Derbi dana: Napoli – Inter: Vezuv podrhtava – pobeda nad Interom donosi prvo mesto na tabeli!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva a derbi dana se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Inter.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Napoli: Može li četa Lučana Spaletija da osvoji Skudeto?

Navijači Napolija još uvek ne mogu da prebole završetak prošlog šampionata, kada je ova ekipa u bukvalno poslednjem kolu ostala bez plasmana u Ligu šampiona, i to pošto su Napolitanci mimo svih očekivanja na stadionu “Diego Armando Maradona” odigrali nerešeno sa Veronom i ostali bez četvrte pozicije na tabeli, što je i te kako umeo da iskoristi Milan.
Nakon toga je Đenaro Gatuzo podneo ostavku, a svi navijači tima sa Vezuva su morali da se zadovolje plasmanom u Ligu Evrope. Kada smo već kod tog takmičenja, treba napomenuti da je Napoli bez većih problema obezbedio proleće u Evropi, i to pošto je tim iz Napulja u svojoj grupi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja osvojio drugo mesto u grupi ispred trećeplasiranog Lestera, ali ipak ova ekipa nije imala nimalo sreće na žrebu pošto je za protivnika u šesnaestini finala dobila Barselonu, koja igra sjajno u poslednje vreme što nam potvrđuje i trijumf u prošlom kolu španske La Lige na domaćem terenu protiv aktuelnog šampiona Atletiko Madrida, kada je bilo 4:2.
Kada je u pitanju Serija A, malo ko je očekivao da će se Napolitanci u ovom trenutku ravnopravno boriti sa Interom i Milanom za naslov prvaka, obzirom da se izabranici Lučana Spaletija trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Inter koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
U prošlom kolu su Lorenco Insinje i drugari bez većih problema slavili na gostovanju kdo Venecije sa 0:2, što je bio i četvrti uzastopni poraz za Napoli, čime se ova ekipa ponovo uključila u borbu za Skudeto.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao dvanaesta mečeva na svom stadionu i upisao čak osam trijumfa, jedan remi, ali i tri poraza.
Ono što je svakako dobra stvar je da se u tim nakon reprezentavnih obaveza vraćaju Kulibali i Osimen, dok nažalost neće biti Lozana koji je u međuvremenu zadobio povredu.

Inter: Poraz od Milana je svima teško pao!

Generalni utisak o dosadašnjem toku sezone je svakako i više nego dobar obzirom da su “neroazuri” i dalje u igri za sva tri trofeja.
Ipak, u prošlom kolu je odigran “Derbi dela Madonina” i nažalost Inter je poražen od Milana, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je bio tek drugi poraz “neroazura” u ovoj sezoni, koji su pored toga ostvarili čak šesnaest trijumfa, ali i pet remija.
Za utehu izabranicima Simonea Inzagija ostaje i dalje prvo mesto na tabeli, ali su se Napoli i Milan ozbiljno približili, obzirom da oba tima imaju samo bod manjka u odnosu na aktuelnog šampiona.
Sredinom nedelje su fudbaleri Intera odigrali i četvrtfinale italijanskog Kupa i bez većih problema slavili pred svojim navijačima protiv Rome, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Naravno, treba podsetiti da je Inter konačno uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je zauzeo drugo mesto u grupi, odmah iza Real Madrida, a za protivnika u osmini finala izabranici Simonea Inzagija su dobili Liverpul, koji slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Kako je taj meč već u sredu na programu, vrlo lako se može desiti da Simone Inzagi odmori nekoliko fudbalera za ovo gostovanje kod Napolija, bez obzira što se radi o veoma važnom susretu u borbi za Skudeto.
Što se tiče partija na strani, do sada je aktuelni šampion Italije odigrao jedanaest mečeva na strani i doživeo je samo jedan poraz, uz čak sedam trijumfa, ali i tri remija.
Trener “neroazura” za ovo gostovanje kod drugoplasiranog tima na tabeli neće moći da računa na suspendovanog Bastonija, kao i na povređene Gosensa i Koreu.
Poslednji meč između Napolija i Intera je odigran krajem novembra kada je tim sa “Đuzepe Meace” u jednom spektakularnom susretu slavio sa 3:2, uz podatak da su gosti iz Napulja možda bili i bolji rival na tom meču, pa nema nikakve sumnje da nas i sada očekuje pravi spektakl.

Naš predlog

Po pravilu, ova dva tima igraju izuzetno zanimljive mečeve, koji nam po pravilu donose dosta golova, a sva je prilika da će to biti slučaj i u subotu uveče na stadionu “Diego Armando Maradona” pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.
Takođe, smatramo da će i Napoli i Inter postići makar jedan gol na ovom duelu pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.
Za kraj, deluje da je aktuelni šampion barem na papiru bolji rival i mišljenja smo da će izabranici Simonea Inzagija to potvrditi i na terenu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.