Tip dana: Rajo Valjekano – Betis: Andalužani igraju atomski fudbal, ali pita se tu nešto i Radamel Falkao!

U sredu je na programu baš dosta zanimljivih mečeva za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali prvi polufinalni duel španskog Kupa Kralja između Rajo Valjekana i Betisa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Rajo Valjekano: Falkao i drugari jure veliko finale!

Kako sada stvari stoje utisak je da bi ova sezona mogla da bude posebna po mnogo čemu kada je u pitanju ekipa Rajo Valjekana.
Naime, pre svega treba reći da je klub pre početka šampionata iznenadio praktično celu fudbalsku javnost, obzirom da je Radamel Falkao potpisao za Valjekano.
Kolumbijski reprezentativac je do sada postigao pet golova u svom novom klubu, a mora se priznati da na dosta mečeva i nije nastupao zbog povrede.
Drugi pokazatelj da će ovo biti sezona za pamćenje je drugi plasman u istoriji u polufinale španskog Kupa Kralja, a prvo još od sezone 1981/82.
Naime, u četvrtfinalu je ekipa iz Valjehasa bez većih problema slavila na svom terenu protiv Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pobedonosni gol za domaći tim postigao je Oskar Treho u 44. minutu iz penala, što je označilo veliko slavlje navijača Rajo Valjekana.
Kada je u pitanju La Liga, nakon fantastičnog starta prvenstva i u jednom trenutku pozicije broj četiri, Falkao i drugari pružaju nešto slabije partije u poslednje vreme, pa se u ovom trenutku tim sa stadiona “Valjekas” nalazi na devetom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli, a poznato je da je to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Konferencije.
Na četiri poslednja meča Rajo ne zna za trijumf, a mora se priznati da im ni raspored nije išao na ruku. U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli doživeo poraz na gostovanju kod Selte, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Rajo Valjekano odigrao jedanaest mečeva na svom stadionu, i trenutno je treći najuspešniji domaćin u ligi, pošto je u tom periodu ostvario osam trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz, i to u poslednjem meču koji su odigrali pred svojim navijačima, kada je pobedu odneo Atletik Bilbao pošto je taj meč završen rezultatom 0:1.

Betis: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Utisak je da su fudbaleri Betisa najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju španske La Lige. Naime, tim iz Andaluzije se u ovom trenutku nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što bi svakako bio ogroman uspeh za tim sa “Benito Viljamarina”.
Ruku na srce, u prošlom kolu su zeleno-beli u jednom od dva derbija kola poraženi na svom terenu od Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 0:2, pa u ovom trenutku Betis ima dva boda viška od četvrtoplasirane Barselone, i čak četiri boda više u odnosu na petoplasirani Atletiko Madrid.
Ako izuzmemo taj poraz mora se priznati da su Andalužani igrali fenomenalno u poslednje vreme, pošto su vezali dva ubedljiva trijumfa u prvenstvu, ali i pobedu u četvrtfinalu Kupa Kralja na nimalo prijatnom gostovanju kod Real Sosijedada, kada je bilo čak 0:4.
Inače, fudbaleri Betisa su prošlu sezonu završili na sjajnom šestom mestu na tabeli što je između ostalog ovog timu i donelo plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da su Andalužani uspeli da dođu do plasmana u šesnaestinu finala Liga Evrope, i to pošto su u svojoj grupi zauzeli drugo mesto uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, ali i bod viška od trećeplasiranog Seltika.
Za protivnika u nokaut fazi su fudbaleri Betisa dobili ruski Zenit, i nema nikakve sumnje da će to biti jedan od neizvesnijih dvomeča šesnaestine finala.
Što se tiče partija na strani, do sada su izabranici trenera Pelegrinija koji radi sjajan posao u ovom klubu odigrali jedanaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, dva remija i tri poraza.
Za kraj, do sada su Betis i Rajo Valjekano već odigrali dva meča ove sezone, i to pošto su u prvom Andalužani u jednom fenomenalnom duelu na “Benito Viljamarinu” slavili sa 3:2, a početkom januara na “Valjehasu” je bilo 1:1, uz podatak da su zeleno-beli dobar deo susreta igrali sa igračem manje obzirom da je u 30. minutu isključen Moreno.

Naš predlog

Biće ovo susret između dva možda i najprijatnija iznenađenja u ovogodišnjem izdanju španskog fudbala, i nema nikakve sumnje da nas očekuje i te kako zanimljiv dvomeč.
Prednost ovog puta dajemo domaćoj ekipi koja će sasvim sigurno sve karte baciti na Kup Kralja, dok će prioritet Betisa biti plasman na jedno od prva četiri mesta u prvenstvu, što bi ovom timu donelo plasman u Ligu šampiona, pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.80.
Generalno, mečevi između ova dva tima nam po tradiciji donose dosta golova, a mišljenja smo da će to slučaj biti i ovog puta, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.
Za kraj, možda je zapravo i najrealnije da na meču između Rajo Valjekana i Betisa i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.