Tip dana: Sporting – Mančester Siti: Mogu li Lavovi do senzacije?

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, obzirom da su na programu prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Sportinga iz Lisabona i Mančester Sitija.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Sporting: I plasman u osminu finala je veliki uspeh!

Prošla sezona je donela veliku radost svim navijačima Sportinga, obzirom da je ova ekipa posle čak devetnaest godina došla do titule šampiona Portugala, ostavivši iza sebe Porto i Benfiku.
Ta titula je izabranicima Rubena Amorima koji radi fantastičan posao u ovom klubu donela plasman u Ligu šampiona gde su popularni Lavovi uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu što je svakako ogroman uspeh, obzirom da je poznato koliko je zapravo ozbiljna konkurencija u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Na kraju je tim iz Lisabona bio bolje plasiran od Borusije iz Dortmunda, koja je mimo svih očekivanja takmičenje završila na trećem mestu u grupi.
Takođe, veoma bitan podatak je da su popularni Lavovi već došli do jednog trofeja ove sezone, pošto su pobedom nad gradskim rivalom Benfikom osvojili portugalski Kup, a taj finalni susret završen je pobedom Sportinga od 1:2, iako valja napomenuti da je njihov gradski rival prvi došao do vođstva na tom susretu.
I u Primeri je tim iz prestonice pružao fenomenalne partije, ali je nekako utisak da su izabranici Rubena Amorima prosuli u vodu sve ono dobro što su gradili većim delom šampionata, obzirom da su nedavno u samo tri kola doživeli svoja dva jedina poraza u Primeiri, pa u ovom trenutku prvoplasirani Porto ima čak šest bodova viška što je u prvenstvu kakvo je portugalsko ozbiljna bodovna razlika.
Zanimljivo je da su ova dva tima ukrstila koplja u prošlom kolu, u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:2, iako je aktuelni šampion imao prednost od dva gola razlike.
Međutim, Porto je još u prvom poluvremenu preko Taremija smanjio na 1:2, onda je u nastavku susreta usledilo isključenje Koatesa, što su popularni Zmajevi znali da iskoriste i došli do veoma važnog boda u borbi za naslov prvaka u Primeiri.

Mančester Siti: Mogu li “građani” konačno do “ušatog” trofeja?

Utisak je da su popularni Građani prošle sezone bili nikad bliži osvajanju Lige šampiona, koja se u ovom klubu smatra prioritetom u poslednjih desetak godina.
Naime, u velikom finalu su izabranici Pepa Gvardiole mimo svih očekivanja poraženi od Čelsija, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Bilo kako bilo, mora se priznati da Siti i ove sezone igra zaista brutalan fudbal, što će nam bez ikakve sumnje najbolje potvrditi i podatak da se ovaj tim u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli engleske Premijer lige, uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, pa je po svemu sudeći šampionska trka u Engleskoj rešena, i Mančester Siti će postati novi-stari šampion, jer je zaista teško očekivati da bilo koja ekipa uspe da ugrozi ovu ogromnu prednost tima sa Etihada.
U prošlom kolu su Građani odigrali novi fenomenalan meč i slavili na gostovanju kod Norviča, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Što se tiče Lige šampiona, aktuelni šampion Engleske je u jednoj izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Lajpcig zauzeo prvo mesto u grupi, uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Parižane.
U grupnoj fazi je tim sa Etihada ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, a utisak je da je Mančester Siti imao dosta problema u zadnjoj liniji tima u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, obzirom da je ova ekipa primila čak deset golova na šest mečeva, dok su na 25 mečeva u Premijer ligi primili samo četrnaest pogodaka.
Bilo kako bilo, primarni cilj je ostvaren, a utisak je da je aktuelni šampion Engleske imao i dosta sreće pri žrebu obzirom da je za rivala dobio Sporting iz Lisabona, koji je svakako spadao u red jednog od najpoželjnijih rivala u osmini finala.

Naš predlog

Sporting igra nešto slabije nego što je to bio slučaj prošle sezone, ali je utisak da i sa ovosezonskim rezultatima navijači tima iz prestonice Portugalije mogu da budu i te kako zadovoljni.
Sa druge strane, “građani” konačno žele da dođu do “ušatog” trofeja zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.32.
Mišljenja smo da će i domaćin imati šta da pokaže na ovom duelu pa vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.05.
Za kraj, utisak je da će ovo biti jedan efikasan meč iako je ulog ogroman, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.