Tip dana: Mančester Siti – Totenhem: Mogu li “Pevci” da se raspevaju u Mančesteru nakon tri vezana poraza u prvenstvu?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Mančester Sitija i Totenhema.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: “Građani” blistaju ove sezone!

Izabranici Pepa Gvardiole igraju savršenu sezonu za sada i prosto se ne zna da li ovoj ekipi ide bolje u Premijer ligi, ili u Ligi šampiona.
Naime, u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala Mančester Siti zauzima prvo mesto na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul i utisak je da je to razlika koju će Građani teško uspeti da prosipaju, pa slobodno možemo konstatovati da je ova sezona skoro preslikana kao prošla u kojoj je tim sa Etihada takođe osvojio šampionsku titulu.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole odigrali sjajan meč na gostovanju kod Norviča, a taj duel je završen ubedljivom pobedom Sitija od 0:4.
Što se tiče Lige šampiona, aktuelni šampion Engleske je u jednoj izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i PSŽ i Lajpcig zauzeo prvo mesto na kraju, uz bod viška u odnosu na drugoplasirane Parižane.
U grupnoj fazi je tim sa Etihada ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, a utisak je da je Mančester Siti imao dosta problema u zadnjoj liniji tima u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, obzirom da je ova ekipa primila čak deset golova na šest mečeva, dok su na 25 mečeva u Premijer ligi primili samo četrnaest pogodaka.
Ipak, sve to se zaboravilo, pošto je aktuelni šampion Engleske u prvom meču osmine finala Lige šampiona demolirao Sporting na gostovanju u Lisabonu, a taj meč je završen rezultatom 0:5, pa slobodno možemo reći da se Siti već plasirao u četvrtfinale, i istakao kandidaturu za “ušati” trofej, koji je svakako primarni cilj i ovog puta.
Strelci za engleski klub su bili Bernardo Silva koji je postigao dva gola, uz po jedan Fodena, Mareza i Sterlinga, a treba dodati i da šampion Portugala nije uspeo da uputi niti jedan šut u okvir gola Mančestera.

Totenhem: “Pevcima” baš ne ide u poslednje vreme!

Totenhem je katastrofalno započeo ovu sezonu a cenu loših rezultata je platio Espirito Santo koji je dobio otkaz, a na njegovo mesto je postavljen Antonio Konte što je po svemu sudeći uz Gvardiolu, Tuhela i Klopa najveće trenerko ime na ostrvu.
Iako je temperamenti italijanski stručnjak startovao fantastično u svom novom klubu, utisak je da kako vreme prolazi tako i popularni “Pevci” pružaju sve lošije partije, pa se trenutno Hari Kejn i drugari nalaze na osmom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na čevrtoplasirani Mančester Junajted, ali i tri meča manje u odnosu na tim sa “Old Traforda”, a naravno da ne treba ni pominjati da će upravo ta četvrta pozciija biti primarni cilj Totenhema kada je ova sezona u pitanju.
Po svemu sudeći utisak je da će to biti izuzetno težak zadatak, a partije u poslednjih nekoliko kola nažalost ne nagoveštavaju povoljan epilog.
Naime, na poslednja tri meča izabranici Antonija Kontea su ostvarili isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa lagano izgubila na svom terenu od Vulverhmeptona, koji ruku na srce igra izuzetno dobro u poslednje vreme, o čemu u prilog ide i činjenica da se Vukovi trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Arsenal.
Pre toga je londonska ekipa poražena prvo od Sautemptona na domaćem terenu u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 2:3, a pre svega toga su Pevci izgubili i derbi od Čelsija, kada je bilo 2:0.
Što se tiče partija na gostovanjima, izabranici Antonija Kontea se baš i nisu proslavili do sada s obzirom da su na deset odigranih mečeva na strani ostvarili četiri trijumfa, dva remija i četiri poraza, uz podatak da su Pevci poslednji meč van svog terena odigrali još pre mesec dana kada su kao što smo napomenuli poraženi od aktuelnog šampiona Evrope sa 2:0.
Zanimljivo je da su se Totenhem i Mančester Siti sastali i u prvom kolu engleske Premijer lige, kada je u Londonu domaća ekipa golom Sona slavila sa 1:0, što je bio jedan od retkih mečeva ove sezone na kojima se Građani nisu upisali u listu strelaca.

Naš predlog

Mančester Siti izgleda fenomenalno ove sezone i sva je prilika da će izabranici Pepa Gvardiole odbraniti titulu šampiona Engleske, sa druge strane, Totenhem je pružao sjajne partije nakon što je ovu ekipu preuzeo Antonio Konte, ali u poslednje vreme “Pevci” imaju ogromnih problema pošto su doživeli tri uzastopna poraza u Premijer ligi.
Na poslednjih nekoliko međusobnih mečeva između ova dva tima nije bilo previše golova, pa nas nešto slično očekuje i ovog puta zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.37.
Možda baš ovo bude ta utakmica na kojoj će Totenhem prekinuti svoju negativnu seriju, pa vam zbog toga, ali i zbog činjenice da će se Konte opredeliti za defanzivni stil igre savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.