NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Pred nama je noć sa pet utakmica u NBA ligi. Predložene kvote i granice u ovom tiketu podložne su promenama i korekcijama.

Vašington Vizardsi – Majami Hit – Hendikep 2 (granica 2.5 poena) @ 1.52 u Meridianbet

Vizardsi (24-28) su između čekića i nakovnja, još jedna ne tako uspešna sezona je na vratima, a oni se nalaze na 11. mestu u Istočnoj konferenciji. Istine radi, tim iz prestonice SAD-a je čini se najbaksuznija ekipa ove sezone u NBA ligi, mnogo tesnih poraza sa neobičnim završnicama. Vodili su + 35 protiv Los Anđeles Klipersa, 8 poena razlike 36 sekundi pre kraja i na kraju izgubili trojkom i dodatnim slobodnim bacanjem Luka Kenarda. Vizardsi su samo u januaru izgubili dva meča trojkama u poslednjim trenucima na svom terenu, u utakmici protiv Čikago Bulsa im je presudio Demar Derozan, a u meču sa Hjuston Rokitsima odlučujuću trojku je dao Kevin Porter Džunior. Sada je već kasno za neke velike promene, strah se uvukao u igrače, na poslednjih 10 mečeva Vizardsi imaju 8 poraza, krivci se traže, očekuju se promene do kraja roka za razmenu igrača (10. februar). Ostaje utisak da je sve moglo biti drugačije da je bilo malo više sportske sreće,  situaciju u Vašingtonu dodatno usložnjava pitanje prve zvezde tima Bredlija Bila. Naime, Bil oteže sa produženjem ugovora, ovaj igrač na leto ima igračku opciju (player option) za sezonu 2022-2023, moglo bi se desiti da Vizardsi ostanu bez bilo kakve kompenzacije za svog najboljeg košarkaša. Sa druge strane Bil i nema sezonu koja bi u potpunosti opravdala ugovor vredan preko 200 miliona dolara za narednih verovatno 5 godina, ovaj igrač ima drastičan pad brojki ove košarkaške godine. Bil je u sezoni 2019-2020 imao 30.5 poena po meču i bio drugi strelac NBA lige iza Džejmsa Hardena, igrač Vizardsa u sezoni 2021-2022 je imao 31.3 poena po meču i opet bio drugi najbolji poenter sada iza Stefa Karija, da bi ove sezone košarkaš tima iz Vašingtona imao 23.2 poena po meču i nalazio se za njega tek na 15. mestu na listi najboljih košgetera. Bilo kako bilo, tim iz Vašingtona će teško naći igrača ovakvog kalibra kao što je Bredli Bil, Vizardsi se nalaze  u njegovoj (ne)milosti, on je i dalje jedan od najboljih bek-šutera u NBA ligi. Bil daje relevantnost Vizardsima, u slučaju da ne ostane u Vašingtonu tim očekuju velike promene, posle odlaska Džona Vola otišao bi još jedan od najprepoznatljivijih igrača u timu iz prestonice.

Majami Hit (34-20) je pomalo neočekivano došao do vodeće pozicije u Istočnoj konferenciji, i čini se da su doveli prava pojačanja u međusezoni. Naime, na okosnicu tima koji je u balonu na Floridi igrao veliko finale sa Los Anđeles Lejkersima 2020. godine, i koji su činili Džejms Batler, Bam Adebajo, Tajler Hiro i Dankan Robinson, između ostalih, pridodati su igrači sa iskustvom osvajanja šampionskog prstena u NBA ligi. Pi Džej Taker ima šampionsku titulu sa Milvoki Baksima prošle sezone (2021), a Kajl Lauri ima trofej sa Toronto Reptorsima iz 2019. godine. Ova ekipa sa vatrenom podrškom i vrelom atmosferom na Floridi bi mogla biti pretežak zalogaj za većinu timova na Istoku u doigravanju.

Na ovom meču u dresu Vizardsa ne bi trebalo da nastupi Bredli Bil zbog povrede ručnog zgloba, dok su u Majami Hitu neizvesni Džimi Batler zbog povrede nožnog palca i Tajler Hiro zbog bolnog kolena. Mora se istaći da su Batler i Hiro učestvovali na poslednjem meču Majamija Hita u pobedi protiv Šarlot Hornetsa i da nije bilo nekih pogoršanja njihovog  zdravstvenog stanja

Naš predlog je hendikep 2 (granica 2.5 poena) na Majami Hit u meču protiv Vašington Vizardsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.52.

