Tip dana: Viljareal – Real Madrid: Madriđani potapaju “žutu podmornicu”!

U subotu je na programu nekoliko fenomenalnih mečeva a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “El Madrigalu” gde će fudbaleri Viljareala ugostiti Real Madrid.
Meč između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 15 minuta.

Viljareal: Emeri radi sjajan posao!

Malo ko je očekivao da će Viljareal prošle sezone doći do trofeja u Ligi Evrope, koja je utisak bila nikad jača, obzirom da je “žuta podmornica” u velikom finalu slavila protiv Mančester Junajteda, koji je bio favorit na tom susretu.
Trijumfom u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju Unai Emeri je još jednom svima pokazao da je pravi specijalac za trofej u Ligi Evrope, mada bivši strateg PSŽ-a, Sevilje i Arsenala i bez toga radi sjajan posao na “El Madrigalu”.
Naime, trijumf u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je Viljarealu doneo plasman u Ligu šampiona, gde je ova ekipa odigrala nekoliko sjajnih mečeva, a posebno se tu ističe onaj poslednji u grupnoj fazi u Bergamu, kada je Viljareal u direktnom duelu za prolazak u narednu fazu slavio nad četom Đanpjera Gasperinija i osvojio drugo mesto u grupi.
Za protvnika u nokaut fazi tim sa “El Madrigala” je dobio italijanski Juventus koji pruža sjajne partije od kako je u klub stigao Dušan Vlahović i sigurno je da će to biti jedan i te kako interesantan dvomeč, iako valja napomenuti da je Viljareal već ostvario svoj primarni cilj kada je u pitanju Liga šampiona, što svakako i jeste bio prolazak u osminu finala.
Što se tiče španske La Lige, u prošlom kolu su izabranici Unai Emerija odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod trećeplasiranog Betisa i slavili sa 0:2, pa se u ovom trenutku Viljareal nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, a upravo ta četvrta pozicija će i biti primarni cilj “žute podmornice” u ovogodišnjem izdanju La Lige, pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ekipa koju sa dosta uspeha predvodi Unai Emeri odigrala dvanaest mečeva kao domaćin i doživela samo dva poraza, uz čak sedam trijumfa, ali i tri remija, a poslednji duel na svom terenu šestoplasirani tim na tabeli je odigrao nedavno protiv Majorke kada je “žuta podmornica” bez većih problema slavila sa 3:0.
Za kraj, trener Viljareala za ovaj veoma važan meč sa Madriđanima neće moći da računa na Kokelina, Morena i Penu koji su povređeni.

Real Madrid: Madriđani i dalje bez Benzeme!

Ako je prošla sezona bila poprilično uspešna za ekipu Viljareala, onda to sigurno ne možemo reći i za Madriđane koji se nisu proslavili u La Ligi, ali ni u Ligi šampiona, gde kraljevski klub uvek ima najviše moguće ciljeve.
Pred početak šampionata, klub sa “Santjago Bernabeua” je za trenera imenovao legendarnog Karla Ančelotija, i deluje da je to bio pun pogodak.
Naime, u ovom trenutku se Real nalazi na prvom mestu na tabeli španske La Lige uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Sevilju, koja ruku na srce ima i meč više, obzirom da su Andalužani u premijernom susretu 24. kola bez većih problema na “Sančez Pichuanu” sinoć savladali Elče sa 2:0.
Bilo kako bilo, Madriđani drže sve u svojim rukama, a pobedom nad Viljarealom bi ponovo pobegli Sevilji na šest bodova prednosti što u prvenstvu kakvo je špansko nije nimalo naivna razlika.
Već nekoliko nedelja Karlo Ančeloti ne može da računa na svog najboljeg fudbalera Karima Benzemu koji je povređen, i evidentno je da kraljevski klub u tom periodu postiže nešto manje golova nego što je to slučaj kada francuski fudbaler predvodi napad ovog tima, ali ono što je najbitnije je da rezultati nisu izostali.
Ruku na srce, u prošlom kolu je prvoplasirani tim na tabeli uz dosta muke na svom terenu došao do trijumfa nad Granadom, a jedini gol na meču postigao je Asensio, što je bio povod za veliko slavlje na “Santjago Bernabeu”.
Poput Viljareala i Madriđani su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto ispred Intera, kog su oba puta pobedili.
Nažalost, žreb ni ovog puta nije bio naklonjen izabranicima Karla Ančelotija koji su za protivnike u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja dobili PSŽ, a prvi duel između ova dva giganta je zakazan za utorak, pa nije isključeno da italijanski stručnjak odmori neke od svojih najboljih fudbalera, kako bi bili u potpunosti spremni za meč sa Parižanima.
I bez toga, situacija nije baš najbolja, obzirom da Benzemu kao što smo već napomenuli neće biti ni na ovom susretu, dok su za sada neizvesni Diaz, Azar i Mendi.
Za kraj, Real je do sada odigrao jedanast mečeva na strani i doživeo samo jedan poraz i to od Hetafea, dok je u ostalim susretima lider na tabeli ostvario čak osam trijumfa uz dva remija.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko poslednjih međusobnih mečeva između Viljareala i Real Madrida doći ćemo do zaključka da su ti susreti uglavnom završeni bez pobednika, što je bio slučaj i u poslednjem susretu između ove dve ekipe kada nije bilo golova.
Mišljenja smo da će ih ovog puta ipak biti, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.84.
Smatramo da lider na tabeli neće doživeti poraz na “El Madrigalu” zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.
Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom dvojkom za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.