NBA tiket (sreda-četvrtak)

Bliži nam se Ol-star vikend, pa da iskoristimo ovo vreme dok se utakmice još igraju. Kvote i granice koje smo predložili bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Čikago Bulsi – Sakramento Kingsi – Ukupno poena + (granica 230.5) @ 1.67 u Meridianbet

Bulsi (37-21) svoj poslednji meč pred Ol-star pauzu imaju sa Sakramento Kingsima, postoji šansa da tim iz Ilinoisa na odmor ode kao usamljeni lider Istočne konferencije. Naime, da bi Bulsi bili prvi na tabeli Istoka u narednih skoro deset dana, pored pobede nad Kingsima biće potreban i poraz Majami Hita (37-21) u meču protiv Šarlot Hornetsa. Bulsi u ovaj meč, pored odranije povređenih Lonzo Bola i Aleksa Karuza, ne bi trebalo da računaju na Zeka Levina zbog povrede kolena, mada još nije doneta odluka o učešću ovog beka na predstojećem Ol-star meču. Levin je po drugi put u svojoj karijeri izabran kao učesnik na utakmici svih zvezda i to u ulozi rezerve u timu Kevina Durenta (Team Durant).

Sakramento Kingsi (22-37) se nalaze na 13. mestu u Zapadnoj konferenciji, imali su loš poslednji meč kada su teško stradali od strane Bruklin Netsa rezultatom 109:85. Kingsi imaju mnogo novih igrača u timu, uigravanje ovako kasno u sezoni ne može proći glatko, ipak očekuje se pozitivna reakcija i u njihovom poslednjem meču pred pauzu. Borba za plej-in poziciju na tabeli je cilj od najvišeg prioriteta za Sakramento u nastavku sezone.

Naš predlog su + poeni uključujući produžetke, granica je postavljena na 230.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.67.

Demar Derozan (Čikago Bulsi) + poeni (granica 32.5) @ 1.90 u Meridianbet

Derozan igra kao sa druge planete u poslednje vreme, ovaj igrač ima sjajnu celu sezonu, ali ovo u februaru je još viši nivo. Vedeta Bulsa se ponovo nalazi na deobi četvrtog i petog mesta na listi najboljih strelaca u NBA ligi sa Trej Jangom, obojica imaju po 27.9 poena po meču. Derozan igra u paklenom ritmu i taman je pobegao Jangu na listi najboljih košgetera, sa željom da se osamostali na četvrtom mestu, da bi igrač Atlante Hoksa odgovorio fenomenalnom partijom u noćašnjoj utakmici sa Klivlend Kavalirsima i zabeležio 41 poen. Najbolji igrač Bulsa u ovoj sezoni u meč sa Kingsima ulazi posle niza od 6 mečeva na kojima je davao 35 ili više poena i šutirajući sa više od 50 % uspešnosti, ovo je uspelo samo još Viltu Čemberlejnu, s tom razlikom što ovo povlačenje paralele nije baš adekvatno, Čemberlejn je ipak bio centar. Sasvim nešto drugo je za Derozana, koji je na ovogodišnejm Ol-star meču biran na bekovskim pozicijama, da ima ovako visoke procente šuta iz meča u meč. Makar to sa pozicijama na Ol-star meču i nije uvek najjasnije, ostaje da je  Derozanov poduhvat istorijski. Pored serije od 6 mečeva sa 35 ili više poena, Derozan se nalazi u najdužem nizu u svojoj karijeri od 7 mečeva sa 30 ili više poena.

Naš predlog su + poeni na Demara Derozana, granica je postavljena na 32.5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Džulijus Rendl (Njujork Niksi) + poeni (granica 24.5) @ 1.85  u Meridianbet