Devin Buker (Finiks Sansi) + poeni (granica 28.5) @ 1.85 u Meridianbet

Buker je imao slabo veče u poslednjem meču svojih Finiks Sansa, u utakmici protiv Vašington Vizardsa ovaj bek je igrao samo 30 minuta i za to vreme je dao 11 poena. Na poslednjih 11 mečeva pre utakmice sa Vizardsima, Buker je na 10 mečeva davao 28 ili više poena, dva puta je išao preko 40 poena. Najbolji strelac Sansa ove sezone, Devin Buker, je popravio svoje brojke zahvaljujući boljim igrama u poslednje vreme, sada se nalazi na 11. mestu najboljih strelaca u ligi sa 25.2 poena po meču u proseku. Na toj listi najboljih strelaca u takmičenju nalaze se i igrači Čikago Bulsa na visokim mestima, Demar Derozan se nalazi na 4. mestu sa 27 poena u proseku, dok je Zek Levin na 12. mestu sa 24.7 poena po meču. Sva ova trojica rasnih košgetera bi trebalo da budu učesnici Ol-star meča ove godine, Derozan (5) kao starter, a Levin (2) i Buker (3) u ulozi rezervi, dok se naravno mora dodati i očekivano prisustvo na tom meču i još jednog igrača Finiks Sansa i to Kris Pola (12).

Naš predlog je više poena na Devina Bukera, granica je na 28,5 koševa, a za + je koeficijent 1.85 u kladionici Meridianbet.

Džulijus Rendl (Njujork Niksi) + skokovi (granica 8.5) @ 1.70 u Meridianbet

Njujork Niksi (24-29) su u meču protiv Los Anđeles Lejkersa upisali još jedan poraz ove sezone, 8 na poslednjih 10 mečeva, a tim iz ”Velike jabuke” sa nalazi na 12. mestu u Istočnoj konferenciji. Ipak, meč sa Lejkersima je bio pun uzbuđenja i ohrabrenja za tim iz Njujorka, Niksi su vodili 15 poena na poluvremenu,  jedan od najpoznatijih navijača Niksa, filmski režiser Spajk Li, je plesao pored linije  terena, Er Džej Beret je odigrao utakmicu karijere, dao je 36 poena na kraju, trojku za produžetak, i sa lakoćom je rešavao naizgled teške situacije. Možda upravo ova utakmica sa Lejkersima  bude podsticaj Beretu za nastavak sezone, da dokaže da može biti  temelj Niksa za budućnost. Er Džej Beret je igrao 50 minuta na tom meču, uz 36 poena je imao 8 skokova i 5 asistencija, rame uz rame sa njim solidnu partiju je pružio Džulijus Rendl, ovaj krilni centarje na kraju imao učinak od 32 poena, 16 skokova i 7 asistencija za 41 minut na terenu.Sa druge strane stare boljke Niksa su i dalje tu, Beret i Rendl su dali više od polovine poena svog tima, 68 od 115, samo su ih pratili donekle Evan Furnije sa 15 poena i Alek Burks sa 12 poena. Kemba Voker na poslednjih 7 mečeva ima samo 5 poena u proseku po meču, dva puta u tom periodu je imao nula poena na svom kontu. Teška sezona za četvorostrukog učesnika Ol-star meča, Voker svakako nije očekivao ovakav tretman kod trenera Toma Tibodoa, puno je nepoverenja u tom odnosu. Čini se da bi promenom sredine Kemba Voker učinio pravi korak, gore od ovoga teško da može, ovaj igrač ipak ima samo 31 godinu.

Naš predlog su + skokovi na Džulijusa Rendla, granica je postavljena na 8.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.70.

Donovan Mičel (Juta Džez) + poeni (granica 26.5) @ 1.85 u Meridianbet

Juta Džez (32-21) je vezala 2 pobede u nizu na svom terenu, protiv Denver Nagetsa i Bruklin Netsa, sada se tim iz Solt Lejk Sitija nalazi na 4. mestu u Zapadnoj konferenciji. Posle 8 mečeva odsustva na poslednjoj utakmici se vratio Donovan Mičel i imao je sjajno šutersko veče. Naime, Mičel je za samo 22 minuta na terenu protiv Netsa dao 27 poena, uz šut iz igre 8 od 10, za tri poena 6 od 7, falio je Juti koja je bez njega na tih 8 mečeva imala 6 poraza. Po najavama Rudi Gober bi zbog povrede noge trebalo da propusti i sedmi meč u nizu, Francuz bi ipak trebalo da se vrati na teren u toku ove nedelje, a to je već druga kvalitetnija muzika orkestra Džezera.

Naš predlog su + poeni na Donovana Mičela, granica je postavljena na 26.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 8.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.