Derbi dana: Barselona – Atletiko Madrid: Bitka za Ligu šampiona na Nou Kampu! Ko će do trijumfa?

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Barselone na Nou Kampu dočekati aktuelnog šampiona Španije, ekipu Atletiko Madrida.
Duel između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Mogu li Katalonci do plasmana u Ligu šampiona?

Retko ko se u ovom zimskom prelaznom roku pojačao kao što je to učinila ekipa Barselone koja je u klub dovela pre svih Ferana Toresa kao kapitalno pojačanje, a u smiraj prelaznog roka za Barsu su potpisali i Adama Traore, kao i Obamejan koji je stigao iz Arsenala.
Ako uzmemo u obzir da Katalonci u timu već imaju Memfisa Depaja, Osmana Dembela, Luk De Jonga, ali i povređenog Ansu Fatija, dolazimo do zaključka da retko koja ekipa može da se podiči sa ovakvom napadačkom linijom tima.
U prošlom kolu su izabranici trenera Ćavija uz dosta muke slavili na gostovanju kod Alavesa, a taj duel u Baskiji je završen rezultatom 0:1.
Inače, Barsa je nedavno eliminisana i iz španskog Kupa Kralja od Atletik Bilbaa, koji je u međuvremenu uspeo da eliminiše i Real Madrid i dođe do plasmana u polufinale.
Kao što je poznato, tim iz Katalonije je završio svoje takmičenje u Ligi šampiona na trećem mestu na tabeli, pa će okušati sreću u Ligi Evrope, gde je Barsa za protivnika u dvomeču dobila Napoli, i nema nikakve sumnje da će to biti najveći derbi šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U ovom trenutku se izabranici Ćavija nalaze na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, koji im upravo i gostuje u nedelju u derbiju 23. kola španske La Lige.
Sva je prilika da jedan od ova dva tima naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, obzirom da je trećeplasirani Betis odmakao na tabeli, pa je ulog ogroman, a treba dodati da ukoliko bi Barsa slavila na Nou Kampu pobegla bi “jorgandžijama” na dva boda viška, a na sve to četa Čola Simeonea ima izuzetno težak raspored u narednih nekoliko kola.
Kako sada stvari stoje trener Barselone za ovaj duel sa Atletikom neće moći da računa na Depaja, Umtitija, Obamejana, Fatija, Garsiju, Roberta i Lenglea što samo dodatno komplikuje stvari pred ovaj možda i najvažniji meč u dosadašnjem toku španske La Lige.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” ne liče na onu ekipu iz prošle sezone!

Sećamo se svi koliko dobro su fudbaleri Atletiko Madrida igrali prošle sezone, što je ovom timu donelo titulu šampiona Španije, međutim, utisak je da “jorgandžije” nisu ni blizu tih partija.
To nam verovatno najbolje pokazuje i tabela obzirom da se ekipa sa “Vanda Metropolitana” nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na petoplasiranu Barselonu, kod koje između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu je ruku na srce četa Čola Simeonea odigrala jedan neverovatan meč na svom terenu protiv Valensije u kom su Madriđani slavili sa 3:2, a ono što je veoma zanimljivo je podatak da su “slepi miševi” vodili na tom susretu sve do prvog minuta sudijske nadoknade, ali su onda Korea i Hermoso u samo dva minuta postigli dva gola i doneli veliku radost svim navijačima Atletika.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Madriđani nekako uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su na stadionu “Dragao” slavili protiv Porta sa 1:3 u direktnom duelu koji je odlučivao putnika u osminu finala.
Time je četa Čola Simeonea ispunila jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu, a drugi će svakako biti plasman na jedno od prva četiri mesta koja donose plasman u Ligu šampiona.
Za protivnika u osmini finala “jorgandžije” su dobili Mančester Junajted, a biće to dvomeč u kome su možda čak fudbaleri Atletiko Madrida i favoriti obzirom da Junajtedu ne cvetaju ruže ove sezone.
Poput Barselone i Madriđani su nedavno elimisani iz Kupa Kralja pa će se u nastavku sezone fokusirati na Ligu šampiona i špansku La Ligu.
Što se tiče gostovanja, do sada je aktuelni šampion odigrao jedanaest mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, tri remija i četiri poraza, a treba napomenuti da “jorgandžije” na četiri poslednja gostovanja ne znaju za trijumf, pošto je ue tom periodu ekipa koju sa klupe predvodi jedan od najboljih taktičara na svetu doživela čak tri poraza uz jedan remi.
Za kraj, argentinski trener ima dosta manje problema oko sastava tima za razliku od svog kolege na klupi Barselone, pa za ovaj meč neće moći da računa na Grizmana i Ljorentea.

Naš predlog

Retko kada nam međusobni mečevi između Barselone i Atletiko Madrida donose dosta golova pa smo mišljenja da će to slučaj biti i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.78.
Nakon jednog poprilično dobrog prelaznog roka za očekivati je da Barsa konačno dođe do trijumfa u duelima sa Atletiko Madridom pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.40.
Za kraj, za one koji su pomalo skeptični u trijumf domaćeg tima, nešto sigurnija varijanta je dupla šansa 1X za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.