Niksi (25-33) nastavljaju da gube mečeve, po pravilu u tesnim završnicama u poslednje vreme, i nalaze se na 12. mestu u Istočnoj konferenciji, ali su Atlanta Hoksi (27-30) na 10. mestu i dalje dostižni. Naime, ta deseta pozicija je poslednja koja vodi u doigravanje, na plej-in turnir. Niksi na poslednjih 11 mečeva imaju samo 2 trijumfa, na poslednjoj utakmici su poraženi od Oklahome Tandera u Njujorku posle produžetaka rezultatom 127:123. Iako se to ne primećuje u broju pobeda, Niksi igraju bolje u poslednje vreme, mada tačnije je reći da Džulijus Rendl igra bolje. Po najavama, ni na četvrtom uzastopnom meču za Nikse u dvoboju sa gradskim rivalom Bruklin Netsima, zbog povrede skočnog zgloba ne bi trebalo da nastupi Er Džej Beret. Nema mnogo širine u Niksima ni sa Beretom, a bez njega najveći deo, i veći nego u uobičajenim danima, pada na Džulijusa Rendla. Za Nikse je ovo poslednji meč pred Ol-star pauzu, želeće da upišu pobedu protiv redizajniranih Netsa, u hali na klupi tima iz Bruklina bi trebalo da budu i Kevin Durent i Ben Simons u ulozi navijača, dok Kajri Irving i ako nastupa isključivo na gostujućim mečevima ove sezone, ovaj u Medison Skver Gardenu će propustiti zbog epidemioloških mera koje važe u Njujorku. Rendl je u sjajnoj formi, na 6 poslednjih mečeva ima 29.33 poena i 12.8 skokova po meču. Utakmica sa Netsima će biti poslednja pred skoro desetodnevnu pauzu za Nikse zbog Ol-star meča, i za Rendla koji se mnogo potrošio u poslednje vreme je ovo  još jedan krajnji napor u okršaju za koji nije potrebna dodatna motivacija. Niksi i Netsi igraju još dva meča posle ovog noćašnjeg do kraja regularnog dela sezone, ali tada bi Bruklin već mogao da bude nadmoćni favorit, tako da je ovo možda najbolja prilika za Rendla i družinu da upišu pobedu ove sezone protiv gradskih suparnika. U prvom meču dva tima iz Njujorka, poslednjeg dana novembra prošle godine, slavili su izabranici Stiva Neša rezultatom 112:110. 

Naš predlog su + poeni na Džulijusa Rendla, granica je postavljena na 24.5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.85.

Mičel Robinson (Njujork Niksi) + skokovi (granica 10.5) @ 1.90  u Meridianbet

Bruklin Netsi (30-27) su trijumfom u poslednjem meču protiv Sakramento Kingsa prekinuli negativnu seriju od 11 poraza, tim je sada u nekom pozitivnom momentu, a očekuje se skori povratak Kevina Durenta i debi Bena Simonsa. U utakmici sa Kingsima su svoj prvi meč za Netse imali Set Kari i Andre Dramond, obojica su pokazali da mogu da budu velika pojačanja za Bruklin i da nisu dobili samo Simonsa u trejdu sa Filadelfijom Seventisiksersima u zamenu za Džejmsa Hardena. Mičel Robinson je 2.13 m visoki startni centar Njujork Niksa, nalazi se u poslednjoj godini ugovora, na leto postaje neograničeni slobodni agent, čak i ako njegov tim ne bude imao zbog čega da igra do kraja regularnog dela sezone, ovaj igrač ima itekako razloga da požrtvovano nastupi na svakom meču i na svakom minutu na parketu u preostale 24 utakmice. Niksi su imali šanse da drže neku kontrolu nad budućnošću Mičela Robinsona, ali su ipak izabrali timsku opciju (team option) u ugovoru prošlog leta. Ta četvrta godina ugovora je bila vredna tek nešto više od milion i 800 hiljada dolara, Niksi su odlučili da uzmu tu timsku opciju i urade evaluaciju Robinsona u toku sezone. Robinson je visok igrač, klasični centar, u 4 godine u NBA ligi nijednom nije šutirao za tri poena, čak ni u garbidž tajmu (garbage time), ili u nekoj iznuđenoj prilici u poslednjoj sekundi napada.  U eri kada mnogi timovi igraju bez visoke petice, i nema uvek potrebe da Robinson bude na terenu, u meču sa Bruklinom to ne bi trebalo da bude slučaj. Novajlija u Netsima Andre Dramond je jedan od boljih skakača u NBA ligi i 4 sezone je bio proglašen najboljim skakačem u takmičenju (2016, 2018-2020).

Naš predlog su + skokovi na Mičela Robinsona, granica je postavljena na 10.5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent 1.90.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridianbet iznosi 11.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.