Tip dana: Selta – Levante: “Fenjeraš” nakon trijumfa nad aktuelnim šampionom i u Vigo dolazi po tri boda!

U ponedeljak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analiirali duel između Selta i Levante.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Selta: Sjajne partije u poslednje vreme!

Ono što je i te kako karakteristično za fudbalere Selte poslednjih nekoliko sezona su poprilično promenljive partije, a to je po svemu sudeći slučaj i ovog puta.
Duži niz godina tim iz Viga igra po sistemu toplo-hladno, i najviše zbog toga i ne uspeva da ostvari neki značajniji rezultat u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U ovom trenutku se Selta nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu uz osam bodova manjka u odnosu na šestoplasirani tim na tabeli, ali i meč manje u odnosu na tu ekipu pa bi eventualnim trijumfom na poslednjem meču 25. kola La Lige, fudbaleri Selte došli na samo četiri boda od plasmana u Ligu Konferencije.
U prošlom kolu je tim iz Viga uspeo da odoli na gostovanju kod Kadiza, a taj meč je završen bez golova.
Pre toga je desetoplasirana ekipa na tabeli odigrala još jedan sjajan susret na domaćem terenu i slavila protiv Rajo Valjekana kada je bilo 2:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Selta odigrala dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila četiri trijumfa, dva remija i šest poraza, a mora se priznati da ekipa sa Balaidosa igra fenomenalno u poslednje vreme na svom terenu obzirom da je desetoplasirani tim na tabeli na tri poslednja meča kao domaćin ostvario isto toliko trijumfa.
Poslednji međusobni meč između Selte i Levantea odigran je krajem septembra kada je ekipa iz Viga slavila na gostovanju u Valensiji sa 0:2.
Ono što je svakako dobra stvar uoči ovog meča je da trener Selte Eduardo Kude posle duže vremena može da računa na sve raspoložive fudbalere, što je sasvim sigurno jedan od razloga zbog čega ovaj tim u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj duel sa poslednjeplasiranim timom na tabeli najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala.

Levante: Može li tim iz Valensije da opstane nekako u La Ligi?

Malo ko se nadao da će fudbaleri Levantea pružati ovako slabe partije u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a podatak koji nam verovatno i najbolje opisuje partije tima iz Valensije je taj da se ova simpatična ekipa trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo četrnaest osvojenih bodova, što je čak za deset bodova manje u odnosu na timove koji se trenutno nalaze u bezbednoj zoni.
Treba napomenuti i da Levante praktično u celom prvom delu sezone nije uspeo da ostvari trijumf, pa ako se na taj način posmatraju stvari, onda možemo konstatovati i da tim iz Valensije pruža nešto bolje partije u poslednje vreme, ali veliko je ptianje da li će to biti dovoljno za opstanak u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Ruku na srce, u prošlom kolu je tim iz Valensije odigrao svoj najbolji meč u ovom šampionatu i mimo svih očekivanja slavio na gostovanju kod aktuelnog šampiona Atletiko Madrida, a taj duel na stadionu “Vanda Metropolitano” je završen rezultatom 0:1, što je ujedno i bila prva pobeda “fenjeraša” na strani na dvanaest odigranih susreta koji je pre toga toga doživeo čak devet poraza kao gost uz dva remija.
Naravno, treba napomenuti da je Atletiko na tom susretu propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola, ali ono što se na kraju piše su tri veoma važna boda za Levante u borbi za opstanak koja ovoj ekipi predstoji do poslednjeg kola La Lige.
Godinama unazad Levante je važio za jednog od najboljih domaćina u ligi, ali i to se promenilo ovog puta, pošto je poslednjeplasirani tim na tabeli ove sezone odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario samo jedan trijumf, uz pet remija i šest poraza.
Za razliku od trenera Selte, Alesio Liši za ovaj susret neće moći da računa na nekolko fudbalera, a tu pre svih mislimo na Mustafija i Kampanju, ali ništa bolja kadrovska situacija nije bila ni pred gostovanje kod aktuelnog šampiona, pa je tim iz Valensije uspeo trijumfalno da se vrati iz Madrida.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, “fenjeraš” je u prošlom kolu odigrao jedan fanastičan meč na gostovanju kod Atletiko Madrida, i deluje da će Levante na krilima tog trijumfa, uspeti da ostane neporažen i u Vigu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.
Utisak je da bi vrlo lako ovaj meč mogao da nam donese i pregršt golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.
Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da odigrate čistu dvojku za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.