Tip dana: Liverpul – Lester: Rodžers preti ”svom” Liverpulu koji je još bez Manea, ali vraća se “Faraon”!

U četvrtak je takođe izuzetno interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i duel između Liverpula i Lestera u okviru 24. kola engleske Premijer lige.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Liverpul: Period bez Salaha i Manea je sjajno prošao!

Sva je prilika da će Liverpul i ove sezone ostati bez titule šampiona Engleske, obzirom da Mančester Siti u ovom trenutku ima ogromnu razliku koja iznosi devet bodova, uz podatak da Redsi imaju i meč manje.
Poznato je da je tim sa Enfilda proteklih nekoliko nedelja bio bez Salaha i Manea koji su bili sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija i zanimljivo je da su baš ova dva fudbalera ukrstila koplja u velikom finalu, u kom je Senegal za koji nastupa Sadio Mane slavio i došao do prve titule šampiona Afrike.
Kada smo već kod perioda bez dvojice možda i najboljih fudbalera Liverpula, mora se priznati da su izabranici Jirgena Klopa odigrali nekoliko sjajnih mečeva.
U najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala Redsi su vezali dva veoma lagana trijumfa, i to prvo protiv Brentforda na svom terenu, a onda i protiv Kristal Palasa u gostima kada je bilo 3:0.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je četa Jirgena Klopa izborila plasman u finale Liga Kupa i to pošto su u dvomeču bili bolji od Arsenala, pa slobodno možemo konstatovati da odsustvo Salaha i Manea nije previše odrazilo na ekipu koja je 2020. godine došla do šampionske titule posle punih trideset godina.
Kada je Liga šampiona u pitanju, utisak je da Redsi slove za jedne od najozbiljnijih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja, a grupnu fazu je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što je za čak jedanaest bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid koji je jedva došao do plasmana u narednu fazu.
Za protivnika u osmini finala Liverpul je dobio Inter, što će biti jedan od derbi mečeva ove faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Po poslednjim informacijama koje stižu sa Ostrva, Mane će propustiti i ovaj susret pošto je dobio produženi odmor od Jirgena Klopa, dok je Salah doputovao u Liverpul i po svemu sudeći će početi meč sa klupe.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao deset mečeva na Enfildu i jedina je ekipa koja nema poraz na svom stadionu, obzirom da su Redsi u tom periodu ostvarili sedam trijumfa i tri remija.

Lester: “Lisice” nisu na nivou od prošle sezone!

Ako se vratimo na poslednje dve sezone Lestera u Premijer ligi doći ćemo do zaključka da je ova ekipa sve ono dobro što je gradila čitavim delom šampionata, po neslavnom običaju “prosipala” u poslednjim kolima.
Zanimljivo je da su popularne Lisice u poslednja dva šampiona praktično u poslednjem kolu ostale bez plasmana u Ligu šampiona, pa su morale da se zadovolje sa učešćem u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope.
Utisak je da smo od čete Brendana Rodžersa očekivali dosta više u ovom takmičenju, obzirom da je Lester nažalost na kraju zauzeo treću poziciju u grupi pa će u nastavku evropske sezone nastupiti u novoformiranoj Ligi Konferencije, gde će bez ikakve sumnje ovaj tim biti jedan od glavnih favorita za trofej, naravno, ako Lisice bude imale ambicije u ovom takmičenju.
Što se tiče Premijer lige, treba biti realan pa reći da smo od nekadašnjeg šampiona Engleske daleko više očekivali, obzirom da se tim sa “King Pauera” trenutno nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, i vrlo lako se može desiti da ovu ekipu naredne sezone ne gledamo u evropskim takmičenjima.
Na poslednjih pet susreta Lester je ostvario dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Brajtona, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Naravno, treba podsetiti da su Lisice nedavno odigrale jedan sjajan meč na svom terenu protiv Liverpula i slavile sa 1:0, a sigurno je da će četa Brendana Rodžersa pokušati nešto slično da ponovi i ovog puta iako će to biti poprilično težak zadatak obzirom da se ovaj duel igra na Enfildu.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima do sada je desetoplasirani tim na tabeli odigrao devet mečeva na strani i baš se i nije proslavio, obzirom da je u tom periodu Lester ostvario samo dva trijumfa, tri remija i četiri poraza.
Ipak, podatak koji bi mogao da obraduje sve navijače ovog tima je da je Lester na dva poslednja međusobna susreta sa Liverpulom u Premijer ligi ostvario oba trijumfa, zbog čega sasvim sigurno tim sa “Kin Pauera” u veoma lepom raspoloženju putuje na ovo gostovanje kod drugoplasiranog tima na tabeli.

Naš predlog

Još uvek je neizvesno da li će Salah nastupiti na ovom susretu, a kada je u pitanju Sadio Mane, on sigurno neće igrati večeras obzirom da je dobio odmor od Jirgena Klopa. Sa druge strane, Lester će ovaj meč odigrati bez svog najboljeg fudbalera Vardija, pa je veliko pitanje koliko mogu “Lisice” na ovom gostovanju.
Obzirom da će i jedna i druga ekipa na “Enfildu” vrlo verovatno nastupiti bez svojih najboljih fudbalera, savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i da se fokusirate na golove, kojih će po svemu sudeći i biti na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.84.
Lester je u prethodnih nekoliko mečeva zadavao dosta problema “Redsima” i smatramo da će i na ovom duelu na “Enfildu” Lester uspeti da postigne makar jedan gol zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.67.
Za kraj, kombinacija GG4+ u Meridianbetu nam donosi fantastičnu kvotu 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.