Tip dana: Majorka – Atletik Bilbao: Ponos Baskije igra sjajno u poslednje vreme! Da li je Majorka sledeća žrtva?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč 24. kola španske La Lige u kom će Majorka na svom terenu ugostiti Atletik Bilbao.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Majorka: Primarni cilj je opstanak u ligi!

Fudbaleri Majorke su pružali fenomenalne partije prošle sezone u Segundi, što je ovom timu između ostalog i donelo plasman u društvo najboljih.
Naravno, u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, primarni cilj će biti opstanak, a kako sada stvari stoje utisak je da to neće biti nimalo lak zadatak obzirom da se u ovom trenutku Majorka nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na tim koji se nalazi ispod njih na tabeli, a poznato je da ta pozicija nažalost znači i selidbu u Segundu.
Ruku na srce, u prošlom kolu je sedamnaestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč i slavio na svom terenu protiv Kadiza, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Bio je to mali derbi začelja u borbi za goli život. Gosti iz Kadiza poveli su efektnim pogotkom Rubena Alkaraza u osmom minutu, ali su fudbaleri Majorke uspeli da preokrenu rezultat golovima iz jedanesteraca. Najpre je Salva Sevilja izjednačio u 20. minutu, a pobedu domaćem timu doneo je Murići koji je nedavno stigao iz Lacija u 66. minutu.
Pre toga je ekipa trenera Luisa Garsije bila u seriji od četiri uzastopna poraza u ligi i ova pobeda vraća im nadu u borbi za opstanak u elitnom rangu španskog fudbala.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Majorka odigrala jedanaest mečeva na svom terenu i doživela samo dva poraza, uz čak šest remija, ali i tri trijumfa.
Poslednji međusobni susret između Majorke i Bilbaa je odigran sredinom septembra u Baskiji kada je domaćin tog meča slavio sa 2:0, a za kraj treba napomenuti podatak da Majorka od 2011. godine ne zna za trijumf nad Bilbaom, što je svakako poražavajući podatak.

Atletik Bilbao: Mogu li Baskijci do plasmana u Ligu Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da svi navijači tima iz Baskije imaju pregršt razloga za veliko zadovoljstvo.
Naime, Bilbao se u ovom trenutku nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, a poznato je da ta četvrta pozicija na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, što bi bio fenomenalan uspeh za izabranike Marselina Garsije Torala, ali svakako da će sve zadovoljiti i plasman u Ligu Evrope, pa čak i u Ligu Konferencije, a kako sada stvari stoje realno je da se to i desi na kraju sezone.
U poslednje vreme ponos Baskije igra fantastično, pa je tako osmoplasirani tim na tabeli na poslednja četiri meča bez poraza, a u tom periodu je četa Marselina Garsije Torala ostvarila čak tri trijumfa, uz samo jedan remi, i to na gostovanju kod Alavesa, kada nije bilo golova.
U prošlom kolu je Atletik odirao još jedan sjajan meč pred svojim navijačima i bez većih problema savladao Espanjol sa 2:1, koji je sinoć pružio sjajan otpor gradskom rivalu Barseloni, i remizirao u derbiju Katalonije, uz podatak da su izabranici Ćavija u bukvalno poslednjim sekundama došli do izjednačenja.
Sve to nam samo dodatno pokazuje snagu Bilbaa ove sezone, koji je došao i do plasmana u polufinale španskog Kupa Kralja, pošto su u četvrtfinalu eliminisali favorizovani Real Madrid, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju partije u prvenstvu, do sada je Atletik Bilbao odigrao dvanaest mečeva na gostovanjima gde je ova ekipa veoma interesantno doživela samo jedan poraz i to upravo od Reala, a na preostalim susretima ponos Baskije je čak osam puta remizirao uz tri trijumfa.

Naš predlog

Tim iz Baskije igra fantastično u poslednje vreme i mišljenja smo da će ova ekipa sa sjajnim partijama nastaviti i na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.40.
Vrlo verovatno nas očekuje i jedan poprilično efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa još boljom kvotom 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.