NBA tiket (utorak-sreda)

Tačno deset utakmica u NBA ligi na programu je u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu. Podsećamo da su kvote i granice podložne promenama.

Anferni Simons (Portland Trejlblejzersi) + poeni (granica 19.5) @ 1.85 u Meridianbet

U Portlandu  se polako zatvara jedna stranica istorije, tim iz Oregona je 8 godina uzastopno bio učesnik plej-ofa, 5 puta je u tom periodu ispadao u prvoj rundi, dva puta u drugoj i jednom je išao do finala Zapadne konferencije. Portland Trejlblejzersi (21-33) se trenutno  nalaze na 11. mestu na Zapadu, ove sezone je sasvim izvesno da neće voditi velike bitke u doigravanju. Borba za to poslednje deseto mesto koje vodi na plej-in turnir je i dalje otvorena, ali čini se da je ovaj tim krenuo put građenja tima (rebuilding). Naime, trejdovana su dva startera Norman Pauel i Robert Kovington, treći član prve petorke i prva zvezda tima Demijen Lilard je povređen, Jusufu Nurkiću ističe ugovor na leto, dok peti starter Si Džej Mekolum je na meti velikog broja klubova u sezoni trejdova i postoji mogućnost da promeni sredinu do kraja roka za razmenu igrača.

Problemi koje je Si Džej Mekolum imao sa plućima, a onda i odsustvo Demijena Lilarda zbog povrede abdomena, su u potpunosti otvorila vrata Anferniju Simonsu. Na 14 mečeva u 2022. godini Simons ima preko 20 (20.5) poena u proseku po meču, uzima preko 10 šuteva za tri poena na tih 14 utakmica. Primera radi, na 1. mestu u NBA ligi po broju uzetih šuteva za 3 poena se nalazi Stef Kari sa 12.5 pokušaja, na 2. mestu je Fred Vanvlit sa 9.9 i na 3. mestu je Demijen Lilard sa 9.8. Oslabljeni Portland u nastavku sezone ne bi trebalo baš da bude ravnopravni takmac tokom cele utakmice protiv jačih timova, biće tu i ubedljivih poraza, ali čini se da Orlando Medžik (12-43) ekipa sa najslabijim odnosom pobeda i poraza u takmičenju nije jedan od takvih, preteških suparnika za Trejlblejzerse. U noćašnjem meču Simons bi za direktne rivale trebalo da ima mladi bekovski par tima sa Floride, Kola Entonija i Džejlena Sagsa, što je svakako prilika za nadigravanje beka Portlanda Trejlblejzersa u ovom meču.

Naš predlog su + poeni na Anfernija Simonsa, granica je postavljena na 19.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Bruklin Netsi – Boston Seltiksi – Hendikep 2 (granica 4.5 poena) @ 1.68 u Meridianbet

Bruklin Netsi (29-24) imaju 8 vezanih poraza, nalaze se na 7. mestu na Istoku, a bez Kevina Durenta imaju 2 pobede i 9 poraza. Vraćaju se sa gostujuće turneje sa timovima iz Zapadne konferencije, na 5 utakmica imaju isto toliko neuspeha. Na meču sa Boston Seltiksima u dresu Bruklin Netsa neće biti 4 od 6 dvocifrenih igrača u poenima u proseku ove sezone u timu iz Njujorka. Naime, prvog strelca tima, Kevina Durenta (29.3), zbog povrede kolena neće biti još neko vreme, i tek posle Ol-star pauze se očekuje povratak vrsnog košgetera. Nema ni drugog najboljeg poentera Netsa Kajri Irvinga (23.2), ovaj bek ne može da igra domaće mečeve zbog epidemioloških propisa koji važe u Njujorku. Izostaće po najavama i peti najbolji strelac tima Lamarkus Oldridž (13.4) i to zbog povrede levog skočnog  zgloba , dok šesti, i poslednji dvocifreni u poenima, Džo Heris (11.3), takođe zbog povrede levog skočnog zgloba nije odigrao meč još od novembra i prognoze za njegov skori povratak na teren i nisu najoptimističnije. Netsi od istaknutijih pojedinaca u noćašnjoj utakmici  mogu da računaju pre svega na Džejmsa Hardena (22.5) i Peti Milsa (13.8), a ostali veterani daju relativno slab učinak ove sezone. Blejk Grifin ima 6.8 poena i 4.4 skoka u proseku po meču, šestostruki učesnik Ol-star meča u najvećem broju utakmica ove sezone pokazuje kako izgleda igrač koji se kroz karijeru mahom oslanjao na atleticizam, a sada atleticizma više nema, bar ni blizu kao pre. Pol Milsap je na izlaznim vratima, očekuje se u bliskoj budućnosti da se nađe modalitet njegovog odlaska iz Njujorka. Sa druge strane Džejms Džonson je počeo da daje znakove života u poslednje vreme, ovaj košarkaš bi mogao svojim iskustvom da doprinese timu u nastavku sezone. Oko Hardena se u poslednje vreme vezuju brojne spekulacije o njegovom statusu u Bruklin Netsima, govori se o prelasku u Pensilvaniju, posebnoj vezi ovog igrača i predsednika košarkaških operacija Filadelfije Seventisiksersa Derila Morija. Taj  blizak odnos ima svoje utemeljenje još iz vremena provedenog u Hjuston Rokitsima. Pominje se leto za Hardena, mada ima i govorkanja da postoje kontakti između ova dva tima i u ovom periodu. Sad teško je proceniti šta je tu istina, a šta nije, Netsi se nalaze u lošoj seriji, ali to nije toliko alarmantno, mnogo je bolje imati čistu situaciju i kompletan sastav u doigravanju, makar i slabije stajali na tabeli, nego po svaku cenu i rizik povreda juriti visoku poziciju na lestvici. Što se tiče povreda, kod Hardena su samo u poslednje vreme prijavljene  povrede noge i šake, ovaj bek nije igrao na 3 od 5 poslednjih mečeva svog tima. Netsi ove sezone bolje igraju u gostima, gde imaju skor 17-11, na svom terenu ekipa iz Njujorka ima skor 12-13.

