NBA tiket (subota-nedelja)

Pred nama je veče i noć sa malo utakmica u NBA ligi, ali sasvim dovoljno za sastavljanje još jednog tiketa. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Portland Trejlblejzerrsi – Milvoki Baksi – Hendikep 2 (granica 11.5) @ 2.36 u Meridianbet

Trejlblejzersi (21-32) su, po svemu sudeći, digli u vazduh svoju sezonu i krenuli putem građenja (rebuilding) tima, trejdovali su dva startera i to Normana Pauela i Roberta Kovingtona, a treći starter, i prva zvezda tima, Demijen Lilard je imao abdominalnu operaciju i nema mnogo razloga za vraćanjem u pogon ove sezone. Jusufu Nurkiću ističe ugovor na leto, dok je po nekim najavama Si Džej Mekolum predmet interesovanja brojnih klubova i ne bi bilo iznenađenje da i on promeni sredinu do kraja roka za razmenu igrača. U sinoćnjem trejdu najbolje brojke od svih 5 igrača ima Norman Pauel, ovaj igrač je prošle godine potpisao petogodišnji ugovor vredan oko 90 miliona i bio je treći strelac Trejlblejzersa ove sezone sa 18.7 poena u proseku po meču.  Čini se da je Anferni Simons dobio priliku da razvija talente u punoj meri do kraja sezone bez nekih većih takmičarskih ambicija. Tim iz Oregona se trenutno nalazi na 10. mestu u Zapadnoj konferenciji, to je pozicija koja vodi na plej-in turnir. Nju Orleans Pelikansi (20-32) na 11. mestu na Zapadu, San Antonio Sparsi (20-34) na 12. mestu i Sakramento Kingsi (19-35) na 13. mestu se ističu kao triling timova koji bi mogao do kraja regularnog dela sezone da se bori za to deseto mesto, i da prestične Portland. Po nekim spekulacijama upravo se Pelikansi pominju kao najveći interesenti za Si Džej Mekoluma, u svakom slučaju očekuje se još rokada u Portlandu do NBA trejd dedlajna.

Milvoki Baksi (32-21) se nalaze na deobi 3. i 4. mesta u Istočnoj konferenciji sa KlIvlend Kavalirsima (32-21), mečom sa Portland Trejlblejzersima tim iz Viskonsina počinje gostujuću turneju od 4 utakmice. Posle Portlanda Baksi igraju sa dva tima iz Los Anđelesa i Finiks Sansima, svakako Milvoki želi da započne pozitivnu seriju na strani protiv malo zainteresovanih Trejlblejzersa kojima je ovo druga utakmica u dva dana (back-to-back). Naime, Portland je u noćašnjoj utakmici izgubio od Oklahome Tandera rezultatom 96:93, uz veliko potrošnju glavnih igrača, Si Džej Mekolum je igrao 38 minuta, a Anferni Simons 37 minuta.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 11.5 poena) na Milvoki Bakse u meču protiv Portland Trejlblejzersa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 2.36.

Los Anđeles Lejkersi – Njujork Niksi – Hendikep 2 (granica 6.5 poena) @ 1.46 u Meridianbet

Lejkersi (25-28) su kao zapaljeno vozilo bez kočnica koje na nizbrdici ide ka provaliji, a za volanom se nalazi Rasel Vestbruk koji stalno ponavlja ”držim sve pod kontrolom”, a ne drži apsolutno ništa.  Karmelo Entoni je imao povredu noge koja se ne smatra ozbiljnom na poslednjem meču protiv Los Anđeles Klipersa. Ipak, Entoni bi trebalo da propusti nekoliko duela, dok je Lebron Džejms zbog povrede levog kolena propustio 5 mečeva u nizu i njegov nastup se ne smatra verovatnim u utakmici protiv Njujork Niksa. Lebron Džejms (29.1) i Karmelo Entoni (13.4) su dvojica od petorice dvocifrenih igrača u poenima Lejkersa ove sezone, preostala trojica su Entoni Dejvis (23.6), Rasel Vestbruk (18.7) i Malik Monk (12.6). Čini se da nema mnogo rezervi u ostalim košarkašima Los Anđeles Lejkersa, posebno će biti zanimljivo videti ko bi mogao da nadomesti učinak sa klupe Karmelo Entonija. Na 5 mečeva bez Lebron Džejmsa Lejkersi imaju samo jednu, teško izvojevanu, pobedu protiv Portland Trejlblejzersa.

