Tiket dana (petak, 18.02.2022)

tiket dana

Posle evropskih uzbuđenja ponovo se vraćamo domaćim takmičenjima. Ovog vikenda na scenu stupa još nekoliko liga. Predložene kvote bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Majnc – Leverkuzen – T22+ @ 1.90 u MaxBet

”Farmaceuti” ne žele ove sezone ništa da prepuste slučaju, već pokušavaju na vreme da obezbede plasman u Ligu šampiona da im se ne bi ponovo ono iz prošle i pretprošle sezone kada su bez elitnog takmičenja ostajali u poslednjem kolu. U nastavku prvenstva igraju izvanredno, ako izuzmemo remi sa Union Berlinom na premijeri u 2022. godini. Posle te utakmice vezali su četiri uzastopne pobede, a na pet utakmica u prolećnom delu prvenstva postigli su čak 18 golova. Najveće zasluge za ekstremnu efikasnost idu na adresu sjajnog češkog centarfora Patrika Šika, koji je već postigao 19 golova i zauzima drugo mesto na lsisti iza Levandovskog, ali je deset puta strelac bio i Dijabi, dok je mladi Florijan Virc, nova ”zlatna koka” Bajera, do sada dao 7 golova. U prošlom kolu Leverkuzen je slavio protiv Štutgarta a 4:2, bez mnogo problema, ali smo još pod utiskom njihovog trijumfa u Dortmundu protiv Borusije sa 5:2. Igrati u Majncu nije lako, ali je Leverkuzen dobio ovde na prethodna tri gostovanja. Majnc je ove sezone u mnogo lagodinjoj poziciji nego prethodne. Nalaze se u zlatnoj sredini i relativno mirno mogu da privode prvenstvo kraju. Mnogo bolje igraju na domaćem terenu gde su izgubili samo jednom ove sezone i to protiv Union Berlina, a trenutno su u seriji od četiri uzastopne pobede u Majncu. U dva prethodna kola uzeli su četiri boda, prvo su savladali Hofenhajm sa 2:0, a onda igrali 1:1 u Frajburgu. Pobednik je krajnje neizvestan, a naš predlog je gost daje dva gola. Za T22+ u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 1.90.

Konjaspor – Kasimpaša – 1 @ 1.98 u MaxBet

Porazom u derbiju protiv lidera Trabzona, ekipa Konje je izgubila sve iluzije da može do neviđene senzacije i titule šampiona. Čak i da su slavili u Trabzonu to bi bilo teško izvodljivo, ali bi ta nada i dalje tinjala. Sada znaju na čemu su, ostaje im da se brzo podignu i pokušaju da odbrane drugo mesto i tako se plasiraju u kvalifikacije za LIgu šampiona, što bi bila tek malo manja senzacija. Za sada imaju prednost od sedam bodova u odnosu na trećeplasiranu Adanu, uz jedan meč manje, a to je, priznaćete, sasvim solidna prednost. Međutim, turska Super liga ove godine je izjednačenija nego ikad, a da nije Trabzona koji je odmakao, ekipe od 3. do 12. mesta smestile su se u samo osam bodova razlike. Vodiće se velika borba za drugo mesto, ali i plasman u evropske kupove, a Konja želi da zadrži sadašnju poziciju. U goste im dolazi nezgodna Kasimpaša. Nezgodna utoliko što je taj tim uspeo da pobedi Galatasaraj u gostima pre mesec dana, ali još nije obezbedila svoj status za narednu sezonu. Kasimpaša je imal niz od pet uzastopnih pobeda, da bi u prethodna dva kola uzela samo jedan bod. No, to nije ništa strašno, izgubili su minimalnim rezultatom u Trabzonu, a remizirali sa odličnom Alanijom u prethodnom kolu. Neće biti lako Konji u ovom duelu, sigurno bi domaći odmah potpisali minimalnu pobedu, a u prvom delu prvenstva u rezultat je bio 2:2. Predlažemo pobedu Konje, kvota za jedinicu je 1.98 u kladionici MaxBet.

Lil – Mec – 0-2 @ 1.90 u MaxBet

Još uvek aktuelni šampion Francuske često posrće ove sezone. Lil je daleko od vrha tabele, ali ima šansu da izbori plasman u neki od evropskih kupova. Verujemo da je to i najveći motiv ovog kluba sa severa Francuske do kraja prvenstva Lige 1, pored pokušaja da urade nešto više u Ligi šampiona, u kojoj su uspeli da izbore plasman u nokaut fazu. Njih već u utorak očekuje prvi meč osmine finala, ali ne mogu da budu srećni posle žreba. Naime, mada su bili prvi u svojoj grupi, dobili su najtežeg rivala iz drugog šešira, aktuelnog prvaka Evrope, londonski Čelsi. Nisu velike šanse Lila da prođe dalje, ali smo sigurni da će ”doge” skupo prodati kožu. Što se prvenstva tiče Lil je u prošlom kolu osvojio tri velika boda u Monpeljeu, zahvaljujući samo jednom golu, i tako se malo oporavio nakon dva uzastopna poraza, prvo od Bresta, a onda od PSŽ-a sa čak 5:1 na Pjer-Moroa stadionu. Mec sve čini ne bi li i naredne sezone igrao u eliti. Neće biti lako izboriti opstanak pošto se ovaj tim nalazi na pretposlednjem mestu sa 20 bodova, koliko ima i poslednjeplasirani Bordo. Međutim, nisu dalkeo odmakli ni ostali konkurenti, tri tima ispred njih imaju samo po bod više. U prvom delu sezone gledali smo posve nesvakidašnji meč u Mecu koji je završen 3:3. Ubeđeni smo da sada toliko golova ne može biti, Lil će razmišljati o Čelsiju, a gosti kako da sačuvaju svoju mrežu. Zato je naš predlog mali broj golova, a za 0-2 gola u kladionici MaxBet kvota je 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 7.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.