NBA tiket (sreda-četvrtak)

Na šest terena igraće se ove noći u američkoj NBA ligi. Nije previše utakmica, ali bi trebalo da bude zanimljivo. Kvote i granice koje smo predložili mogu biti promenjene.

Šarlot Hornetsi – Čikago Bulsi – Ukupno poena + (granica 230.5) @ 1.90 u Meridianbet

Hornetsi (28-27) su pali na 9. mesto u Istočnoj konferenciji posle 5 poraza u nizu. Četiri od pet neuspeha u tom periodu su pretrpeli na svom terenu. Za ekipu koja spada među najefikasnije u NBA ligi, nalaze se na 2. mestu po broju datih poena (113.3), Hornetsi su bili nekarakteristično neefikasni u poslednje vreme. Na 4  poslednja meča u svojoj dvorani Šarlot daje samo 94.5 poena u proseku, 3 od 4 poraza su bila sa 15 ili više poena razlike. Hornetsi moraju da se vrate svom stilu igre, to je napadačka košarka, sa mnogo poseda, ponekad se ne obazirajući na odbranu, igrati na koš više, ne postoji drugi recept za uspeh za tim iz Severne Karoline.

Čikago Bulsi (33-21) su sa dva vezana poraza pali sa prvog na deobu trećeg i četvrtog mesta sa Klivlend Kavalirsima na Istoku. Moraju da se vrate na pobednički kolosek, a Istočna konferencija je nikad uzbudljivija, razlika od prvog na tabeli Majami Hita (35-20) do osmog Bruklin Netsa (29-25) je samo u 5 poraza, sa druge strane Finiks Sansi (44-10) vodeći tim Zapada ima 19 poraza manje od osmoplasiranih Los Anđeles Klipersa (27-29).

Naš predlog su ukupno poeni + (granica 230.5) na meču Šarlot Hornetsa i Čikago Bulsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.90.

Majls Bridžis (Šarlot Hornetsi) + poeni (granica 20.5) @ 1.85 u Meridianbet

Šarlot Hornetsi ne samo da se nalaze u negativnoj seriji, već su imali i peh sa povredom jednog od bitnijih igrača u timu, povredio se Gordon Hejvurd i zbog povrede levog skočnog zgloba neće ga biti na terenu neko vreme. Majls Bridžis je najbolji stelac Hornetsa ove sezone sa 19.8 poena u proseku po meču, ovaj krilni igrač bi morao biti još agresivniji u napadu u izostanku još jednog krilnog košarkaša Šarlota, Gordona Hejvurda. Hornetsima je potrebna neka pobeda do Ol-star pauze, Čikago Bulsi možda i nisu savršena ekipa za takvu situaciju, sa druge strane trijumf protiv jačih rivala podiže  još više samopouzdanje.

Naš predlog su + poeni na Majlsa Bridžisa, granica je postavljena na 20.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Lamelo Bol (Šarlot Hornetsi) + asistencije (granica 7.5) @ 1.72 u Meridianbet

Hornetsi su timski dobri u asistencijama, nalaze se na 4. mestu u NBA ligi, ispred njih su samo San Antonio Sparsi, Golden Stejt Voriorsi i Denver Nagetsi. Najbolji asistent Hornetsa i deseti u celoj ligi je Lamelo Bol sa 7,5 asistencija u proseku po meču. Bol će po prvi put u svojoj kratkoj karijeri, u drugoj sezoni u ligi, biti učesnik Ol star-meča, plejmejker Hornetsa je naknadno dobio poziv i igraće na utakmici svih zvezda umesto povređenog Kevina Durenta. Mlađi Bol neće na utakmici protiv Čikago Bulsa za direktnog rivala imati starijeg brata Lonza, čini se se da bi to mogla biti olakšavajuća okolnost za igrača Šarlota.

Čikago Bulsi ne samo da neće moći da računaju na Lonzo Bola, zbog povrede levog kolena, već nema ni Aleksa Karuza zbog povrede desnog ručnog zgloba. U odsustvu ova dva igrača veću šansu je dobijao mladi Ajo Dosunmu, po najavama neče biti ni ovog igrača u redovima tima iz Ilinoisa u meču sa Hornetsima. Dosunmu je upravo bio agresivan u odbrambenim zadacima, uporan je, ima energiju, ne odustaje lako, i verovatno će se primetiti izostanak svih ovih bekova, otvara se još veća šansa za kreativnog i maštovitog Lamelo Bola.

Naš predlog su + asistencije na Lamelo Bola, granica je postavljena na 7.5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.72.