Boston Seltiksi (30-25) se nalaze na 8. mestu u Istočnoj konferenciji, eventualnom pobedom  u međusobnom duelu preskaču Bruklin Netse na tabeli u Istočnoj konferenciji. Tim iz Masačusetsa ima 5 pobeda u nizu, 7 trijumfa na poslednjih 8 mečeva, dolaze naoštreni i sa skoro svom raspoloživim snagama  u Njujork, da zadaju još jedan udarac posrnulom, direktnom rivalu. Ovo nije samo obična pobeda za Seltikse, ako bi savladali Netse sebi bi upisali još jednu pobedu, ali bi i Bruklinu upisali još jedan neuspeh.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 4.5 poena) na Boston Seltikse u meču protiv Bruklin Netsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.68.

Denver Nagetsi – Njujork Niksi – Hendikep 1(granica 4.5 poena) @ 1.52 u Meridianbet

Nagetsi (29-24) se nalaze na 6. mestu u Zapadnoj konferenciji, posle meča sa Njujork Niksima imaju relativno težak raspored. Naime, na predstojećih 5 utakmica tim iz Kolorada očekuju dueli sa Boston Seltiksima, Toronto Reptorsima i Golden Stejt Voriorsima između ostalih. U meč protiv Niksa, koji su noćas imali utakmicu, Nagetsi ulaze na krilima ubedljive pobede protiv Bruklin Netsa (124:104) i žele da upišu još jedan trijumf na svom kontu.

Njujork Niksi (24-30) su noćas posle poraza od Los Anđeles Lejkersa nakon produžetka, izgubili i od Jute Džez, drugi po redu meč na turneji od 5 mečeva sa timovima iz Zapadne konferencije. U drugoj zaredom utakmici u dva dana (back-to-back) za tim iz Njujorka sledi okršaj sa Denver Nagetsima i preostaju im još dvoboji sa Golden Stejt Voriorsima i Portland Trejlblejzersima.  Niksi igraju bolje na ova dva poslednja meča u odnosu na veći deo sezone, ipak nemaju snage da uspešno privedu meč kraju, skraćena rotacija i mali učinak igrača sa klupe donose prevagu na stranu suparnika. U meču sa Lejkersima Er Džej Beret je igrao 50 minuta, a na noćašnjem meču u Solt Lejk Sitiju je ovaj košarkaš proveo na terenu 43 minuta, Džulijus Rendl je igrao 41 minut u Los Anđelesu i 38 minuta protiv Jute. Ova dva igrača su dala 121 poen od 219 poena (55.25 %) Niksa na poslednja dva meča, Evan Furnije je dodao još 31 (15+16) poen, dok su ostali igrači učestvovali u manjoj meri na te dve utakmice. Tim iz ”Velike jabuke” je ispustio 15 poena prednosti (71:56) koje su imali posle prvog poluvremena u meču sa Lejkersima, dok je Juta Džez prelomila u poslednjoj četvrtini i taj period dobila sa 13 poena razlike (31:18).

Naš predlog je hendikep 1 (granica 4.5 poena) na Denver Nagetse u meču protiv Njujork Niksa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.52.

Vendel Karter Džunior (Orlando Medžik) + skokovi (granica 9.5) @ 1.72 u Meridianbet

Orlando Medžik (12-43) je ekipa sa najslabijim skorom u dosadašnjem delu sezone u NBA ligi, sa druge strane ovaj tim ima verovatno i jednu od najmlađih startnih petorki u takmičenju. Naime, Kol Entoni (2000), Džejlen Sags (2001), Franc Vagner (2001), Vendel Karter Džunior (1999) i Mo Bamba (1998) se trude svim silama. Nema govora o namernom gubljenju mečeva, ali jednostavno čini se da ponekad to neiskustvo dođe do izražaja, mladi momci tima sa Floride imaju nekoliko vrednih skalpova ove sezone, pobedili su Jutu Džez, Denver Nagetse i Dalas Maverikse između ostalih. Najbolji skakač Orlando Medžika, i momak koji je na 12. mestu liste najboljih skakača u NBA ligi, je Vendel Karter Džunior sa 10.2 skoka po meču u proseku. Medžik iza sebe ima dva teška poraza na svom terenu od – 20 (115:135) protiv Memfis Grizlisa i sa – 33 (83-116) protiv Boston Seltiksa, mogla bi se očekivati pozitivna reakcija u timu iz Orlanda u meču protiv renoviranih Portland Trejlblejzersa. Ekipa Orlando Medžika ima više pobeda (7) na strani ove sezone nego na svom terenu (5).

Naš predlog su + skokovi na Vendela Kartera Džuniora, granica je postavljena na 9.5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.72.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 8.12.

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.