Tip dana: Juventus – Torino: “Derbi dela Mole” – mogu li Bikovi do iznenađenja?

U petak je sjajna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i 247. “Derbi dela Mole” u kom će snage odmeriti Juventus i Torino.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: “Stara dama” ume sa gradskim rivalom!

Navikli smo od Juventusa da se iz sezone u sezonu bori za šampionsku titulu, ali to prethodne sezone, a kako sada stvari stoje i ove nažalost neće biti slučaj.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Masimilijana Alegrija nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milan.
Ono što se kako šampionat odmiče nameće kao primarni cilj je svakako plasman na četvrtu poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da je tim iz Torina bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi ispred aktuelnog šampiona Evrope Čelsija, a treba napomenuti da je “Stara dama” imala sreće pri žrebu, s obzirom da je za rivala dobila Viljareal, koji je svakako spadao u red slabijih protivnika.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, Juve je uspeo nekako da remizira na gostovanju kod Atalante, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz podatak da je četa Masimilijana Alegrija do izjednačenje došla u bukvalno poslednjim sekundama susreta, što je označilo veliko slavlje navijača tima iz Torina, pošto je ekipa iz Bergama direktni konkurent u borbi za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ono što je svakako veliki problem za Juventus je neigranje čak tri fudbalera u zadnjoj liniji – Bonućija, Kjelinija koji su povređeni, kao i Danila koji je na gostovanju kod Atalante osim što je postigao izjednačujući gol, uspeo da dobije i žuti karton zbog čega će propustiti veoma važan susret svog tima.
Pored njih, neće biti ni Kjeze, što će biti možda i najveći hendikep za “Staru damu”, a ono što je možda i jedina dobra stvar je da će se u tim vratiti sjajni Bernardeski koji se oporavio od povrede mišića.
Juve nije doživeo poraz od Torina u međusobnim mečevima još od 2015. godine, i sigurno je da zbog svega toga navijači Juventusa jedva čekaju da počne 247. “Derbi dela Mole”.

Torino: “Bikovi” od 2015. godine čekaju na trijumf nad gradskim rivalom!

Torino je godinama unazad u senci Juventusa, iako su Bikovi osmostruki šampion Italije, a veliko je pitanje kakva bi bila sudbina ovog tima da se nije dogodila ona avionska nesreća 1949. godine.
Naime, Torino se nalazio pred osvajanjem pete uzastopne titule prvaka Italije. Do kraja sezone ostale su četiri utakmice, a ekipa se tog kobnog dana vraćala iz Lisabona gde je odigrala prijateljsku utakmicu sa Benfikom.
Cela ekipa je poginula, uključujući trenera Ernija Erbstajna, mađarskog Jevrejina koji je uspeo da pobegne nacistima, kao i njegovog saradnika, Engleza Leslija Livslija, bivšeg fudbalera Mančester junajteda koji je prethodno preživeo čak tri avionske nesreće.
Nakon toga su Bikovi uspeli da osvoje još samo jedan Skudeto i to u sezoni 1975/75, pa se kao što smo rekli postavlja veliko pitanje šta bi bilo da se nije dogodila ta kobna avionska nesreća.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanja italijanske Serije A, nekako je utisak da svi navijači ovog tima imaju dosta razloa ga zadovoljstvo obzirom da se izabranici Ivana Jurića nalaze na sredini tabele, preciznije na desetom mestu uz isto toliko bodova zaostatka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli, a poznato je da to šesto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Konferencije.
Mora se priznati da četa Ivana Jurića u poslednje vreme pruža nešto slabije partije nego što je to bio slučaj u prvom delu šampionata, što se verovatno najbolje videlo u prošlom kolu kada su popularni Bikovi na svom terenu poraženi od Venecije sa 1:2.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, do sada je Torino odigrao jedanaest mečeva van svog terena i ostvario samo dva remija, dva poraza uz čak sedam poraza.
Daleko bolje partije Bikovi pružaju na svom terenu gde su do sada na trinaest odigranih mečeva ostvarili čak sedam trijumfa, uz tri remija i i isto toliko poraza.
Poslednji međusobni susret između Juventusa i Torina je odigran početkom oktobra, kada je “Stara dama” uz dosta muke slavila na gostovanju kod gradskog rivala, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Ivan Jurić ima dosta manje problema za razliku od svog kolege na klupi Juventusa, kada je sastav tima za ovaj derbi u pitanju, pošto po poslednjim informacijama hrvatski stručnjak neće moći da računa samo na Ederu i Faresa, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za “Derbi dela Mole”.

Naš predlog

Vrlo je moguće da će Masimilijano Alegri odmoriti nekoliko glavnih fudbalera za ovaj susret obzirom da “Staru damu” već sredinom sledeće nedelje očekuje teško gostovanje kod Viljareala u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona, ali smo mišljenja da su Bjankoneri i pored toga veliki favoriti na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.60.
Iako je poslednji međusobni susret između ova dva rivala doneo malo golova, ako se osvrnemo na tradiciju “Derbi dela Mole” se uglavnom završava sa velikim brojem pogodaka, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.08.
Za kraj, za očekivati je da Dušan Vlahović i drugari postignu makar dva gola na svom terenu pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.