Njujork Niksi (24-28) imaju manje poraza na strani (11-13) nego na svom parketu (13-15), u ne tako dobroj sezoni tima iz ”Velike jabuke”, očigledno je manji pritisak kada se igra u gostima. Turbulentan odnos sa navijačima Niksa ove sezone  ima pre svega prva zvezda tima Džulijus Rendl, a to je borba u kojoj ovaj igrač ne može izaći kao pobednik. Džulijus Rendl se vraća u Los Anđeles, igraće protiv tima koji ga je 2014. godine draftovao sa sedme pozicije i u kojem je proveo ne tako uspešne 4 sezone, bez učešća u plej-ofu. Rendl uvek ima motiv više kada igra protiv Lejkersa, želi da dokaže da mu nije data prava šansa u timu iz Kalifornije. Za vođu Niksa Rendla se može reći da se utopio u sivilo ostatka dela tima ove sezone, ne liči baš na igrača koji je prošle sezone proglašen za košarkaša koji  je najviše napredovao u NBA ligi (NBA Most Improved Player), ujedno je ovaj krilni centar 2021. godine po prvi put izabran kao učesnik u Ol-star utakmici i kao član druge najbolje petorke u NBA ligi (All-NBA Second Team). Sve to je davna prošlost, na osnovu prošle sjajne sezone Rendl je dobio produženje ugovora na još 4 godine, vrednog 117 miliona dolara, ali na prošlim uspesima se ne živi. Niksi imaju slabiju sezonu u odnosu na prošlu i trenutno se nalaze na 12. mestu u Istočnoj konferenciji, van zone dogravanja. Ipak, u susretu posrnulih timova iz dva najprepoznatljiva grada sa Istočne obale (Njujork) i Zapadne obale (Los Anđeles), Sjedinjenih Američkih Država, varnice su zagarantovane.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 6.5 poena) a koeficijent izznosi 1.46 u Meridianbet-u.

Džulijus Rendl (Njujork Niksi) + poeni (granica 18.5) @ 1.85 u Meridianbet

Rendl je prvi strelac Njujork Niksa ove sezone sa 18.5 poena u proseku po meču, prošle sezone u meču u gostima  protiv Los Anđeles Lejkersa ovaj krilni centar je imao učinak od 31 poena. Za Rendla meč sa Lejkersima je posebna utakmica i nije mu potrebna dodatna motivacija sa strane.

Naš predlog su + poeni na Džulijusa Rendla, granica je postavljena na 18.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Rasel Vestbruk (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 18.5) @ 1.85 u Meridianbet

Nema mnogo širine u Lejkersima ove sezone, ni sa Lebronom Džejmsom i Karmelo Entonijem u sastavu, a bez ove dvojice koji daju zajedno preko 42 (42.5) poena, moglo bi biti problema u meču sa Njujork Niksima. Vestbruk je na prva 3 meča bez Lebron Džejmsa imao učinke od 20 ili više poena, a na preostala dva je imao solidne učinke. Ovaj bek je na meču protiv Portland Trejlblejzersa bio nadomak tripl-dabl učinka, dok je na poslednjoj utakmici protiv Los Anđeles Klipersa većinu od svojih 17 poena dao u poslednjoj četvrtini, na kraju nedovoljno za potpuni preokret. U izostanku Lebron Džejmsa Vestbruk ima više slobode u igri, u taboru Lejkersa na meču protiv Niksa se najviše očekuje od njega, Entonija Dejvisa i Malika Monka.

Naš predlog su + poeni na Rasela Vestbruka, granica je postavljena na 18.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 11.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.