Portland Trejlblejzersi – Los Anđeles Lejkersi – Hendikep 2 (granica 4.5 poena) @ 1.50 u Meridianbet

Jedan od vodećih NBA insajdera Adrijan Vojnarovski je u jednom od svojih tvitova napisao da namera Portland Trejlblejzersa nije da se povuku (retreat), što valjda znači da ne idu u potpuno novo građenje tima (rebuilding), već da je želja da reoblikuju (reshape) tim oko prve zvezde Demijana Lilarda, na način da sada imaju prostora u ukupnom iznosu novca za plate igrača (NBA salary cap), a da ne plate porez na luksuz ( NBA luxury tax), i da tako dovedu na leto nekog vrhunskog igrača. Naravno, u ovo bi mogao da poveruje samo neko ko i dalje veruje u Deda Mraza, kakvo reoblikovanje oko Lilarda u Oregonu na leto, Trejlblejzersi su upravo trejdovali 3 od 5 startera, a zauzvrat  igrački nisu dobili mnogo.

Džoš Hart koji je došao iz Nju Orleans Pelikansa, i bio u paketu za Si Džej Mekoluma, je solidan, komplementaran igrač, ima garantovani ugovor na ovu i još jednu godinu, da bi poslednja, treća, godina ugovora bila igračka opcija (player option). Od ostalih novih košarkaša koji su došli putem trejdova vredi istaći još i Erika Bledsoa koji je došao iz Los Anđeles Klipersa kao zamena u trejdu za Normana Pauela, ovaj igrač ima ugovor za ovu i sledeću godinu, takođe mora se dodati da startnom centru Portlanda Jusufu Nurkiću ugovor ističe na leto. Portlandu fali jedno 4 do 5 igrača u rotaciji da bi uopšte mogli da uđu konkurenciju za plej-of sa ozbiljnim timovima u Zapadnoj konferenciji, tako da bi ostanak Lilarda u ovakvim Trejlblejzersima bio veliko iznenađenje. Postoje 3 načina za građenje tima u NBA ligi, ti načini  su preko NBA drafta (1), putem potpisivanja slobodnih agenata (2) i preko trejdova (3), uz ogradu da ako dolazite sa ”malih tržišta” (small market) vaše šanse za potpisivanje najboljih slobodnih agenata su male, skoro pa nikakve. Pošto u Portlandu nisu nešto naročito dobri u trejdovima, a neki bolji slobodni agenti bi mogli da dođu u slučaju da budu preplaćeni, vrhunski već teško, preostaje jedino treći, najzdraviji put, a to je  NBA draft. Na kraju krajeva Portland Trejlblejzersi su u eri Demijana Lilarda bili dobri upravo preko NBA drafta. Naime, Lilard je biran kao 6. pik na NBA draftu 2012. godine i dao je sve od sebe za ovu franšizu, a Si Džej Mekolum je biran kao 10. pik na draftu 2013. godine.

Los Anđeles Lejkersi (26-29) se nalaze na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji, noćas su ubedljivo izgubili od aktuelnih šampiona Milvoki Baksa rezultatom 131:116, razlika na kraju je još i pristojna, tim iz Kalifornije je poslednju četvrtinu dobio + 9 (31:22). Poslednje vesti iz Los Anđelesa je da se zahtevaju velike promene, vremena nema mnogo što se tiče trejdova, trejd dedlajn (NBA trade deadline) je sutra. Ugovor Rasela Vestbruka je toksičan, nešto preko 44 miliona za ovu godinu i još nešto preko 47 miliona za sledeću, ta poslednja godina ugovora je igračka opcija (player option). Publika u Los Anđelesu je okrenula ledja Vestbruku, zvižde, negoduju, naravno da nisu zainteresovani za gledanje bacanja cigli (bricks). Nažalost, Vestbruk ne može da izdrži ovoliki pritisak, to niko ne može, a upravo je on targetiran kao najveći krivac. Važi za igrača manje za Lejkerse, da je najbolje kada stoji u uglu ili još bolje na klupi, da jedino i igra zbog svog velikog ugovora i na račun svoje prošlosti. To naravno nije fer, ali život nije fer, možda u drugim okolnostima, ili kad se stvari malo slegnu, u Los Anđelesu situacija se popravi za legendarne Lejkerse.

Naš predlog je hendikep 2 (granica 4.5 poena) na Los Anđeles Lejkerse u meču protiv Portland Trejlblejzersa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.50.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridianbet iznosi 9.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.