NBA tiket (ponedeljak-utorak)

Vraćamo se ponovo dešavanjima u NBA ligi. Već narednog vikenda sledi pauza u ovom takmičenju zbog Ol-star utakmice. Kvote i granice podložne su promenama.

Demar Derozan (Čikago Bulsi) + poeni (granica 31.5) @ 1.85 u Meridianbet

Čikago Bulsi (36-21) se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 3 pobede u nizu i žele da u dva preostala meča na svom terenu do Ol-star pauze zabeleže dva trijumfa i u pozitivnom raspoloženju odu na predah. Demar Derozan pomera granice u Čikagu ove sezone, stižu poređenja sa najvećim košarkašem svih vremena, jednim i jedinim, Majkl Džordanom. Naime, Derozan ima pet utakmica zaredom sa 35 ili više poena, jedini pre njega je to u Čikago Bulsima radio Džordan, doduše Em Džej (MJ) je to radio u 4 različita navrata i iza sebe je ostavio 6 šampionskih trofeja u timu iz Ilinoisa. Derozan se nalazi na deobi četvrtog i petog mesta na listi najboljih strelaca u NBA ligi ove sezone sa Trejom Jangom , obojica imaju po 27.7 poena po meču. Na poslednjih 5 izvanrednih partija košarkaš Bulsa je šutirao na svakom od tih mečeva iznad 50 % iz igre, imajući u vidu da je Derozan uzimao veliki broj šuteva i da ne igra na centarskim pozicijama i ovo je veliki poduhvat. Bulsi do Ol-star pauze imaju dva meča na svom terenu, protiv San Antonio Sparsa i Sakramento Kingsa, nema mesta opuštanju, Istok je ove sezone nikada zanimljiviji, svaka pobeda ili poraz mogu biti od presudne važnosti na kraju regularnog dela. Pored odranije povređenih Lonzo Bola i Aleksa Karuza, između ostalih na tegobe se požalio i drugi najbolji poenter u Bulsima Zek Levin (24.6), ovaj bek je posetio u nedelju specijalistu u Los Anđelesu u vezi sa povredom levog kolena i neko vreme ne bi trebalo da bude na raspolaganju.

Naš predlog su + poeni na Demara Derozana u meču sa svojim bivšim timom San Antonio Sparsima,  granica je postavljena na 31.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + skokovi (granica 13.5) @ 1.85 u Meridianbet

San Antonio Sparsi (22-35) su u situaciji koja se retko viđa u NBA ligi, imaju seriju mečeva na gostujućim terenima kojoj se čini da nema kraja i neće igrati u svojoj dvorani skoro mesec dana. Okršaj u Čikagu je tek četvrti po redu u seriji od 8 mečeva na strani za tim iz Teksasa. Naime, Sparsi su svoj poslednji meč na svom terenu imali 4. februara, a prvi naredni u San Antoniju biće tek 3. marta protiv Sakramento Kingsa. Sparsi imaju dve dobre i efikasne pobede na dva poslednja meča, prvo su savladali Atlantu Hokse rezultatom 136:121, da bi potom u poslednjem meču pali Nju Orleans Pelikansi rezultatom 124:114. Na oba poslednja meča najefikasniji u dresu Sparsa je bio Dežonte Marej sa učincima od 32 i 31 poena, ovaj igrač dokazuje svojim poslednjim predstavama da je naknadna pozivnica za Ol-star meč umesto Drejmonda Grina otišla u prave ruke. Sparsi ove sezone timski nisu dobra skakačka ekipa, što i ne čudi startni centar San Antonija Džejkob Poelti ima solidne učinke ove sezone, ali i dalje ne spada u centarsku elitu u NBA ligi. San Antonio je na  24. mestu u NBA ligi po broju defanzivnih skokova, a  tim iz Teksasa je na 29. mestu po broju dozvoljenih ofanzivnih skokova u takmičenju.

Nikola Vučević je peti najbolji skakač u NBA ligi ove sezone sa 11.7 skokova po meču, Crnogorac se cele sezone dobro drži na skakačkom planu, ali u poslednje vreme se popravio i na poenterskom. Naime, na poslednjih 9 mečeva Vučević ima 6 utakmica sa 20 ili više poena, kao i 3 utakmice u tom periodu  sa preko 30, ili više poena na svom kontu. U izostanku Zeka Levina, pored ostalih igrača na listi povređenih, u Bulsima se najviše očekuje od Demara Derozana i Nikole Vučevića, San Antonio Sparsi ne dolaze sa belom zastavom u Čikago.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 13.5 skokova u Meridianbet kladionici, dok koficijent iznosi 1.85.

Si Džej Mekolum (Nju Olreans Pelikansi) + poeni (granica 19.5) @ 1.85 u Meridianbet

U dva meča u svom novom timu, Nju Orleans Pelikansima, Si Džej Mekolum ima dva poraza. Čini se će najveći problem u nastavku sezone za tim iz Luizijane biti na polju odbrane, u napadu sada imaju dva moćna oružja. Naime, na poslednjem meču protiv San Antonio Sparsa Mekolum je dao naznake kako bi mogli da izgledaju Pelikansi ofanzivno do kraja sezone, bivši igrač Portland Trejlblejzersa je upisao 36 poena, najviše u celoj sezoni, ali je imao i 11 skokova, isto ovosezonski rekord za ovog beka. Čini se da broj skokova Mekoluma govori o ogromnoj želji da uspe na svom novom početku, da dokaže da u dosadašnjoj karijeri nije bio samo Robin Betmenu (Demijen Lilard), već da je sposoban da bude samostalni i autentični košgeter u NBA ligi. Pelikansi u odsustvu Zajona Vilijamsona u napadu najviše očekuju od Mekoluma i Brendona Ingrama, uz snažnu podršku na centarskim pozicijama od strane Jonasa Valančijunasa. Da li će to biti dovoljno da Pelikansi dođu do doigravanja, preostaje nam da vidimo do kraja sezone. Nju Orleans Pelikansi (22-34) se trenutno nalaze na 11. mestu u Zapadnoj konferenciji, borba za plej-in bi trebalo da bude neizvesna do samog kraja.

Naš predlog su + poeni na Si Džej Mekoluma, granica je postavljena na 19.5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Jonas Valančijunas (Nju Olreans Pelikansi) + skokovi ( granica 11.5) @ 2.00 u Meridianbet

Dolaskom vrsnog strelca Si Džej Mekoluma, u Nju Orleans Pelikansima se dinamika igre i hijerarhija u šutu malo menjaju. Naime, Mekolum je imao preko 20 (20.5) poena u proseku po meču u ovoj sezoni u dresu Portland Trejlblejzersa, a ovaj veteran iza sebe ima 7 uzastopnih sezona u timu iz Oregona sa više od 20 poena u proseku po meču. To je još jedan košarkaš u Pelikansima, pored Brendona Ingrama (22.7), koji je sposoban da u kontinuitetu ima dobre košgeterske učinke. U dosadašnjem delu sezone bez Mekoluma treći najbolji poenter u timu, pored Ingrama i Valančijunasa, je bio Džoš Hart sa 13.4 poena po meču. Valančijunas je na 6. mestu u NBA ligi na listi najboljih skakača sa 11.6 skokova po meču, dolaskom Mekoluma odgovornost Litvanca u odbrani i skoku će biti još veća, za napad i davanje poena bi primarno trebalo da budu zaduženi pre svega Ingram i Mekolum.

Naš predlog su + skokovi na Jonasa Valančijunasa u meču protiv svog bivšeg tima Toronto Reptorsa, granica je postavljena na 11.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljak i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 12.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.