Tiket dana (ponedeljak, 14.02.2022)

tiket dana
Posle uzbudljivog vikenda ponedeljak nam dođe za opuštanje i odigravanje nekog tiketa tek da ispratimo šta se dešava. Za danas je ponuda solidna i može se naći za svakog po nešto. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Adana Demirspor – Bešiktaš – 1x,0-2 @ 2.60 u MaxBet

Debitant u turskoj eliti, ekipa Adane Demirspora, pravi je hit Superlige. Trenutno se nalaze na trećem mestu, a u leđa im gledaju takvi velikani poput Galate, Fenera, Bešiktaša. Mnogo toga se promenilo u elitnom turskom fudbalu ove sezone. Titula će, po svemu sudeći, otići u Trabzon, a u samom vrhu su još timovi kao što su Konjaspor, Adana, Alanja, pa i Hataj. Aktuelni osvajač duple krune, tim Bešiktaša, trenutno je sedmom mestu, ali bi sa tri boda iz ovog duela otišao na deobu trećeg. Uglavnom od odbrane titule nema ništa, pa će crno-beli iz Istanbula pokušati bar da obezbede Evropu za narednu sezonu. Drugo mesto donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a obe ove ekipe nadaju se da bi mogle do te pozicije. Adana je napravila veliku stvar dovodeći u svoje redove Marija Balotelija. Kontroverzni Italijan je na poverenje uzvratio dobrim igrama i golovima, pa je sada prvi strelac tima sa deset pogodaka. Ima Adana još poznatih internacionalaca, poput Islanđanina Bjarnasona ili Francuza Stambulija, ranijeg igrača Šalkea. Tu je i Argentinac Vargas, Norvežanin Svenson i mnogi drugi. Demirspor je je vezao dve pobede u prvenstvu, ali je u poslednoj odigranoj utakmici ispao iz Kupa. Izbacila ih je Alanja posle boljeg izvođenja penala. U Kupu je uspešniji bio Bešiktaš, oni su prošli u četvrtfiale i nastaviće sa odbranom ovog trofeja osvojenog prošle sezone. Mučio se Bešiktaš sa Gectepeom, ali je penalima prošao dalje, pošto je nakon 120 minuta bilo 0:0. Crno-beli imaju veliki problem sa efikasnošću, pa poslednjih pet mečeva nisu dali više od jednog gola po meču, a na prethodne dve utakmice nisu zatresli mrežu rivala. U prvom duelu ova dva tima u prvenstvu, u njihovoj istoriji, jesenas je bilo 3:3 u Istanbulu. Sada ne očekujemo toliko golova, a uz mali broj pogodaka predlažemo i duplu šansu na domaćina. Za 1x,0-2 u kladionici MaxBet kvota je 2.60.

Specija – Fiorentina – GG3+ @ 2.10 u MaxBet

Domaća Specija je odigrala nekoliko fantastičnih utkakmica u prethodnih mesec dana. Sve je počelo pobedom u Đenovi, a onda su, na drugom uzastopnom gostovanju, slavili na San Siru protiv Milana, doduše uz dosta sreće i golom koji su dali u poslednjim sekundama meča. Sve su zasladili još jednom trijumfom nad timom iz Đenove, ovog puta Sampdorijom na svom terenu. Prošle sedmice gostovali su u Salernu, očekivao se njihov trijumf, pogotovo jer Specija igra bolje kada gostuje, ali je meč završen 2:2, i to tako što su svi pogoci postignuti u ranoj fazi meča. Za njih takav ishod nije bi loš, ostavili su Salernitanu na dnu, sa malim izgledima za spas, a i zadržali su distancu u odnosu na timove koji su u, i oko, zone ispadanja. Njihov rival Fiorentina načinila je istinski podvig u Bergamu u četvrtfinalu Kupa Italije. ”Viola” je pobedila sa 3:2, gol za trijumf postigao je Nikola Milenković u nadoknadi, a u polufinalu će tim iz Firence ukrstiti koplja sa Juventusom, čiji napad odnedavno predvodi njihov najbolji strelac u sezoni, Dušan Vlahović. Biće to dva duela, posebno onaj na Artemio Frankiju, sa mnogo emocija, uglavnom negativnih prema srpskom napadaču čije je prelazak uzburkao duhove kao nekadašnji Roberta Bađa. Fiorentina je izgubila prvenstveni duel sa Laciom na svom terenu u prošlom kolu, pala je na osmo mesto i možda je realnije da se posvete Kupu, gde ih od trofeja deli eliminacija samo dva rivala. Jesenas je u Firenci bilo 3:0 za ”violu” protiv Specije, a isti ishod dogodio se i prošle sezone, dok je u Speciji bilo 2:2. Takav neki ishod, poput tog u Speciji, mogao bi i sada da se dogodi, te vam predlažemo igru gol-gol, uz bar tri pogotka ukupno. Za GG3+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 5.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.