Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igraju finalni mečevi u košarkaškim kupovima širom Evrope. Evo našeg predloga za učinak igrača. Kvote i granice su podložne promenama.

Nikola Mirotić (Barselona) + poeni (granica 14.5) @ 1.80 u MaxBet

El Klasiko (El Clasico) u finalu Kupa kralja (Copa del Rey de Baloncesto), Real Madrid i Barselona se sastaju u završnici u Granadi. Ovo je derbi, ovde nema favorita, a ova dva tima se nalaze na čelu i u Evroligi, i u ACB ligi. Ipak, Barselona je dobila sva 3 međusobna duela ove sezone, i sva 3 puta sa dvocifrenom razlikom, 93:80 i 86:68 u Evroligi, odnosno 85:75 u domaćem šampionatu. Mora se dodati da je Barselona slavila i dva puta prošle sezone u finalu ACB lige (2:0), kao da je i katalonski tim pobedio ”Kraljevski klub” u prošlosezonskom finalu Kupa kralja i to poprilično ubedljivo 88:73. Na večnoj listi Real Madrid sa 28 osvojenih trofeja Kupa kralja se i dalje nalazi u prednosti nad Barselonom koja ima 26. Nikola Mirotić je vodeći na listi favorita za najkorisnijeg igrača ove sezone u Evroligi (Euroleague Most Valuable Player), Podgoričanin sa španskim pasošem je najbolji strelac svog tima i prvi košgeter Evrolige sa 16.8 poena u proseku, dok je ovaj krilni centar najbolji poenter Barselone i u šampionatu Španije sa 15.4 poena po meču. Krajnji rezultat (103:90) sinoćnjeg polufinala sa Mursijom ne odslikava pravo stanje stvari na terenu, to je bio iznenađujuće ravnopravan meč, pravi izazov za favorizovanu Barselonu, katalonski tim je poslednju četvrtinu dobio sa 12 poena razlike (30:18). Mirotić je u polufinalu igrao 22 minuta i dao 15 poena, dok je u četvrtfinalu za oko petnaestak minuta dao 14 poena i umor ne bi trebalo da bude faktor u meču za trofej.

Naš predlog su + poeni na Nikolu Mirotića, granica je postavljena na 14.5 poena, a u MaxBet kladionici koeficijent iznosi 1.80.

Zek Ledej (Partizan) + skokovi (granica 5.5) @ 1.85 u MaxBet

Partizan je posle mnogo muka savladao FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 92:89. U finalnom meču sa Crvenom zvezdom, po medijskim izveštajima, neće nastupiti Alen Smailagić. Ovo je veliki hendikep za crno-bele, mladi igrač je bitan deo u rotaciji, igra 24 minuta u proseku u Evrokupu i 23 minuta u ABA ligi. Najveći deo tereta u unutrašnjoj liniji, i bez povrede Smailagića, je padao na Zeka Ledeja, sad bi to moglo ići do maksimuma trošenja ovog američkog košarkaša. Jednostavno Partizan ne sme sebi priuštiti isuviše praznih minuta u meču, Crvena zvezda je daleko ozbiljniji protivnik od FMP-a. Crveno-beli su iskusna ekipa, od 12 košarkaša u protokolu u meču polufinala sa Megom Zvezda je imala 6 sa 30 ili više godina, najmlađi je Stefan Lazarević sa 25  i prosek godina na tom meču je bio 29.33. Sa druge strane Partizan je u svojih 12 košarkaša na meču polufinala imao 4 igrača koji su rođeni od 2000. godine pa na gore, radi se o Alenu Smailagiću, Urošu Trifunoviću, Balši Koprivici i Tristanu Vukčeviću, prosek godina crno-belih na tom meču je bio 24,5. U Partizanu nema košarkaša sa 30 godina u timu, najstariji su Nemanja Dangubić i Kevin Panter sa po 28, slede trojica sa po 27, i to Zek Ledej, Dalas Mur i Aleksa Avramović, a onda i dva igrača sa po 26 godina, Rade Zagorac i Matijas Lesor. Ledej je do dolaska Lesora igrao još i više minuta u proseku po meču, nije bilo mnogo pomoći u unutrašnjoj liniji, Amerikanac se i sada vodi kao jedan od košarkaša Partizana sa najvećom minutažom u timu, i to 27.6 minuta po meču u ABA ligi i 28.6 minuta u proseku u Evrokupu.

Naš predlog su + skokovi na Zeka Ledeja, granica je postavljena na 5.5 skokova u MaxBet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kevin Panter (Partizan) + poeni (granica 12.5) @ 1.80 u MaxBet

Partizan je znatno mlađa ekipa od Crvene zvezde, ali komparativna prednost crno-belih bi mogao da bude Kevin Panter. Amerikanac je u sinoćnjem meču polufinala Kupa Radivoja Koraća još jednom pokazao o kakvom se napadački kvalitetnom igraču radi. Čini se da Crvena zvezda ima dužu klupu, igrače koji su dobri u defanzivnim zadacima, ali crveno-beli nemaju košarkaša takve napadačke klase kao što je Kevin Panter. Umnogome će i učinak Pantera zavisiti od sudijskog kriterijuma, ali opet reputacija trenera Partizana Žejka Obradovića  je ogromna, i ne bi trebalo očekivati baš dopuštanje ekstremno oštre igre, u tom slučaju bi taj sudijski  kriterijum odgovarao Crvenoj zvezdi. Panter je u polufinalu imao učinak od 29 poena, posebno je indikativno da je šutirao nepogrešivo, 11 od 11, sa linije slobodnih bacanja.

Naš predlog su + poeni na Kevina Pantera, granica je postavljena na 12.5 poena u MaxBet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.80.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 5.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.