Tiket dana (nedelja, 06.02.2022)

tiket dana

Još jedan fantastičan dan za ljubiteleje fudbala. Igra se nekoliko velikih derbija, a na programu je i finale Afričkog kupa nacija. Predložene kvote su podložne promenama.

Senegal – Egipat – 1x,0-2 @ 1.67 u Meridianbet

Afrika dobija novog šampiona. Selekciju Alžira na vrhu zameniće Egipat ili Senegal. Obe reprezentacije spadale su u grupu favorita, možda je Senegal bio nešto veći od ”faraona”, ali su mnogi očekivali da u završnoj predstavi gledaju domaćina Kamerun. ”Lavove” je u polufinalu izbacio Egipat, i to nakon boljeg izvođenja penala. Senegal je mnogo lakše došao do finala, oni su u polufinalu pobedili najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja, nacionalni tim Burkine Faso. Egipat je poslednji put bi najbolji na ”crnom kontinentu” pre 12 godina, kada je domaćin bila Angola i kada su u finalu pobedili Ganu. Bio je to period dominacije ”faraona” u Africi i treći uzastopni naslov šampiona za ovu selekciju. S druge strane Senegel igra za svoj prvi trofej, s obzirom da je na prethodnom prvenstvu poražen od Alžira u finalu. Na ovom šampionatu Senegal je igrao pametno, u grupi nisu forsirali i prošli su dalje samo sa jednim datim golom. Pobedili su Zimbabve na startu i to golom iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi. Da prođu dalje bila su im dovoljna dva remija bez golova sa Gvinejom i Malavijem. U osmini finala pobedili su Zelenortska Ostrva, u četvrtfinaluEkvatorijalnu Gvineju, a u polufinalu Burkinu Faso. Sva tri meča dobili su sa po dva gola razlike. ”Faraoni” su takmičenje u grupi otvorili porazom od Nigerije, ali su onda savladali Gvineju Bisau i Sudan. Sva tri meča završena suu rezultatom 1:0. Obalu Slonovače pobedili su posle penala, Maroko u produžecima, a Kamerun opet posle jedanaesteraca. Zanimljivo je da su glavne poluge obe selekcije Liverpulovi napadači. Egipat predvodi Mo Salah, a Senegal Sadio Mane. I za kraj još jedan raritet, kroz mesec i po dana ove selekcije ponovo će odmeriti snage, u možda još važnijem meču, pošto će pobednik tog baraža u Katar na Mundijal. Po nama je Senegal bolji tim, pa je naš predlog dupla šansa na ovu selekciju, uz obavezno malo goova. Za 1x,0-2 u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.67.

Dortmund – Leverkuzen – 1x,3+ @ 1.89 u Meridianbet

Kada se sastaju komšijski rivali, Borusija i Bajer, spektakl je zagarantovan. U poslednje vreme ”milioneri” su mnogo uspešniji, na kraju krajeva prošle sezone su osvojili DFB kup, a bili su i dvostruki uzastopni šampioni pre početka dominacije Bajerna, pre tačno deset godina. Sada su jedni do drugih na tabeli, Dortmund je drugi, ima šest bodova manje od Bajerna, dok je Leverkuzen treći, ali sa velikim zaostatkom za liderom. Čak i za Borusijom ”farmaceuti” kaskaju za osam bodova. Ova sezona prolazi u sjajnim igrama dvojice golgetera. Erling Haland nastavlja gde je stao od dolaska na Signal Iduna park, ali je napadač Bajera. Čeh Patrik Šik, tek sada u Bundesligi pokazao o kakvom se potencijalu radi. Šik je postigao 18, a Haland 16 golova, s tim da je Norvežanin propustio mnogo utakmica zbog povreda. U vođstvtvu je i dalje neprevaziđeni Robert Levandovski, koji je trenutno na koti 23. Bajer se zimus pojačao Irancem Serdarom Azmunom, i sada bi mogao da debituje pošto je svojoj selekciji obezbedio još jedan nastup na Mundijalu. Ne sumnjamo da će ”farmaceuti” ovog leta napraviti još neki spektakularni transfer kao i prethodnih godina, a tipujemo na odličnog mladog napadača Florijana Virca. Ima i Dortmund u izlogu mnoge prospekte, ne samo Halanda, pa se može reći da su ovo dve ekipe sa najvećim potencijalom možda i u Evropi. Leverkuzen je postigao devet, a Dortmund 11 golova na tri meča u 2022. godini, ali podsetimo da su ” milioneri” razočarali u DFB kupu ispadanjem od Sent Paulija, pa neće dalje braniti ovaj trofej. Golovi su zagarantovani, a favorit je domaćin. Naš predlog je dupla šansa na Borusiju uz bar tri pogotka ukupno. Za 1x,3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.89.

Betis – Viljareal – GG3+ @ 2.02 u Meridianbet

Od ishoda ovog duela na kraju može zavisiti spisak španskih predstavnika u Ligi šampiona. Betis igra iznad svih očekivanja, ”zeleno-beli” su trenutno treći na tabeli La Lige, a posle ubedljivog trijufma u San Sebastijanu u četvrtfinalu Kupa kralja, plasirali su se među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju. Tim sa ”Benito Viljamarina” je bio uspešan i u Ligi Evrope, osvojio je drugo mesto u svojoj grupi, iza Leverkuzena, pa će kroz desetak dana igrati protiv ruskog šampiona Zenita u nokaut fazi ovog takmičenja. Uspešan je i Viljarea, mada se za aktuelnog osvajača Lige Evrope tako nešto i očekivalo. U La Ligi su trenutno na 7. mestu, ali je zaostatak za ekipama ispred njih mali, i lako bi mogli nekoliko mesta napred vezujući samo par pobeda. Navijači ”žute podmornice” s nestrpljenjem očekuju nastavak Lige šampiona, s obzirom da su se njihovi ljubimci našli među 16 najuspešnijih ekipa u elitnom takmičenju i u osmini finala igraće protiv slavnog Juventusa. Viljareal je ispao iz Kupa kralja, njih je izbacio Sporting iz Hihona, ali je to mođda i dobro jer mogu da se posvete prvenstvu i Ligi šampiona. Betis je slavio u Barseloni protiv Espanjola u prošlom kolu, dok je Viljareal bio ubedljiv protiv Majorke na svom terenu. U prvom delu sezone bilo je 2:0 za Viljareal na Madrigalu, a sada verujemo u jš više golova, i to na obe strane. Naš predlog je GG3+, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi 2.02.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 6.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.