandidat za titulu, obzirom da se ekipa sa stadiona “Đuzepe Meaca” trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Napoli i trećeplasirani Milan, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Simonea Inzagija su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to u derbiju sa Atalantom, kada u Bergamu mimo svih očekivanja nije bilo golova.
U prošlom kolu su Edin Džeko i drugari uz dosta muke slavili pred svojim navijačima protiv Venecije, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je bila šesnaesta pobeda u prvenstvu za aktuelnog šampiona, koji je pored toga pet puta remizirao i doživeo samo jedan poraz.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je četa Simonea Inzagija koji radi sjajan posao u svom novom klubu odigrala jedanaest susreta i ostvarila devet trijumfa, uz dva remija, bez poraza, i uz fenomenalnu gol razliku 29:8.
Naravno, ne treba zaboraviti da su “neroazuri” posle tri neuspešna pokušaja najzad uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde ih uskoro očekuje dvomeč sa Liverpulom koji slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za “ušati” trofej, pa je sigurno da tim iz Milana očekuje pakleno težak zadatak.

Milan: “Rosoneri” i dalje u igri za Skudeto!

Posle nekoliko poprilično “sušnih” godina fudbaleri Milana su konačno prošle sezone, ruku na srce uz dosta muke, uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i u ovom šampionatu.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da se fudbaleri Milana baš i nisu proslavili pošto su u poprilično teškoj grupi zauzeli poslednje mesto na tabeli i nisu uspeli da nastave takmičenje ni u Ligi Evrope, što možda i nije toliko loše obzirom da će ekipa sa “San Sira” sada u potpunosti moći da se fokusira na Seriju A.
Bez obzira na eliminaciju iz Lige šampiona, slobodno se može konstatovati da Stefano Pioli radi dobar posao na klupi “rosonera” koji trenutno imaju samo četiri boda viška u odnosu na prvoplasirani Inter, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, i ukoliko slave približili bi se na samo jedan bod od lidera na tabeli, i glavnog favorita za novi Skudeto.
U prošlom kolu je četa Stefana Piolija u derbiju kola remizirala na svom terenu protiv Juventusa, a taj duel je završen bez golova, ali i bez previše šansi za postizanje istih.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada su “rosoneri” odigrali jedanaest mečeva na strani i uz Atalantu su najbolji gost u ligi, obzirom da su u tom periodu ostvarili osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Ako je remi sa Juventusom nešto što sigurno nije previše uzrujalo sve navijače Milana, onda sigurno za poraz od Specije na “San Siru” nema opravdanja, iako je domaća ekipa brutalno oštećena od strane sudija, koji su kasnije i priznale svoju grešku, što je svakako bila slaba uteha za trećeplasirani tim na tabeli.
Za ovaj “Derbi dela Madonina”, Stefano Pioli neće moći da računa na Simona Kjera kome predstoji duga pauza, dok su pod velikim znakom pitanja Zlatan Ibrahimović, Ante Rebić i Fikaj Tomori, pa je utisak da bi njihovo neigranje predstavljano ogroman hendikep za Milan.
Poslednji međusobni susret između Intera i Milana odigran je početkom novembra na “San Siru”, kada je bilo 1:1, a utisak je da bi “rosoneri” i ovog puta bili zadovoljni sa tim rezultatom.

Naš predlog

Smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.
Iako su bodovi potrebniji Milanu, mišljenja smo da je Inter ipak veliki favorit na ovom derbiju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa postići makar dva gola na ovom duelu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.