Derbi dana: Inter – Liverpul: Neroazuri vratili Skudeto posle više od decenije, sad se čeka ”ušati” pehar!

Sreda je dan rezervisan za još dva meča osmine finala Lige šampiona, a derbi dana se igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera dočekati Liverpul.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Inter: Mogu li “neroazuri” da eliminišu Liverpul?

Fudbaleri Intera su prošle sezone posle čak deset godina i one čuvene Triplete uspeli da dođu do titule šampiona Italije, što je svakako bio povod za veliko slavlje Interovih navijača.
Verovatno i najzaslužniji čovek za to je bio Antonio Konte, koji je mimo svih očekivanja na kraju sezone napustio redove Neroazura, zbog neslaganja sa upravom.
Naime, čelni ljudi milanskog kluba su želeli da prodaju nekoliko nosioca igre, što se temperamentnom italijanskom stručnjaku nikako nije dopalo, pa je rastanak bio neminovan.
Lukaku i Hakimi, po mnogim mišljenjima dva najbolja fudbalera Intera u sezoni za nama, su napustili klub, pošto je belgijski fudbaler prešao u Čelsi, dok je Hakimi otišao u PSŽ.
Za novog trenera je izabran Simone Inzagi, koji je uspeo nešto što Antonio Konte nije, a to je da Inter dovede nakon nekoliko neuspešnih pokušaja do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što svakako i jeste bio primarni cilj uoči početka ove sezone.
U grupi su Neroazuri završili na drugom mestu, odmah iza neprikosnovenog Real Madrida, koji je Interu i naneo jedina dva poraza u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ako se vratimo na ovogodišnje izdanje Serije A, mora se priznati da aktuelni šampion u poslednje vreme pruža nešto slabije partije, iako im ni raspored nije išao na ruku.
Naime, u prošlom kolu je četa Simonea Inzagija remizirala na gostovanju kod Napolija, a taj duel je završen rezultatom 1:1, dok su pre toga Neroazuri u gradskom derbiju sa Milanom poraženi sa 1:2, iako su prvi došli do vođstva na tom susretu, pa u ovom trenutku tim sa stadiona “Đuzepe Meaca” posle duže vremena zauzima drugo mesto na tabeli uz bod manjka u odnosu na upravo Milan, ali treba istaći da aktuelni šampion ima i meč manje.
Kada je u pitanju ovaj prvi meč osmine finala Lige šampiona, veliki hendikep za milanskog giganta biće neigranje Barele koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, takođe, pored njega neće biti ni Gosensa ni Koreje, dok je veliko pitanje da li će svojim drugarima moći da pomognu i Bastoni i Vesino.
Inače, poslednji međusobni susret između Intera i Liverpula je odigran 2008. godine u osmini finala Lige šampiona, kada su Redsi na “Đuzepe Meaci” golom Fernanda Toresa slavili sa 0:1.

Liverpul: “Redsi” sve karte bacaju na Ligu šampiona!

Kako sada stvari stoje deluje da će fudbaleri Liverpula ponovo ostati bez titule šampiona Engleske, obzirom da se u ovom trenutku Redsi nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, koji ponovo na sredini šampionata ima praktično nenadoknadivu razliku.
U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa ostvarili četvrti uzastopni trijumf u prvenstvu i to pošto su na nimalo prijatnom gostovanju kod Barnlija, slavili sa 0:1.
Naravno, treba podsetiti da je tim sa Enfilda u proteklom periodu bio bez Salaha i Manea koji su sa svojim reprezentacijama učestvovali na Kupu afričkih nacija, a zanimljivo je da su se upravo ova dva fudbalera susrela u velikom finalu u kom je Senegal posle boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio i došao do prve titule šampiona Afrike.
Kada je Liga šampiona u pitanju, utisak je da Redsi slove za jedne od najozbiljnijih kandidata za osvajanje “ušatog” trofeja, a grupnu fazu je ova ekipa završila na prvom mestu na tabeli uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što je za čak jedanaest bodova više u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid koji je jedva došao do plasmana u narednu fazu.
Nekako je utisak da će ovog puta prioritet i biti što bolji plasman u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, obzirom da će četa Jirgena Klopa teško uspeti da sustigne ogromu prednost Mančester Sitija koji je praktično već stavio jednu ruku na trofej namenjen pobedniku Premijer lige.
Za razliku od Simonea Inzagija koji ima baš dosta problema kada je sastav tima u pitanju, Jirgen Klop svakako može da odahne obzirom da se u ekipu vraćaju Salah i Mane, pa će nemački stručnjak moći praktično da računa na sve raspoložive fudbalere, jedino ostaje znak pitanja za Hendersona, koji ruku na srce sasvim sigurno ne bi počeo meč od starta.
Za kraj, treba napomenuti da je ekipa Liverpula nedavno izborila plasman u finale engleskog Liga Kupa i to pošto su u dvomeču bili bolji od Arsenala, pa slobodno možemo konstatovati da odsustvo Salaha i Manea nije previše odrazilo na tim koji je 2020. godine došao do šampionske titule posle punih trideset godina.

Naš predlog

Svakako da je ovo jedan od najvećih derbi mečeva osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i na prvi pogled deluje da je jako teško prognozirati ovaj duel koji će biti odigran na stadionu “Đuzepe Meaca”.
Mišljenja smo ipak da domaća ekipa neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.
Možda je nekako i najrealnija prognoza kada je ovaj meč osmine finala u pitanju, taj da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.59.
Za kraj, smatramo da će ovo biti jedan efikasan susret i ako je ulog ogroman, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.