Tip dana: Inter – Roma: Murinjo protiv “svog” Intera! Ko će do plasmana u polufinale italijanskog Kupa?

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a osim mečeva u engleskoj Premijer ligi, ovaj dan nam donosi i prvi meč četvrtfinala italijanskog Kupa u kom će Inter na stadionu “Đuzepe Meaca” dočekati Romu.
Biće to ujedno i prilika da Žoze Murinjo odmeri snage sa klubom kom je doneo Tripletu, a oba tima dočekuju ovaj meč nakon neuspeha u prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
Četvrfinalni duel italijanskog Kupa je zakazan za 21 čas.

Inter: Poraz od “rosonera” baš boli!

Sve u klubu je iznenadila odluka Antonija Kontea da napusti ekipu sa kojom je došao do Skudeta što je bio prva titula “neroazura” posle punih deset godina.
Međutim, uprava je prelako odlučila da se odrekne Lukakua i Hakimija, a utisak je da je upravo ovaj duo važio za dva najbolja fudbalera Intera u protekloj sezoni, što je iznerviralo temperamentnog italijanskog stručnjaka koji je otišao sa “Đuzepe Meace”.
Na njegovo mesto je postavljen Simone Inzagi, koji se kako sada stvari stoje dosta dobro snašao u milanskom timu, obzirom da se njegovi puleni trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Napoli i Milan.
U prošlom kolu je odigran “Derbi dela Madonina” i nažalost Inter je poražen od Milana, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio tek drugi poraz “neroazura” u ovoj sezoni, koji su pored toga ostvarili čak šesnaest trijumfa, ali i pet remija.
Naravno, treba podsetiti da je Inter konačno uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je zauzeo drugo mesto u grupi, odmah iza Real Madrida, a za protivnika u osmini finala izabranici Simonea Inzagija su dobili Liverpul, koji slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je tim iz Milana odigrao dvanaest mečeva na “Đuzepe Meaci” i ostvario devet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to baš u prošlom kolu od najljućeg rivala.
U prvom delu sezone je Inter nikad lakše slavio na gostovanju kod Rome, a taj duel na Olimpiku završen je sa više nego ubedljvih 0:3, što je jedna od najubedljivijih pobeda “neroazura” ove sezone.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj susret sa Romom neće moći da računa na Koreu, dok je neizvesno da li će u timu biti najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku – Robin Gosens.

Roma: Koji su krajnji dometi Murinjove Rome?

Veći deo fudbalske javnosti je bio poprilično iznenađen dolaskom Žozea Murinja u Romu, i kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li je to bio pravi potez Rimljana.
Naime, u ovom trenutku se “Vučica” nalazi na sedmom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata ne donosi plasman u evropska takmičenja, što bio svakako bio ogroman neuspeh obzirom da je primarni cilj tima sa Olimpika bio plasman na jedno od prva četiri mesta, što donosi Ligu šampiona.
Ruku na srce, u ovom trenutku četa Žozea Murinja ima isti broj bodova kao i šestoplasirani Lacio, koji ima bolji međusobni skor.
U prošlom kolu su Rimljani ponovo razočarali sve svoje navijače obzirom da su na svom terenu samo remizirali protiv Đenove, a taj duel je završen bez golova, iako su Grifoni jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja italijanskog fudbala.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je sedmoplasirani tim na tabeli drastično oštećen na tom susretu, obzirom da im je poništen gol u sudijskoj nadoknadi, nakon čega je temperamentni Murinjo “grmeo” na konferenciji za medije.
Roma je sa dosta uspeha završila grupnu fazu Lige Konferencija i uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, pošto je takmičenje okončala na prvom mestu u grupi, što je ovom timu doneo direktan plasman u osminu finala.
Što se tiče mečeva na strani, do sada su Rimljani odigrali jedanaest mečeva na strani i utisak je da se baš i nisu proslavili obzirom da su u tom periodu ostvarili pet trijumfa i čak šest poraza, bez remija.
Portugalski stručnjak za ovo veoma teško gostovanje kod Intera u takmičenju u kom Roma ima velike ambicije neće moći da računa na Spinacolu koji je doživeo tešku povredu još na Evropskom prvenstvu prošle godine, dok su svi ostali fudbaleri Vučice u potpunosti spremni za četvrtfinale italijanskog Kupa.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na tradiciju, videćemo da nam međusobni mečevi između Intera i Rome donose pregršt golova, a to treba očekivati i ove večeri na stadionu “Đuzepe Meaca” zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.
Iako je Inter favorit, sigurno je da će i četa Žozea Murinja imati šta da poruči na ovom gostovanju, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.76.
Utisak je da će se Inter u nastavku šampionata isključivo fokusirati na odbranu Skudeta u Seriji A i što bolji plasman u Ligi šampiona, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom na Romu i odigrate igru X2 koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.